Tunas su daržovėmis
2014-02-24 17:25Tunas – žuvis, turtinga omega 3 riebiųjų rūgščių. Tačiau konservuojant nemažai jų prarandama. Žalioje žuvyje, daržovėse ir pilno grūdo makaronuose daug vertingų vitaminų ir skaidulų. Tuno patiekalai nekaloringi, todėl gali mažinti cholesterolio lygį kraujyje.
- 500 g tuno
- 30 ml sojų padažo, kuriame mažiau druskos
- 30 ml žaliųjų citrinų sulčių
- 15 ml sezamų arba rapsų aliejaus
- Pusė raudonos paprikos
- Morka
- 4 laiškiniai svogūnai
- 30 g kalendros lapelių
- 80 šparaginių pupelių
- Skiltelė česnako
- 200 g pilno grūdo makaronų
- malto imbiero pagal skonį
- salotų puošti
Gaminimas
Tuną supjaustyti, užpilti žaliųjų citrinų sultimis, pabarstyti smulkintų kalendros lapelių ir palikti marinuotis 2 valandoms. Išvirti makaronus. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus, sudėti smulkiai supjaustytą morką, papriką ir šparagines pupeles. Kepti apie 2 minutes. Tada sudėti išspaustą česnaką ir smulkintus svogūnus. Pakepti dar minutę. Supilti sojos padažą, sudėti tuną, prieskonius ir kepti, kol suminkštės. Patiekti su makaronais. Papuošti salotų lapais.
100 g apie 128 kcal
Paruošimo laikas: 2 val. 30 min.
4 porcijų