Pavasarį ir vasarą dažniau nei kitais metų laikais valgoma lauke. Nenuostabu, kad keičiantis šaltajam sezonui į  šiltuojį tuointa ir maisto gaminimo įpročiai. Kuo geresni orai, tuo dažniau užkuriama lauko kepsninė. Ant jos galima išsikepti ne tik lietuvių pamėgtų šašlykų, bet ir suvožtinių su mėsa, žuvimi, daržovėmis.

 

suvoztiniai (6)_800x600

Su burokėliais

 
  • 1 kg burokėlių
  • 200 g fetos
  • 4 skiltelės česnako
  • 3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
  • Kiaušinis
  • 7 visų grūdo dalių bandelės
  • 2 pomidorai
  • Raudonasis svogūnas
  • Įvairių salotų pagal skonį
  • 300 g vidutinio riebumo grietinės
  • 25 g petražolių
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti
 

Burokėlius nuplauti, suvynioti į foliją ir kepti apie 1 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Kai atvės stambiai sutarkuoti kartu su feta. Paskaninti prieskoniais, 3 smulkintomis česnako skiltelėmis ir viską sumaišyti. Suberti džiūvėsėlius, įmušti kiaušinį ir išmaišyti. Iš masės formuoti kotletus. Apkepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol apskrus iš abiejų pusių. Galima kepti ir ant grotelių.

 

Grietinę sumaišyti su smulkintomis petražolėmis, likusiu smulkintu česnaku ir prieskoniais.

 

Per pusę perpjautas bandeles paskrudinti ant įkaitintų grotelių. Aptepti padažu vieną bandelės pusę, dėti salotų lapų, burokėlių kotletą, viršų vėl aptepti padažu. Dėti dar salotų, pjaustytų raudonųjų svogūnų ir pomidorų griežinėlių. Užvožti.

 

7 porcijos

100 g 139 kcal

Ruošti 2 val.

 

suvoztiniai (1)_800x536

Klasikiniai

 
  • 800 g maltos jautienos
  • 4 laiškiniai svogūnai
  • Skiltelė česnako
  • 2 šaukštai garstyčių
  • Šaukštelis Vusterio padažo
  • 6 mėsainių bandelės su sezamų sėklomis
  • 6 riekelių pjaustyto sūrio
  • Konservuotas agurkas
  • Raudonasis svogūnas
  • 2 pomidorai
  • Salotų pagal skonį
  • Kečupo ir majonezo pagal skonį
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti
 

Susmulkinti laiškinius svogūnus ir česnaką, sumaišyti su mėsa. Įpilti Vusterio padažo, įdėti garstyčių, pagardinti prieskoniais ir išmaišyti. Iš masės formuoti 6 maždaug 2 cm storio paplotėlius. Apkepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol apskrus iš abiejų pusių. Galima kepti ir ant grotelių.

 

Plonai supjaustyti svogūną, agurką ir pomidorus. Per pusę perpjautas bandeles paskrudinti ant grotelių. Vieną bandelės pusę aptepti kečupo ir majonezo padažu, dėti salotos lapą, mėsos paplotėlį, riekelę sūrio, svogūnų žiedų, pomidorų, vėl salotos lapą, agurko. Užvožti. Galima patiekti su gruzdintomis bulvytėmis.

 

6 porcijos

100 g 240 kcal

Ruošti 1 val.

 

suvoztiniai (2)_800x533

Su kalakutiena ir spanguolių padažu

 
  • 4 mėsainių bandelės
  • 200 g maltos kalakutienos
  • Kiaušinio baltymas
  • Svogūnas
  • Šaukštas šviežių šalavijų
  • 6 šaukštai maltų duonos džiūvėsėlių
  • 8 šaukštai spanguolių džemo
  • Gražgarsčių pagal skonį
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti
 

Sumaišyti mėsą, smulkintus šalavijus, svogūną, džiūvėsėliais. Įdėti 4 šaukštus spanguolių džemo, pagardinti prieskoniais ir išmaišyti. Įmaišyti kiaušinio baltymą. Iš masės formuoti 4 maždaug 2 cm storio paplotėlius. Apkepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol apskrus iš abiejų pusių. Galima kepti ir ant grotelių.

 

Per pusę perpjautas bandeles paskrudinti ant grotelių. Vieną bandelės pusę aptepti spanguolių džemu, dėti paplotėlį, gražgarsčių. Užvožti.

 

4 porcijos

100 g 178 kcal

Ruošti 1 val.

 

suvoztiniai (3)_684x600

Su falafeliais ir ridikėliais

 
  • 4 mėsainių bandelės
  • 100 g humuso
  • 200 g avinžirnių
  • Svogūnas
  • 25 g petražolių
  • 6 šaukštai žirnių miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • 20 ml vandens
  • Salotų pagal skonį
  • 8 ridikėliai
  • 25 g krapų
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti
 

Sutrinti per naktį mirkytus avinžirnius, suberti smulkintą svogūną, petražoles ir sutrinti iki vientisos masės. Suberti miltus, kepimo miltelius, supilti vandenį, pagardinti prieskoniais ir išmaišyti. Iš masės formuoti 4 maždaug 2 cm storio paplotėlius. Apkepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol apskrus iš abiejų pusių. Galima kepti ir ant grotelių.

 

Sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų riebalų perteklius.

 

Per pusę perpjautas bandeles paskrudinti ant grotelių. Vieną bandelės pusę aptepti humusu, dėti salotos lapą, paplotėlį, plonai supjaustytų ridikėlių ir krapų. Užvožti.

 

4 porcijos

100 g 273 kcal

Ruošti 9 val.

 

suvoztiniai (4)_800x533

Su aviena ir jogurtiniu padažu

 
  • 4 mėsainių bandelės
  • 240 g natūralaus jogurto
  • 25 g mėtų
  • Šaukštelis citrinų sulčių
  • Skiltelė česnako
  • 700 g riebios avienos
  • 10 g petražolių
  • 40 g svogūnų
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 100 g įvairių salotų
  • 2 konservuoti agurkai
  • Aliejaus kepti
 

Jogurtą sumaišyti su smulkintomis mėtomis, citrinų sultimis ir druska. Įberti pusę česnako skiltelės ir išmaišyti.

 

Avieną sumaišyti su smulkintomis petražolėmis, svogūnu, pagardinti prieskoniais ir išmaišyti. Iš masės formuoti maždaug 2 cm storio paplotėlius. Apkepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol apskrus iš abiejų pusių. Galima kepti ir ant grotelių.

 

Per pusę perpjautas bandeles paskrudinti ant grotelių, dar šiltas įtrinti likusiu česnaku. Vieną bandelės pusę aptepti jogurtiniu padažu, dėti pjaustytų agurkų, salotų, paplotėlį, vėl aptepti padažu, dėti salotų ir agurkų. Užvožti.

 

4 porcijos

100 g 227 kcal

Ruošti 1 val.

 

suvoztiniai (5)_800x533

Su menke

 
  • 450 g menkės
  • 100 g duonos džiūvėsėlių
  • Kajeno paprikų pagal skonį
  • 2 šaukštai garstyčių
  • Šaukštas vandens
  • 4 itališkos duonelės
  • 40 g gražgarsčių
  • 4 romaninių salotų lapai
  • Krapų pagal skonį
  • 80 g majonezo
  • Šaukštas kaparėlių
  • Šaukštas kiečių
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus kepti
 

Garstyčias sumaišyti su vandeniu. Džiūvėsėlius sumaišyti su Kajeno paprikomis. Menkės gabaliukus apvolioti garstyčiose ir džiūvėsėliuose. Apkepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol apskrus iš abiejų pusių. Galima kepti ir ant grotelių.

 

Majonezą sumaišyti su smulkintais kaparėliais ir kiečiais. Per pusę perpjautas duoneles apskrudinti ant grotelių. Ant vienos bandelės pusės dėti salotos lapą, žuvies, gražgarsčių. Aptepti padažu ir užvožti.

 

4 porcijos

100 g 240 kcal

Ruošti 1 val.

   
Spausdinti