Blanmanžė arba pieniška želė (drebučiai) – tai švelnus prancūziškas desertas, tradiciškai gaminamas iš migdolų arba karvių pieno. Šiuolaikiniuose receptuose ne atsitiktinai naudojama želatina. Ji padeda išlaikyti deserto formą ir suteikia sodresnio skonio. Tikri gurmanai turėtų įvertinti ir toliau pateikiamas pieniškos želė iš varškės ir persikų receptą. Pieno produktai ir persikai – puikus derinys, kurį verta išbandyti kiekvienam, ypač vasarą, kai norisi paragauti gaivių, vasariškų desertų. Žinoma, galima išbandyti ir kitus vaisius, konservuotus bei šviežius.

 

blanmanze

  • 500 – 600 g varškės
  • 250 ml pieno
  • 600 g konservuotų persikų su sirupu
  • 2 – 4 šaukštai cukraus
  • 20 – 30 g želatinos
 

Gaminimas

 

Želatiną užmerkti vandenyje ar piene ir palaukti, kol išbrinks. Tada ištirpinti ant mažos ugnies arba vandens vonelėje, nuolat maišant. Pusę varškės ištrinti su puse cukraus. Cukraus kiekis priklauso nuo to, ar varškė labai rūgšti, ar ne. Pieną gerokai pakaitinti, bet neužvirinti, sudėti atvėsusią želatiną ir išmaišyti. Tada pusę pieno su želatina sumaišyti su trinta varške. Masę supilti į maistine plėvele padengtą indą. Ištrinti likusią varškę su cukrumi, sudėti persikų griežinėlius, supilti pieną su želatina ir gerai išmaišyti. Masę supilti ant jau inde esančios varškės. Papuošti persikų griežinėliais. Palikti šaldytuve 2 – 3 valandoms arba ilgiau. Paruoštą desertą apipilti persikų sirupu bei papuošti mėtos lapeliu.

 

100 g apie 82 kcal

Paruošimo laikas: 2 ar 3 val. ir 45 min

6 – 8 porcijos

Spausdinti