Jau keleri metai maisto ekspertai, gydytojai ir sportininkai ginčijasi, ar populiariausia Lietuvos daržovė bulvė naudinga mūsų sveikatai, ar jai kenkia. Be bulvės neįsivaizduojami tradiciniai lietuviški valgiai, bet jei bulvė tikrai storina, gal verta jos atsisakyti? Kas gi ta bulvė – mūsų draugė ar priešė – nutarė išsiaiškinti ir LNK laidos „Beatos virtuvė” autorė bei vedėja Beata Nicholson. Laidoje ji surengė bulvės teismą, į kurį pakvietė aerobikos guru Joaną Bartaškienę ir gydytoją veganą Darių Kubilių.

 

beata_bulves

„Bulvė krakmolinga ir bulvė kaloringa, kai jau noriu, kad išryškėtų liemuo, bulvių atsisakau, –  pareiškė Joana, tik retkarčiais leidžianti sau pasilepinti plokštainiu ar cepelinais, o kasdien besirenkanti kitas daržoves. – Juolab, kad jei galėtume suvalgyti vieną ar dvi bulves, jaustume saiką, o mes gi valgome tikrai daugiau ir dar su mėsa!”

 

„Kategoriškai nesutinku!”, – net rankomis sumosikavo gydytojas Darius, papasakojęs, kad bulvė ne tik naudinga mūsų virškinimui, bet ir suteikia su niekuo nesulyginamą komforto pojūtį bei sotumą.  „Saikas apskritai yra nesąmonė, nes mes skirtingi. Yra žmonių, kurie gali maitintis saikingai, bet yra ir tokių, kurie negali nevalgyti, jiems netiks jokios dietos.” Dariaus patarimai naudingi ne tik dėl to, kad jis medikas – prieš kelerius metus pakeitęs mitybą jis be papildomų pastangų atsikratė 20 kilogramų, nors bulves valgo tikrai dažnai ir tiek, kiek norisi.

 

Ką valgyti tiems, kurie jaučiasi amžinai alkani, kad nestorėtų? Kokios gerosios bulvių savybes ir kaip jas ruošti, kad būtų dar naudingesnės? Šio šeštadienio LNK laida „Beatos virtuvė” 16 val. visiems bulvių mylėtojams ir abejojantiems atsakys į svarbiausius klausimus apie bulvę.