Apkepų receptų yra viso pasaulio virtuvėse. Jie gali būti gaminami iš pačių įvairiausių ingredientų. Gali būti mėsiški, gali būti vegetariški. Šį kartą siūlome pabandyti išsikepti ryžių apkepą su alyvuogėmis. Iš Italijos kilusios alyvuogės iškart nukels į šią saulėtą šalį, kur žmonės mėgsta gestikuliuoti rankomis ir garsiai šnekėti. Gali būti, kad paragavę šio apkepo, ir patys bent puse lūpų nusišypsosite ir pripažinsite, kad jis tikrai skanus!

 

Ryžių apkepas su alyvuogėmis

 

apkepas

  • 100 – 150 g alyvuogių be kauliukų
  • 380 g ryžių
  • Morka
  • Šaukštas kaparėlių
  • 2 svogūnai
  • Poras
  • 7 šaukštai aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Petražolių puošti

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Svogūnus nulupti ir smulkiai supjaustyti. Morką nuskusti ir supjaustyti. Į keptuvę įpilti 5 šaukštus aliejaus ir pakepinti svogūnus. Tada sudėti ryžius ir kepinti, kol taps permatomi. Morkas pakepinti atskirai. Sumaišyti su smulkintu poru. Paskaninti druska ir pipirais. Alyvuoges perpjauti pusiau ir sudėti prie svogūnų. Sumaišyti su ryžius su kaparėliais. Į kepimo indą dėti sluoksnį ryžių, morkų, vėl ryžių. Užpilti litru karštu vandens ir kepti orkaitėje 40 minučių. Papuošti šviežiomis petražolėmis.

 

4 porcijų

100 g apie 232 kcal

Paruošimo laikas: apie 90 min

Spausdinti