Tikriausiai ne vienam avokadai asocijuojasi su nesaldžiais patiekalais, salotomis, sumuštiniais. Šokoladinis avokadų pyragas skamba viliojančiai, bet nelabai įprastai. Tačiau švelnus avokadų skonis puikiai dera su karčiu šokoladu…

 

  • Avokadas
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g juodojo šokolado
  • 150 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 15 g vanilinio cukraus
  • 3,5 g tirpių mielių

Gaminimas

 

Šokoladą sulaužyti ir ištirpinti vandens vonelėje. Maišant sudėti 50 g sviesto. Indą nukelti nuo ugnies, suberti abiejų rūšių cukrų ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada sumaišyti su 75 g miltų, kiaušiniu ir puse mielių.

 

Likusį sviestą ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinį, sudėti likusius miltus, mieles ir šakute sutrintą avokado minkštimą. Į riebalais išteptą kepimo indą sudėti abiejų rūšių tešlą. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 35 minutes.

 

100 g apie 398 kcal

Spausdinti