Pritrūkote minčių, ką pagaminti šeimos vakarienei? Norite gardaus ir sotaus patiekalo, kurį valgytų tiek vaikai, tiek suaugę? Skubame jus nudžiuginti – šį straipsnį atsivertėte tikrai ne be reikalo. Mat prieš jūsų akis – net penkios vakarienės idėjos! Pagaminsite greitai, o rezultatu džiaugsis visi šeimos nariai. Kviečiame išmėginti.

 

Vištienos kepsneliai su sūriu ir šoninepexels-angele-j-128402

 

Kas gi nemėgsta skaniai paruoštos vištienos? Šis receptas – būtent toks. Pagaminsite vos per pusvalandį, net nereikės kaisti orkaitės, o patiekalu džiaugsis visa šeima! Idealiai tinka su šviežiomis salotomis, bulvytėmis, ryžiais ar kitais jūsų mėgstamais garnyrais.

 

4 porcijoms jums reikės:

   
  •  2 vištienos filė gabalėlių (~500 g);
  •  80 g fermentinio sūrio;
  •  3 riekelių rūkytos šoninės;
  •  1 vidutinio dydžio pomidoro;
  •  3 valgomųjų šaukštų pomidorų padažo;
  •  1 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių;
  •  1 valgomojo šaukštelio raudonėlio;
  •  2 valgomųjų šaukštų aliejaus kepimui;
  •  žiupsnelio druskos ir pipirų.
 

Gaminimo eiga:

 
  •  Kiekvieną vištienos filė gabalėlį perpjaukite išilgai pusiau, kad gautųsi keturi kepsneliai. Iš abiejų pusių apibarstykite paprikos milteliais, pipirais ir druska.
  •  Gerai įkaitinkite keptuvę. Į ją dėkite šoninės riekeles ir apkepinkite iš abiejų pusių, kol taps traškios. Išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Atvėsusią šoninę sutrupinkite į nedidelius gabalėlius.
  •  Pomidoro dalį, kuri yra be sėklyčių, supjaustykite kubeliais.
  •  Sutarkuokite sūrį.
  •  Keptuvėje, kurioje kepėte šoninę, įkaitinkite aliejų. Kepkite vištienos filė gabalėlius po 2–3 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir bus beveik iškepusi.
  •  Ant kiekvieno kepsnelio užberkite raudonėlio, dėkite pomidorų kubelius ir pomidorų padažą. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir šonine.
  •  Galiausiai, keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą ir pakepkite dar 3 min, kol sūris išsilydys. Viskas – galite serviruoti. Skanaus!
 

Gardi pomidorų sriuba

 

Tėvai ar seneliai jums prikrovė pilnus maišus jų pačių užaugintų pomidorų? Nežinote, ką skanaus iš jų pasigaminti? Išsivirkite šią gardžią pomidorų sriubą. Apsilaižysite pirštus.

 

4 porcijoms jums reikės:

   
  •  6 vidutinio dydžio pomidorų, supjaustytų ketvirčiais;
  •  1 svogūno, supjaustyto į keturias dalis;
  •  6 skiltelių susmulkinto česnako;
  •  skardinės kokosų pieno;
  •  3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
  •  30 gramų tarkuoto čederio sūrio;
  •  saujelės čiobrelių (tinka tiek švieži, tiek džiovinti);
  •  8 šalavijo lapelių;
  •  kelių baziliko lapelių;
  •  žiupsnelio druskos ir pipirų.
 

Gaminimo eiga:

   
  •  Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Į didelį puodą sudėkite pomidorus, svogūną, česnaką, čiobrelį, 5 šalavijo lapelius, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Puodą įdėkite į įkaitusią orkaitę ir viską apkepinkite 30 min, kol pomidorai išleis savo sultis. Tada ištraukite puodą ir leiskite viskam atvėsti.
  •  Kai keptos daržovės atvės, sutrinkite jas trintuvu, kol masė taps vientisa – be gumuliukų.
  •  Trintą masę vėl supilkite į puodą ir kaitinkite ant viryklės. Supilkite kokosų pieną ir tarkuotą čederio sūrį. Viską pavirkite 7 min. Tada įdėkite susmulkintą baziliką, druską ir pipirus. Pavirkite dar 1 min.
  •  Viskas – sriuba jau pagaminta. Idealiai tiks su paskrudinta duonele. Skanaus!
 

Pikantiška užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

 

Norite kiek lengvesnės vakarienės? Pasigaminkite šią gardžią pikantišką užtepėlę: galėsite tepti ant duonos – bus puikūs sumuštinukai. Arba valgyti su krekeriais, traškiomis lazdelėmis ir pan. Puiki, greita ir, svarbiausia, gardi vakarienė.

 

Jums reikės:

   
  •  2 valgomųjų šaukštų graikiško jogurto;
  •  180 g varškės;
  •  6 saulėje džiovintų pomidorų (mirkusių aliejuje);
  •  2 skiltelių česnako
  •  Žiupsnelio druskos ir pipirų
 

Gaminimo eiga:

   
  •  Varškę pertrinkite šakute. Sumaišykite ją su graikišku jogurtu.
  •  Česnakų spaudykle išspauskite česnaką. Sudėkite į varškės ir jogurto masę.
  •  Smulkiai supjaustykite džiovintus pomidorus. Juos taip pat sudėkite į jogurto ir varškės masę.
  •  Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.
  •  Viskas, užtepėlė pagaminta. Tepkite ant mėgstamos duonelės arba mirkykite į ją krekerius, traškias lazdelės ir pan. Skanaus!
 

Patiks visai šeimai: gardūs pyragėliai su varškės ir špinatų įdaru

 

Kvapnūs, traškūs ir labai skanūs – tokie yra šie pyragėliai su varškės ir špinatų įdaru. O geriausia tai, kad ir vaikai juos tiesiog dievina. Puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar filmų vakarui.

 

Jums reikės:

   
  •  250 g sluoksniuotos bemielės tešlos;
  •  200 g varškės;
  •  100 g špinatų;
  •  2 kiaušinių;
  •  2 valgomųjų šaukštų tarkuoto kietojo sūrio;
  •  25 g krapų;
  •  žiupsnelio sezamo sėklų;
  •  žiupsnelio druskos ir pipirų.
 

Gaminimo eiga:

   
  •  Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
  •  Kol orkaitė kaista, smulkiai supjaustykite špinatus.
  •  Dubenyje sumaišykite varškę, špinatus, kietąjį sūrį, krapus ir vieną kiaušinį. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.
  •  Kambario temperatūros sluoksniuotą tešlą supjaustykite kvadratėliais. Į vidurį dėkite šiek tiek įdaro, tada perlenkite suformuodami trikampį. Kraštus gerai užspauskite šakute.
  •  Pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  •  Pyragėlių viršų aptepkite plaktu kiaušiniu bei pabarstykite sezamo sėklomis.
  •  Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min, kol pyragėliai įgaus švelnų auksinį atspalvį.
  •  Viskas – galite ragauti. Skanaus!
 

Tuno salotos su avokadais

 

Ar šios salotos patiks vaikams? Nesame tikri – vaikai dažnai būna itin kaprizingi maisto atžvilgiu. Vis dėlto, jei norite gardaus ir lengvo patiekalo suaugusiųjų vakarienei, šias salotas tikrai rekomenduojame.

 

4 porcijoms jums reikės:

 
  •  320 g tuno savo sultyse;
  •  2 vienetų didelių avokadų (arba 4 mažesnių);
  •  1 ilgavaisio agurko;
  •  2 nedidelių mėlynųjų svogūnų;
  •  1 citrinos;
  •  4 valgomųjų šaukštų graikiško jogurto;
  •  2 arbatinių šaukštelių garstyčių;
  •  1 saujos mėgstamų žolelių (petražolių, krapų, bazilikų ir kt.);
  •  žiupsnelio druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga:

 
  •  Pirmiausia, nuo tuno nupilkite skystį. Tada tuną išskirstykite gabalėliais ir sudėkite į salotų indą.
  •  Avokadų minkštimą, agurką ir svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais. Viską sudėkite į indą su tunu.
  •  Į salotas išspauskite citrinos sultis. Sudėkite žalumynus, garstyčias, graikišką jogurtą, druską ir pipirus. Išmaišykite.
  •  Salotos paruoštos – ragaukite.