Iš darbo grįžtate vėlai ir negalite eiti miegoti ko nors nesuvalgę? Viskas gerai, jei pasirenkamas sveikas maistas. Priešingu atveju prieš miegą suvartotos kalorijos virs riebaliukais ant pilvo ir šlaunų. Štai 3 receptai, kuriems nereikės daug laiko ir pastangų, ir kurie nekenks figūrai.

 

dietos

Salotos su kalakutiena

 

  • 400 g kalakutienos filė
  • 100 g mažų mocarelos rutuliukų
  • Avokadas
  • Gražgarsčių pagal skonį
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Šaukštelis citrinų sulčių
  • Juodųjų sezamų sėklų pagal skonį
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Kalakutienos filė supjaustyti. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepti iš abiejų pusių. Keptą kalakutieną sumaišyti su griežinėliais supjaustytu avokadu, mocarela, gražgarstėmis, aliejumi, citrinų sultimis ir juodųjų sezamų sėklomis. Paskaninti druska ir pipirais.

 

 

2 porcijų

100 g apie 150 kcal

Paruošimo laikas: apie 25 min

 

Avinžirnių kotletai

 

  • 800 g virtų avinžirnių
  • 100 g avinžirnių miltų
  • 200 g džiūvėsėlių
  • 200 g valgomųjų svogūnėlių
  • 200 g lapinių kopūstų
  • 100 g aliejaus
  • 30 g tahini (sezamų pastos)
  • 20 g linų sėmenų
  • 7 g maltų česnakų
  • 3 g džiovintų kuminų
  • 10 g druskos

 

Gaminimas

 

Virtus avinžirnius sumalti. Smulkiai supjaustytus svogūnėlius, lapinius kopūstus pakepinti aliejuje su druska ir kuminais. Palikti, kad atvėstų. Tada sumaišyti su avinžirniais. Supilti avinžirnių miltus, linų sėmenis, tahini. Viską sumaišyti ir formuoti maltinukus. Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol taps gražiai auksinės spalvos. Galima patiekti su pomidorų padažu.

 

4 porcijų

100 g apie 300 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

 

Brokoliai kepti ant grotelių

 

  • Brokolinis kopūstas
  • 1 l vandens

 

Gaminimas

 

Brokolinius kopūstus suskaidyti į žiedynus. Sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 2 minutes. Tada atvėsinti, perliejant lediniu vandeniu. Greitai apkepti ant įkaitintų grotelių.

 

 

2 porcijų

100 g apie 28 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

Spausdinti