Karštas šokoladas gelbsti ne tik sušalus. Būna, kad net saulėtą dieną nėra nuotaikos. Gurkšnodami gardų gėrimą pamažu pradėsite jausti, kad gyvenimas gerėja… Nedvejokite ir išbandykite originalius karšto šokolado receptus!

 

sokoladas (2)

Karštas baltasis šokoladas

 
  • 120 g baltojo šokolado
  • 400 ml pieno
  • Pusė šaukštelio cinamono
  • Malto muskato pagal skonį
  • Šaukštas kukurūzų krakmolo
 

Gaminimas. Pieną užvirinti (apie 120 ml atidėti), sudėti laužytą šokoladą ir lėtai kaitinti, kol ištirps. Likusiame piene ištirpinti krakmolą. Į karštą pieną su šokoladu suberti cinamoną ir muskatą, plona srovele nuolat maišant, kol sutirštės, supilti pieną su krakmolu. Nukelti nuo kaitros ir supilti į puodelius.

 

2 porcijos

100 ml 150 kcal

Ruošti 15 min.

 

sokoladas (1)

Paryžietiškas

 
  • 70 g juodojo šokolado (70 % kakavos)
  • 160 ml pieno
  • Šaukštas rudojo cukraus
 

Gaminimas. Į šildomą pieną suberti smulkintą šokoladą. Kaitinti, kol šokoladas ištirps. Suberti cukrų ir dar šiek tiek pakaitinti, bet neužvirinti. Supilti į puodelius.

 

2 porcijos

100 ml 274 kcal

Ruošti 10 min.

 

sokoladas (4)

Su cinamonu ir paprikomis

 
  • 100 g juodojo šokolado
  • 400 ml pieno
  • Cinamono lazdelė
  • 15 g vanilinio cukraus
  • Maltos aitriosios paprikos pagal skonį
 

Gaminimas. Pieną pašildyti, bet neužvirinti. Įdėti cinamono lazdelę, laužytą šokoladą, suberti vanilinį cukrų. Maišant kaitinti, kol ištirps. Išimti cinamoną ir gėrimą supilti į puodelius. Įberti maltos aitriosios paprikos.

 

2 porcijos

100 ml 114 kcal

Ruošti 10 min.

 

sokoladas (5)

Su amerikietiškais zefyrais

 
  • 200 g juodojo šokolado
  • 140 ml pieno
  • 200 ml riebios grietinėlės
  • Cinamono pagal skonį
  • 20 g mažų zefyriukų
 

Gaminimas. Grietinėlę gerokai pakaitinti, bet neužvirinti. Supilti ant laužyto šokolado ir gerai išmaišyti silikonine mentele. Maišyti apie 7 min. Pagardinti cinamonu, supilti karštą pieną ir išmaišyti. Patiekti uždėjus zefyriukų.

 

2 porcijos

100 ml 232 kcal

Ruošti 15 min.

 

sokoladas (3)

Mėtinis

 
  • 100 g juodojo šokolado
  • 500 ml pieno
  • 5 šakelės mėtų
 

Gaminimas. Pieną su mėtų lapais virti apie 3 min. Išimti mėtas (jei reikia, perkošti), sudėti laužytą šokoladą ir maišant kaitinti, kol visiškai ištirps. Supilti į puodelius.

 

2 porcijos

100 ml 236 kcal

Ruošti 15 min.

 

sokoladas (6)

„Raudonasis aksomas“

 
  • 100 g burokėlio
  • 300 ml pieno
  • 100 ml 20 % grietinėlės
  • 50 g juodojo šokolado
  • 3 šaukšteliai rudojo cukraus
  • 5 g vanilinio cukraus
 

Gaminimas. Burokėlį nuskusti, sutarkuoti. Pieną sumaišyti su grietinėle, sudėti tarkuotą burokėlį, suberti vanilinį cukrų. Lėtai kaitinti apie 8 min., neužvirinti. Perkošti per sietelį. 100 ml pieno atidėti. Šokoladą sulaužyti, sudėti į didžiąją dalį pieno mišinio ir maišant kaitint, kol ištirps. Gėrimą supilti į puodelius. Likusį pieną išplakti iki putų ir supilti į karštą šokoladą.

 

2 porcijos

100 ml 259 kcal

Ruošti 15 min.

 

 
Spausdinti