Ar kada nors bandėte namuose pasigaminti javainių? Tai labai paprasta ir, be abejo, skanu. Geriausia, kad iš karto galima pasigaminti didelį kiekį atsargų ateičiai. Puiki idėja sveikesniems pusryčiams: įberkite šiek tiek traškių dribsnių į dubenėlį, užpilkite augaliniu arba paprastu pienu ir išmaišykite. Tai ir viskas – pusryčiai paruošti!

 

"javainiai"

Naminiai traškūs dribsniai su žaliaisiais grikiais

 

  • 1 kg žaliųjų grikių
  • 200 g moliūgų sėklų
  • 200 g saulėgrąžų sėklų
  • 200 g linų sėmenų
  • 300 g tamsių razinų
  • 500 g datulių
  • Citrinos žievelė
  • 4 – 5 obuoliai
  • Šaukštas malto cinamono
  • Šaukštas tarkuoto imbiero
  • Agavų sirupo arba medaus pagal skonį

 

Gaminimas

 

Žaliuosius grikius sudaiginti arba išmirkyti vandenyje. Išimti datulių kauliukus iš sutrinti elektriniu trintuvu su obuolių skiltelėmis. Gautą košę sumaišyti su likusiomis sudedamosiomis dalimis. Masę tolygiai paskleisti ant 1,2 cm storio padėklo ir džiovinti džiovyklėje, įkaitintoje iki 41 laipsnio, 10 valandų. Javainius galima kepti ir orkaitėje, kurioje nustatyti minimali temperatūra, 2 valandas. Paruoštus javainius atvėsinti, supilti į stiklainį, sandariai uždaryti ir laikyti šaldytuve. Galima patiekti su sojų arba migdolų pienu.

 

15 – 20 žmonėms

100 g apie 324 kcal

Paruošimo laikas: apie 10 val.

Spausdinti