Vaikų turinčios šeimos dažnai suka galvą, ką ruošti pietums ar vakarienei, kad patiekalas ne tik patiktų visiems šeimos nariams, bet dar ir būtų maistingas. Dalinamės receptais, kurie palengvins šią užduotį.

 

Itališkas omletas

 

4 porcijos

100 g 347 kcal

40 min.

 
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnai
  • Raudona paprika
  • 300 g vyšninių pomidorų
  • 8 dideli kiaušiniai
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Šaukštelis kario miltelių
  • Avokadas
  • Kelios šakelės šviežių kalendrų
 

GAMINIMAS. Smulkiai pjaustytus svogūnus kepti, kol suminkštės. Sudėti šiaudeliais pjaustytą papriką ir pakepti dar 6 min. Sudėti per pusę perpjautus pomidorus ir kepinti, kol šie suminkštės, bet nepraras formos. Palikti pravėsti. Kiaušinius išplakti su druska, pipirais ir kariu. Įmaišyti smulkiais kubeliais pjaustytą avokado minkštimą, keptas daržoves ir smulkintas kalendras. Viską sukrėsti į skardą ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.

 

Frittata,Made,Of,Eggs,,Potato,,Bacon,,Paprika,,Parsley,,Green,Peas,

 

Moliūgų sriuba

 

4 porcijos

100 ml 149 kcal

40 min.

 
  • 1 kg moliūgo minkštimo
  • Svogūnas
  • 2 morkos
  • 2 batatai
  • 1 l daržovių sultinio
  • 3 skiltelės česnako
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Šakelė šviežių čiobrelių
  • 200 ml grietinėlės
  • 50 g gliaudytų moliūgų sėklų
 

GAMINIMAS. Visas daržoves supjaustyti nedideliais kubeliais ir sudėti į verdantį sultinį. Sumesti česnaką, pagardinti druska, pipirais, čiobreliais. Virti apie 20 min., kol daržovės suminkštės. Sriubą pertrinti elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Supilti grietinėlę ir kaitinti dar 5 min. Patiekti papuošus sausoje keptuvėje skrudintomis moliūgų sėklomis.

 

Pumpkin,Soup,Served,In,A,Hollowed,Pumpkins

 

Vištienos ir brokolių apkepas

 

6 porcijos

100 g 326 kcal

50 min.

 
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Mažas svogūnas
  • 400 g vištų krūtinėlės
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 4 skiltelės česnako
  • 140 g ryžių
  • 800 ml vištienos sultinio
  • 200 g brokolių žiedynų
  • 120 g tarkuoto čederio
  • Kelios šakelės šviežių petražolių
 

GAMINIMAS. Kepti smulkintą svogūną, kol taps skaidrus ir minkštas. Sudėti mažais kubeliais pjaustytą vištieną ir kepti apie 5 min. Pagardinti prieskoniais, suberti smulkiai kapotą česnaką ir kepinti dar apie minutę, kol pasklis malonus aromatas. Ryžius virti sultinyje, kol taps minkšti – apie 20 min. Sudėti smulkintus brokolių žiedynus. Troškinti dar apie 5 min., kol suminkštės. Ryžių masę sumaišyti su kepta vištiena, įmaišyti pusę sūrio, smulkintas petražoles. Viską sudėti į skardą, užberti likusiu sūriu ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.

 

Turkey,Vegetable,Broccoli,Bake,In,Baking,Dish.,Top,View.

 

Makaronai su jautiena

 

4 porcijos

100 g 314 kcal

50 min.

 

  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 450 g maltos jautienos
  • 220 g pievagrybių
  • Pusė svogūno
  • 425 g konservuotos pomidorų tyrės
  • 240 ml vandens
  • Šaukštas Vusterio padažo
  • Šaukštelis džiovintų smulkintų itališkų žolelių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Pusė šaukštelio česnako granulių
  • 220 g makaronų
  • 50 g tarkuoto čederio
  • Keli šviežių bazilikų lapeliai
 

GAMINIMAS. Į įkaitintą aliejų sudėti mėsą, smulkintus pievagrybius ir svogūną. Maišant kepti apie 10 min. Įmaišyti pomidorų tyrę, vandenį, Vusterio padažą, pagardinti prieskoniais. Suberti makaronus ir retkarčiais pamaišant troškinti 18 min., kol makaronai suminkštės. Suberti sūrį, išmaišyti ir troškinti dar porą minučių, kol jis išsilydys. Patiekti papuošus smulkintais bazilikais.

 

American,Hamburger,Goulash,With,Elbow,Macaroni,Closeup,In,The,Pan

 

Žuvies pyragas

 

6 porcijos

100 g 347 kcal

1,5 val.

 

ŽUVIES MASEI:

  • 400 g rūkytos lašišos filė
  • 400 g žalios lašišos filė
  • 750 ml pieno
  • Svogūnas
  • 4 skiltelės česnako

BALTAJAM PADAŽUI:

  • 50 g sviesto
  • 2 skiltelės česnako
  • Pusė mažo svogūno
  • Nedidelė morka
  • Nedidelis saliero stiebas
  • 50 g kvietinių miltų
  • 2 šaukšteliai smulkintų petražolių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį

ĮDARUI:

  • 140 g šviežių arba šaldytų žirnelių
  • 4 kietai virti kiaušiniai
  • 15 g tarkuoto parmezano

VIRŠUI:

  • 750 g bulvių
  • 30 g sviesto
  • 125 ml pieno
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
 

GAMINIMAS. Žuvį supjaustyti mažais gabalėliais, su žiedais pjaustytu svogūnu ir česnaku troškinti įkaitintame piene apie 7 min. Žuvį išgriebti, pieną nukošti ir atsidėti.

 

Pasiruošti baltąjį padažą. Puode išlydyti sviestą, sudėti smulkintą svogūną ir česnaką, pakepinti minutę. Sudėti tarkuotą morką, smulkiai pjaustytą salierą ir kepinti dar apie 5 min., kol morka suminkštės. Sumažinus kaitrą įmaišyti miltus. Supilti pusę likusio pieno ir gerai išmaišyti. Maišant pamažu supilti likusį pieną. Vis pamaišant kaitinti apie 3 min., kol padažas sutirštės. Nukėlus įmaišyti smulkintas petražoles, pagardinti prieskoniais.

 

Į kepimo indą sudėti žuvį, užberti žirnelius ir aplieti padažu. Atsargiai permaišyti. Ant viršaus išdėlioti riekelėmis raikytus kiaušinius, užbarstyti sūrį. Išvirti bulves. Nupylus vandenį sudėti sviestą, supilti pieną, pagardinti prieskoniais ir viską sutrinti iki tyrės. Ją paskirstyti ant pyrago viršaus. Kepti apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.

 

Luxurious,Fish,Pie

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė