Gal dar ir dabar kai kur gyvas paprotys, kai ant stalo patiekiamos šviežios bulvės stuktelėti greta sėdinčiajam šaukštu per kaktą. Šviežios bulvės yra viena iš labiausiai lauktų daržovių, nes jos sočios, maistingos bei turi daugiau vitamino C ir mineralinių medžiagų nei žiemą rūsiuose laikytos. Bulvių patiekalų gali būti pačių įvairiausių, stebinančių naujais skoniais.

 

Saldžios bulvės daniškai

 

  • 600 g mažų, šviežių bulvių
  • 60 g cukraus
  • 25 g sviesto

Gaminimas

 

12 – 15 minučių apvirti bulves su lupenomis pasūdytame vandenyje. Kai atvės, nulupti. Į keptuvę supilti cukrų ir 3 šaukštus vandens. Virti, dažnai pamaišant, kol susidarys sirupas. Tada sudėti bulves ir kepti, kol apskrus. Paskui sudėti sviestą ir kepti dar apie 10 minučių, dažnai pamaišant.

 

100 g apie 130 kcal

 

Bulvės su grybais

 

  • 800 g šviežių bulvių
  • 300 g šviežių grybų
  • 2 svogūnai
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g grietinės
  • 100 g aliejaus
  • Petražolių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Bulves nuskusti, supjaustyti juostelėmis išvirti vandenyje su trupučiu aliejaus. Atskirai pakepinti svogūnus su grybais, įdėti druskos, pipirų ir petražolių. Į kepimo indą tokia eilės tvarka sudėti produktus: bulves, grybus, plaktus kiaušinius ir grietinę. Orkaitėje kepti apie 30 minučių.

 

100 g apie 141 kcal

Spausdinti