Traškūs patiekalai – vieni populiariausių. Kaip gardu kramsnoti traškią plutelę, o viduje rasti minkštutėlį įdarą! Dažniausiai tokie skanėstai gaminami su džiūvėsėliais. Ką gardaus su jais galima paruošti?

 

Žuvis su traškia plutele

 

4 porcijos

100 g 312 kcal

Ruošti 40 min.

 
  • 400 g baltos žuvies filė
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 80 g šviežių duonos trupinių
  • 160 g tarkuoto kietojo sūrio
  • Šaukštelis garstyčių miltelių
  • Saujelė svogūnų laiškų
  • 2 šaukštai minkšto sviesto

GAMINIMAS. Žuvį supjaustyti gabalėliais, apšlakstyti citrinos sultimis ir pagardinti prieskoniais.

 

Trupinius sumaišyti su sūriu, garstyčių milteliais, smulkintais svogūnų laiškais ir sviestu. Mišinį paskirstyti ant žuvies gabalėlių. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, kol viršus gražiai apskrus.

 

Delicious,Yummy,Baked,Cod,Fish,Fillet,With,Coating,Breadcrumbs,Served

 

Traškūs vištų peteliai

 

4 porcijos

100 g 476 kcal

Ruošti 30 min.

 
  • 600 g vištų petelių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Šaukštelis česnakų granulių
  • 200 g maltų džiūvėsėlių
  • Šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
  • Pusė šaukštelio maltos ciberžolės
  • Pusė šaukštelio garstyčių miltelių
  • 2 kiaušiniai
  • Aliejaus virti

GAMINIMAS. Petelius įtrinti prieskoniais.

 

Česnakų granules sumaišyti su džiūvėsėliais, paprika, ciberžole ir garstyčiomis.

 

Petelius pamirkyti kiaušinių plakinyje ir gausiai apvolioti džiūvėsėlių ruošiniu. Virti įkaitintame aliejuje (turi apsemti) pavartant, kol gražiai apskrus. Iškepus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

 

Spicy,Deep,Fried,Breaded,Chicken,Wings,With,Ranch

 

Traškūs svogūnų žiedai

 

4 porcijos

100 g 283 kcal

Ruošti 30 min.

 
  • 2 dideli svogūnai
  • 100 g kvietinių miltų
  • 40 g krakmolo
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 220 ml šalto gazuoto vandens
  • 100 g maltų džiūvėsėlių
  • Aliejaus kepti

GAMINIMAS. Svogūnus nulupti ir supjaustyti 0,5 cm storio žiedais. Juos išskirstyti.

 

Miltus sumaišyti su krakmolu ir prieskoniais. Pamažu pilti gazuotą vandenį ir maišyti, kol išeis vientisa tiršta tešla.

 

Kiekvieną svogūno žiedą pirmiau apvolioti tešla, tuomet džiūvėsėliais. Kepti įkaitintame aliejuje, kol apskrus. Iškepus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

 

Homemade,Crunchy,Fried,Onion,Rings,With,Tomato,Sauce

 

Traškūs baklažanų griežinėliai

 

4 porcijos

100 g 269 kcal

Ruošti 30 min.

 
  • Didelis baklažanas
  • 5 šaukštai ryžių miltų
  • 3 šaukštai avižinių miltų
  • 4 šaukšteliai saldžiosios paprikos miltelių
  • Šaukštelis maltos ciberžolės
  • 2 šaukšteliai smulkintų kalendrų
  • 3 šaukšteliai „Garam Masala“ prieskonių mišinio
  • Druskos pagal skonį
  • 2 šaukšteliai aliejaus + kepti

GAMINIMAS. Baklažaną supjaustyti riekelėmis ir kelias minutes mirkyti sūdytame vandenyje.

 

Abiejų rūšių miltus sumaišyti su prieskoniais ir dviem šaukšteliais aliejaus.

 

Nusausintus griežinėlius apvolioti paruoštu pagardu ir dėti į įkaitintą aliejų. Kepti, kol gražiai apskrus. Iškepus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Rekomenduojama patiekti su jogurtiniu česnakų padažu.

 

Top,View,Vegetarian,Food,Fried,Zucchini,And,Eggplant,On,Rustic

 

Traškios krevetės

 

4 porcijos

100 g 341 kcal

Ruošti 20 min.

  • 2 kiaušiniai
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Šaukštelis smulkintų rozmarinų
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 400 g krevečių be kiauto
  • 100 g panko džiūvėsėlių
  • Aliejaus kepti

GAMINIMAS. Kiaušinius išplakti su druska, pipirais, rozmarinais ir citrinos sultimis. Plakinyje pamirkyti krevetes ir apvolioti džiūvėsėliais. Kepti įkaitintame aliejuje, kol apskrus. Išėmus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Rekomenduojama patiekti su jogurtiniu česnakų arba jogurtiniu žolelių padažu.

 

Fried,Seafood,(squids,,Shrimps,,Mussels),With,Sauce,On,Wooden,Board

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė