Tortilijos – skanus ir lengvai paruošiamas patiekalas. Jis tinkamas, kai norisi užkąsti, ruošiamasi į iškylą ar vakarėlį. Ploną neraugintos tešlos paplotėlį galima prikimšti įvairaus įdaro, tad tortilijos niekada nepabosta!

 

tortilijos (5)_800x534

Su bolivinėmis balandomis

 

  • 4 tortilijos
  • 170 g bolivinių balandų
  • 200 g avinžirnių
  • 200 g raudonųjų pupelių
  • 200 g moliūgų
  • Svogūnas
  • 20 g kalendrų
  • Šaukštelis citrinų sulčių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Rozmarinų pagal skonį
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

 

Bolivines balandas, avinžirnius ir raudonąsias pupeles iš vakaro užmerkti vandenyje ir ryte išvirti sūdytame vandenyje. Moliūgo minkštimą supjaustyti, apšlakstyti aliejumi, pagardinti prieskoniais ir rozmarinais. Kepti 40–45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Išvirtus produktus sumaišyti su keptais moliūgais, smulkintomis kalendromis, pjaustytu svogūnu. Pagardinti citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi ir išmaišyti. Į tortilijas dėti įdaro ir suvynioti kaip suktinukus. Pakepinti iš abiejų pusių, kol švelniai paruduos.

 

4 porcijos

100 g 116 kcal

Ruošti 9 val.

 

tortilijos (6)_800x506Su vaisiais

 

  • 4 tortilijos
  • 2 bananai
  • 2 kiviai
  • 2 nektarinai
  • 150 g aviečių
  • 200 g šilauogių
  • 15 g migdolų drožlių
  • 2 šaukštai migdolų sviesto
  • 10 g juodojo šokolado
  • Šaukštelis cinamono
  • 20 g sviesto

 

Keptuvėje su sviestu apkepinti tortilijas iš abiejų pusių, kol švelniai parus. Apversti, apibarstyti cinamonu ir pakepti dar 1 min. Sumaišyti likusį cinamoną ir riešutų sviestą, mišiniu aptepti tortilijas. Dėti uogų, pjaustytų bananų, kivių, nektarinų, kepintų migdolų drožlių. Apibarstyti tarkuotu šokoladu. Puošti mėtų lapeliais. Perlenkti per pusę ir patiekti.

 

4 porcijos

100 g 275 kcal

Ruošti 1 val. 

 

tortilijos (4)_800x533

Su jautiena ir paprikomis

 

  • 4 tortilijos
  • 500 g jautienos
  • Raudona paprika
  • Geltona paprika
  • Raudonasis svogūnas
  • 150 g gūžinių salotų
  • 5 šaukštai natūralaus jogurto
  • Šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • Citrinų sulčių pagal skonį
  • 2 skiltelės česnako
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti

 

Jautieną supjaustyti plonomis juostelėms ir šiek tiek pamušti. Pagardinti prieskoniais. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinti mėsą. Paprikas supjaustyti šiaudeliais. Nulupti ir susmulkinti svogūną. Jogurtą sumaišyti su šlakeliu alyvuogių aliejaus, citrinų sultimis, išspaustu česnaku, pagardinti prieskoniais ir išmaišyti. Tortilijas pakepinti iš abiejų pusių, kol švelniai paruduos. Dėti salotų lapų, jautienos, paprikų, svogūno. Užpilti padažo ir suvynioti.

 

4 porcijos

100 g 276 cal

Ruošti 1 val.

 

tortilijos (3)_800x533

Meksikietiškos 

 

  • 4 tortilijos
  • 300 g vištienos filė
  • 150 g konservuotų pupelių
  • 150 g konservuotų kukurūzų
  • 300 g pomidorų
  • Paprika
  • 200 g sūrio
  • 4 laiškinių svogūnų
  • 3 skiltelės česnako
  • 0,5 šaukštelio aitriosios paprikos
  • 0,25 šaukštelio kumino
  • Druskos pagal skonį
  • Aliejaus kepti

 

Susmulkinti česnaką ir laiškinius svogūnus. Suberti į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepti 2 min. ant vidutinės šilumos. Išimti iš keptuvės. Smulkiai pjaustytą vištieną pasūdyti ir pakepinti keptuvėje. Suberti laiškinius svogūnus, česnaką, pjaustytą papriką ir pakepinti 3 min. Suberti pupeles, kukurūzus, kuminą, papriką, trintus pomidorus ir išmaišyti (prieš trinant nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti žievelę). Troškinti dar 3 min. Suberti tarkuotą sūrį ir palaukti, kol išsilydys. Tortilijas apkepti iš abiejų pusių, kol švelniai paruduos. Ant jų dėti įdaro ir suvynioti.

 

4 porcijos

100 g 135 kcal

Ruošti 1 val.

 

tortilijos (2)_800x533

Su keptomis daržovėmis 

 

  • 4 tortilijos
  • 225 g fetos
  • Baklažanas
  • Cukinija
  • 2 morkos
  • 2 laiškiniai svogūnai
  • 3 šakelės mėtų
  • 3 šaukštai citrinų sulčių
  • Kumino pagal skonį
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus pagal skonį
  • Aliejaus kepti

 

Nuskusti ir stambiai sutarkuoti morkas. Supjaustyti laiškinius svogūnus. Susmulkinti mėtas. Viską sumaišyti su citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi. Pagardinti prieskoniais ir išmaišyti. Plonai supjaustyti baklažanus ir cukinijas. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinti daržoves, kol paruduos iš abiejų pusių. Pagardinti prieskoniais, kuminu ir išmaišyti. Suberti trupintą fetą ir išmaišyti. Tortilijas apkepinti iš abiejų pusių, kol švelniai paruduos. Ant jų dėti keptų daržovių, sūrio ir suvynioti.

 

porcijos

100 g 213 kcal

Ruošti 1 val.

 

tortilijos (1)_800x533

Su lašiša 

 

  • 4 tortilijos
  • 150 g grietinėlės sūrio
  • 150 g gūžinių salotų
  • 150 g rūkytos lašišos
  • 2 agurkai
  • 20 g krapų

 

Tortilijas pakepinti iš abiejų pusių, kol švelniai paruduos. Kai apkeps, aptepti sūreliu. Dėti salotų lapų, lašišos gabalėlių, smulkintų krapų, pjaustytų agurkų. Suvynioti.

 

4 porcijos

100 g 291 kcal

Ruošti 10 min.

 

 

Spausdinti