Šis lengvas ir purus klasikinis vaisių plakainis priverčia stipriau plakti kiekvieno gurmano širdį. Tačiau tik nedaugelis išdrįsta pasigaminti tokį karališką skanėstą. Norint paruošti gardžią suflė, išties reikia žinoti keletą gudrybių. Išbandykite įvairius receptus ir išsirinkite mėgstamiausią!

 

Jogurtinė

 

 

4 porcijos

100 g 129 kcal

Ruošti 30 min.
Cream,Souffle,Or,Omelette,Souffle,With,Cream,Milk,Sauce,On

 
  • 280 g graikiško jogurto
  • 3 kiaušiniai
  • 2 šaukštai sviesto
  • 50 g cukraus
  • 3 šaukštai miltų
  • Druskos pagal skonį
  • 1,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • Citrinų rūgšties pagal skonį
  • Miltelinio cukraus puošticukru
 

GAMINIMAS. Keraminius kepimo indelius patepti sviestu ir pabarstyti cukrumi. Trynius atskirti nuo baltymų, išplakti su jogurtu, miltais, druska ir vanilės ekstraktu. Baltymus išplakti su žiupsneliu citrinų rūgšties iki minkštų putų. Suberti cukrų ir plakti 5 min., kol susidarys standžios putos. Baltymų putėsius atsargiai įmaišyti į trynių, jogurto ir miltų mišinį. Tešlą sukrėsti į indelius ir kepti 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 ℃. Apibarstyti milteliniu mi.

   

Obuolinė

 

2 porcijos

100 g 125 kcal

Ruošti 50 min.

Apple,Pie,In,Ceramic,Bowl

 
  • 2 obuoliai
  • 2 šaukšteliai citrinos sulčių
  • 4 šaukštai vandens
  • 2 kiaušinių baltymai
  • 2 šaukšteliai cukraus
  • Cinamono pagal skonį
  • 2 šaukšteliai sviesto
  • Miltelinio cukraus puošti
 

GAMINIMAS. Obuolius virti, kol suminkštės. Visiškai atvėsinti ir pertrinti per smulkų sietelį. Baltymus išplakti iki minkštų putų. Suberti cukrų ir išplakti iki standžių putų. Obuolių tyrę sumaišyti su cinamonu ir putėsiais. Nepermaišyti. 2 keraminius kepimo indelius patepti sviestu ir sukrėsti tešlą. Kepti 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃, kol gražiai apskrus. Apibarstyti milteliniu cukrumi.

 

Citrininė

 

4 porcijos

100 g 144 kcal

Ruošti 50 min.

 

Delicious,Lemon,Souffles,With,Icing,Sugar,And,Lemon,Zest.,Selective

 
  • 2 citrinos
  • 6 kiaušiniai
  • 2 šaukštai sviesto
  • 200 g cukraus
  • Druskos pagal skonį
  • Miltelinio cukraus puošti
 

GAMINIMAS. Keraminius kepimo indelius patepti sviestu ir pabarstyti cukrumi. Nutarkuoti šaukštą citrinų žievelės. Išspausti 60 ml sulčių. Trynius atskirti nuo baltymų. Išplakti su 150 g cukraus iki baltumo. Suberti žievelę, supilti sultis. Baltymus išplakti iki minkštų putų. Suberti likusį cukrų ir išplakti iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti į trynių masę. Tešlą sukrėsti į indelius ir kepti 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 175 ℃. Apibarstyti milteliniu cukrumi.

 

Avietinė

 

4 porcijos

100 g 250 kcal

Ruošti 2 val.

 

Homemade,Delicious,Individual,Raspberry,Souffle

   
  • 150 g šaldytų aviečių
  • 8 šaukštai cukraus
  • Šaukštelis citrinos sulčių
  • Šaukštas sviesto
  • 4 kiaušiniai
  • 5 šaukštai miltų
  • 300 ml pieno
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Druskos pagal skonį
  • Miltelinio cukraus puošti
 

GAMINIMAS. Atšildytas avietes sumaišyti su 2 šaukštais cukraus, citrinos sultimis, palaukti, kol užvirs ir virti dar 5 min. Atvėsinti ir pertrinti per sietelį. Baltymus atskirti nuo trynių. Šiuos išplakti su 3 šaukštais cukraus ir miltais. Į verdantį pieną plona srovele, nuolat maišant, supilti trynių ir miltų mišinį. Virti 2 min., kol sutirštės. Atšaldytą grietinėlę sumaišyti su aviečių tyre ir vanilės ekstraktu. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki minkštų putų. Suberti likusį cukrų ir išplakti iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti baltymų putėsius į aviečių masę. Keraminius kepimo indelius patepti sviestu ir pabarstyti cukrumi. Sukrėsti tešlą ir kepti 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 ℃. Apibarstyti milteliniu cukrumi.

 

Bananinė

 

2 porcijos

100 g 141 kcal

Ruošti 30 min.

 

Banana,Souffle,With,Almonds

 
  • 2 bananai
  • 3 šaukštai cukraus
  • Šaukštas citrinos sulčių
  • Didelio kiaušinio trynys
  • 3 didelių kiaušinių baltymai
  • Šaukštas sviesto
  • Druskos pagal skonį
  • Miltelinio cukraus puošti
 

GAMINIMAS. Keraminius kepimo indelius patepti sviestu ir pabarstyti cukrumi. Nulupti ir supjaustyti bananus, sumaišyti su 2 šaukštais cukraus, citrinos sultimis ir tryniu. Išplakti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki minkštų putų. Suberti likusį cukrų ir išplakti iki standžių putų. Baltymų putėsius atsargiai įmaišyti į bananų masę. Tešlą sukrėsti į indelius ir kepti 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃, kol gražiai apskrus. Apibarstyti milteliniu cukrumi.

 

Šokoladinė

 

4 porcijos

100 g 416 kcal

Ruošti 40 min.

Chocolate,Souffle,Home,,Baked,In,Oven,From,Hight,Quality,Cocoa

 
  • 90 g juodojo šokolado
  • 3 šaukštai sviesto
  • 3 šaukštai cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • Druskos pagal skonį
  • Pusė šaukštelio vanilės ekstrakto
  • Pusė šaukštelio citrinos sulčių
  • Miltelinio cukraus puošti
 

GAMINIMAS. Keraminius kepimo indelius patepti sviestu ir pabarstyti cukrumi. Atskirti trynius nuo baltymų, išplakti su druska ir vanilės ekstraktu. Šokoladą sulaužyti ir ištirpdyti kartu su sviestu vandens vonelėje. Šiek tiek atvėsusią masę sumaišyti su trynių mišiniu. Baltymus išplakti su citrinos sultimis iki minkštų putų. Suberti cukrų ir išplakti iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti į šokoladinę masę. 12 min. šaldyti, tada sudėti į paruoštus indelius. Kepti 14 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃. Apibarstyti milteliniu cukrumi.