Stintų žūklė Lietuvoje prasideda žiemą ir tęsiasi iki ankstyvo pavasario. Šios daugelio mėgstamos žuvelės ne tik skanios ir lengvai paruošiamos, bet ir tinka žmonėms, kurie laikosi dietos, nes jos nėra labai kaloringos ir riebios. Agurkais kvepiančios stintos – puikus baltymų šaltinis, jose gausu vitaminų ir naudingųjų riebiųjų rūgščių.

 

Stintos su daržovėmis

 

  • 3 šaukštai aliejaus
  • 1 kg išdarinėtų stintų
  • Svogūnas
  • Skiltelė česnako
  • Pomidoras
  • Pusė žalios, raudonos arba geltonos paprikos
  • 320 g juodųjų pupelių
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Aliejumi aptepti žuveles ir kepimo groteles. Kepti maždaug 10 minučių, kol apskrus ir suminkštės. Taip pat stintas galima kepti keptuvėje su aliejumi.

 

Kitame kepimo inde pakaitinti aliejų. Sudėti supjaustytą svogūną, česnaką, pomidorą ir papriką, pakepti apie 10 minučių. Tada sudėti virtas arba konservuotas juodąsias pupeles, paskaninti druska ir pipirais, uždengti ir troškinti dar 5 minutes. Stintas patiekti su garnyru.