Kasdien rekomenduojama suvalgyti bent 5 porcijas šviežių daržovių. Salotos – puikus pasirinkimas, kai norisi lengvų pietų ar skrandžio prieš miegą neapkraunančios vakarienės, tad pats metas išbandyti naujus receptus!

 

salotos (6)

Vištienos ir perlinių kruopų

 

  • 200 g vištos filė
  • 2 vidutiniai agurkai
  • 150 g šparaginių pupelių
  • 150 g virtų perlinių kruopų
  • 100 g įvairių salotų
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus pagal skonį

 

Gaminimas. Mėsą stambiai supjaustyti, pabarstyti prieskoniais ir iškepti. Šparagines pupeles virti sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Atvėsinti. Supjaustyti agurkus, vištieną pasmulkinti. Suplėšyti salotas ir sumaišyti su kruopomis, kepta vištiena, pupelėmis ir agurkais. Paskaninti prieskoniais ir apšlakstyti aliejumi.

 

2 porcijos

100 g 186 kcal

Ruošti 40 min.

 

salotos (2)

Arbūzų ir pomidorų

 

  • 300 g arbūzo
  • 300 g pomidorų
  • 150 g fetos
  • Raudonasis svogūnas
  • 100 g gražgarsčių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus pagal skonį

 

Gaminimas. Svogūną nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais. Susmulkinti fetą, arbūzo minkštimą, pomidorus. Visus ingredientus sumaišyti su gražgarstėmis, pagardinti prieskoniais, apšlakstyti aliejumi ir išmaišyti.

 

2 porcijos

100 g 107 kcal

Ruošti 20 min.

 

salotos (7)

Špinatų ir ridikėlių

 

  • 100 g jaunų špinatų
  • 5 ridikėliai
  • Morka
  • 100 g fetos
  • Skrudintų migdolų pagal skonį
  • Sezamų sėklų pagal skonį
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Šaukštelis citrinos sulčių
  • Šaukštelis garstyčių
  • Šaukštelis medaus
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas. Špinatus nuplauti ir 30 min. palaikyti šaltame vandenyje. Nusausinti ir sudėti į dubenį. Ridikėlius supjaustyti, morką sutarkuoti. Aliejų sumaišyti su medumi, citrinos sultimis ir garstyčiomis. Pagardinti prieskoniais. Ant žalumynų suberti ridikėlius, tarkuotas morkas, kubeliais supjaustytą fetą ir migdolus. Apšlakstyti gautu padažu ir apibarstyti sezamais.

 

2 porcijos

100 g 95 kcal

Ruošti 50 min.

 

salotos (3)

Obuolių ir sūrio

 

  • 2 obuoliai
  • 30 g petražolių
  • 40 g graikinių riešutų
  • 100 g grietinėlės sūrio
  • 2 šaukšteliai grūdėtųjų garstyčių
  • Šaukštelis citrinos sulčių
  • Šaukštelis medaus
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus

 

Gaminimas. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, medumi ir garstyčiomis. Šiek tiek paplakti šakute. Atskirti petražolių lapelius. Susmulkinti riešutus. Obuolius supjaustyti griežinėliais ir sumaišyti su petražolėmis bei riešutais. Sudėti grietinėlės sūrį ir aplieti paruoštu padažu.

 

2 porcijos

100 g 127 kcal

Ruošti 20 min.

 

salotos (5)

Alyvuogių ir fetos

 

  • 200 g fetos
  • 200 g žaliųjų alyvuogių
  • 150 g įvairių salotų
  • Šaukštas medaus
  • Šaukštas balzaminio acto
  • Šaukštelis garstyčių
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos pagal skonį

 

Gaminimas. Medų sumaišyti su actu, aliejumi, garstyčiomis, pasūdyti. Šiek tiek paplakti šakute. Suplėšyti salotas ir sumaišyti su trupinta feta bei alyvuogėmis. Aplieti paruoštu padažu ir išmaišyti.

 

4 porcijos

100 g 126 kcal

Ruošti 15 min.

 

salotos (1)

Šilauogių ir paprikų

 

  • 200 g šilauogių
  • 6 paprikos
  • Pusė aitriosios paprikos
  • Baltasis svogūnas
  • Pusė žaliosios citrinos
  • Bazilikų pagal skonį
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

 

Gaminimas. Svogūną nulupti ir supjaustyti. Susmulkinti visas paprikas ir bazilikus. Suberti šilauoges. Paskaninti prieskoniais. Apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis, sumaišyti ir šaldyti apie 1 val.

 

4 porcijos

100 g 62 kcal

Ruošti 1,5 val. 

 

salotos (4)

Vyšninių pomidorų ir avokadų

 

  • 300 g vyšninių pomidorų
  • Didelis avokadas
  • 200 g konservuotų kukurūzų
  • Česnako skiltelė
  • Šaukštas citrinos sulčių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus pagal skonį
  • Petražolių pagal skonį

 

Gaminimas. Avokadą nulupti ir supjaustyti. Apšlakstyti citrinos sultimis. Sudėti pjaustytus pomidorus, kukurūzus, petražoles ir išspaustą česnaką. Paskaninti prieskoniais, aplieti aliejumi ir išmaišyti.

 

2 porcijos

100 g 92 kcal

Ruošti 20 min.

 

Spausdinti