Vieno kąsnio desertai – maži, bet neužmirštami
2023-09-26 09:40Kokia šventė ar draugų susibūrimas be gardžių saldėsių? Jeigu jų būna kelių rūšių, norisi paragauti visų. Tokiu atveju idealiausias pasirinkimas – stilingi vieno kąsnio desertai.
Saldūs krepšeliai su rikota
10 vnt.
100 g 421 kcal
Ruošti 1,5 val.
- 200 g rikotos
- 50 ml kokosų pieno
- 50 g miltelinio cukraus
- Šaukštelis želatinos
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 10 mažų konditerinių krepšelių
- 100 g juodojo šokolado
- Sezoninių uogų puošti
GAMINIMAS. Rikotą išplakti su kokosų pienu ir milteliniu cukrumi.
Želatiną ištirpinti šiltame vandenyje ir sumaišyti su citrinos sultimis. Supilti į rikotos masę. Ja užpildyti konditerinius krepšelius. Viršų gausiai apibarstyti tarkuotu šokoladu. Bent 1 val. laikyti šaldytuve, kad įdaras sutvirtėtų. Patiekti papuošus uogomis.
Sūrio pyrago kąsneliai
12 vnt.
100 g 423 kcal
Ruošti 6 val.
PAGRINDUI:
- 90 g krekerių
- 45 g sviesto
- 25 g cukraus
ĮDARUI:
- 340 g natūralaus skonio kreminio sūrio
- 100 g cukraus
- 45 ml citrinos sulčių
- Tarkuotų citrinos žievelių
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- Kiaušinis + trynys
PAPUOŠIMUI:
- Kelios braškės
- Kivis
- 50 g juodojo šokolado
GAMINIMAS. Krekerius elektriniu trintuvu sutrinti iki trupinių. Sumaišyti su tirpintu sviestu ir cukrumi. Gauta mase iškloti mini keksiukų formelių dugną (geriausiai tinka atsegamos metalinės arba silikoninės formelės) ir tvirtai suspausti. Kepti apie 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160 °C. Išėmus palikti atvėsti.
Įdarui elektriniu plaktuvu sumaišyti visus tam skirtus ingredientus. Gautą masę tolygiai paskirstyti ant iškeptų pagrindų. Kepti 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160 °C. Išėmus palikti bent 1 val. kambario temperatūroje, kad atvėstų. Tuomet 3–4 val. laikyti šaldytuve, kad sutvirtėtų. Išimti iš formelių ir papuošti apšlaksčius lydytu šokoladu, pjaustytomis braškėmis bei kiviu. Dar 30 min. dėti į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų.
Datulių saldainiai
20 vnt.
100 g 368 kcal
Ruošti 20 min.
- 225 g džiovintų datulių be kauliukų
- 60 g graikinių riešutų
- 60 g pekaninių karijų
- 70 g avižinių dribsnių
- Pusė šaukštelio cinamono
- Žiupsnelis malto muskato
- Žiupsnelis druskos
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- Morka
- Kokosų drožlių apvolioti
GAMINIMAS. Datules pamerkti ką tik užvirusiame karštame vandenyje ir laikyti 5 min., kol suminkštės.
Riešutus, dribsnius, cinamoną, muskatą ir druską suberti į smulkintuvą ir sutrinti iki trupinių. Įmaišyti vanilės ekstraktą, sudėti mirkytas datules bei smulkiai tarkuotą morką. Dar kartą viską pertrinti iki vientisos konsistencijos.
Iš gautos masės suformuoti rutuliukus. Jei masė pernelyg lipni ar skysta, įmaišyti daugiau avižinių dribsnių. Pagamintus saldainius apvolioti kokosų drožlėmis.
Bananiniai „ledai“
4 porcijos
100 g 297 kcal
Ruošti 40 min.
- 3 bananai
- 100 g juodojo šokolado
- 25 g sviesto
- 60 g mėgstamų riešutų
GAMINIMAS. Bananus nulupti ir supjaustyti į 3–4 dalis. Į kiekvieną jų įsmeigti medinį pagaliuką ir pamirkyti su sviestu išlydytame šokolade. Apvolioti smulkintais riešutais. Bent 30 min. laikyti šaldytuve, kad sustingtų glaistas.
Baltojo šokolado putėsiai
6 porcijos
100 g 524 kcal
Ruošti 30 min.
- 340 ml riebios grietinėlės
- 340 g baltojo šokolado
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 150 g juodojo šokolado
GAMINIMAS. Pusę turimos grietinėlės užvirinti, kol iš šonų ims kilti burbuliukai. Sudėti smulkintą baltąjį šokoladą ir maišyti, kol ištirps. Masę nukelti ir palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
Per tą laiką iki standumo išplakti likusią grietinėlę. Ją atsargiai sumaišyti su pravėsusiu šokoladiniu kremu, vanilės ekstraktu. Mišinį sudėti į serviravimo taureles. Ant kiekvienos gausiai užberti tarkuoto juodojo šokolado. Prieš patiekiant trumpai atvėsinti šaldytuve.
Autorius Jūratė Survilė