Valentino dienos nuodėmės vertos – saldžios kokosų širdelės. Beje, kokosui galima priskirti afrodiziakiškų savybių. Malonus, egzotiškas kvapas skatina atsipalaiduoti ir pasijusti kaip per atostogas saulėtame paplūdimyje…

 

  • 40 g kokosų drožlių
  • 250 ml miltų
  • 70 g sviesto
  • 90 g cukraus
  • Kiaušinis
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 2 šaukšteliai medaus

Gaminimas

 

Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų, sviestą, kol susidarys trupiniai. Įmušti plaktą kiaušinį, supilti vanilės ekstraktą, kokoso drožles ir išminkyti tešlą, kad neliptų prie rankų. Jei reikia, įdėti daugiau miltų. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 30 minučių. Tada ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti 8 mm storio tešlą  ir išpjaustyti širdelių formeles. Sausainius sudėti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą skardą. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 10 minučių, kol įgaus auksinį atspalvį.

 

100 g apie 341 kcal

Paruošimo laikas: 50 min

30 porcijų

Spausdinti