Įdarytos saldžiosios paprikos – tai valgis, kuris galėtų būti patiektas ant svajonių pietų ar vakarienės stalo. Ypač dėlto, kad paprikas galima įdaryti su pačiais įvairiausiais produktais pagal kiekvieno skonį. Mėsa, sūris, pupelės, ryžiai, daržovės – ruošiant įdarytas paprikas galima panaudoti daugelį vakarykštės dienos maisto likučių. Jeigu eksperimentuoti su tuo, kas yra šaldytuve nesinori, galima išmėginti šį receptą!

 

paprikos

  • 4 saldžiosios paprikos
  • 800 ml pomidorų savo sultyse
  • Aitrioji paprika
  • 2 svogūnai
  • 3 skiltelės česnako
  • 400 g konservuotų raudonųjų pupelių
  • 80 g kukurūzų miltų
  • 150 g sūrio
  • Šaukštelis kuminų
  • 150 ml vandens
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 220°. Paprikas nuplauti, išimti sėklas ir perpjauti pusiau. Paruošti padažą: elektriniu trintuvu sutrinti pomidorus, aitriąją papriką, pusę svogūnų ir dvi skilteles česnako. Padažą supilti į kepimo formą, kad uždengtų dugną. Paruošti įdarą: raudonąsias pupeles sumaišyti su kukurūzų miltais. Sudėti likusius smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus ir du trečdalius tarkuoto sūrio. Pakepinti viską su kuminais. Paskaninti įdarą druska, pipirais ir sudėti įdarą į paprikų puseles. Sudėti paruoštas paprikas į padažą ir užberti likusiu tarkuoto sūrio. Uždengti folija ir kepti orkaitėje 45 minutes. Atidaryti foliją ir kepti įdarytas paprikas dar 10 – 15 minučių,  kad gražiai apskrustų.

 

4 porcijų

100 g apie 140 kcal

Paruošimo laikas: apie 90 min

Spausdinti