• 800 g žuvies filė
  • 250 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • Stiklinė šviesaus alaus
  • 2–3 skiltelės česnako
  • Šaukštelis tarkuoto šviežio imbiero
  • Citrinos sulčių
  • Druskos, pipirų, aitriosios paprikos miltelių pagal skonį
  • Aliejaus kepti

Gaminimas

Indelyje sumaišyti citrinų sultis, smulkintą česnaką, imbierą, žiupsnelį druskos ir pipirų. Šį marinatą užpilti ant gabaliukais supjaustytos žuvies ir padėti 30 min. Atskirai sumaišyti alų, kiaušinius ir persijotus miltus. Į tešlą įberti žiupsnelį aitriosios paprikos prieskonių, išmaišyti ir padėti 20 min.

Į tešlą pamirkyti žuvies gabaliukus ir kepti juos apie 4–5 min. įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Iškeptus padėti ant popierinės servetėlės nuvarvėti ir patiekti su daržovėmis.

 

Spausdinti