Keptų vaisių aromatas daugeliui primena artėjantį rudenį, siejasi su šiluma, jaukumu ir ilgais vakarais. Kepti orkaitėje galima įvairius vaisius: nuo obuolių iki egzotiškųjų ananasų ir bananų. Tad rekomenduojame išbandyti!

 

kepti vaisiai (6)_800x571

Obuoliai su maskarpone

 
  • 3 obuoliai
  • 150 g maskarponės
  • 2 šaukštai vanilinio pudingo
  • Miltelinio cukraus pagal skonį
  • Sviesto kepti
  • 2 šaukštai skysto medaus
  • 30 ml vandens
  • Graikinių riešutų puošti
 

Gaminimas

 

Nuplauti obuolius, nupjauti viršūnėles ir atsargiai išskobti šiek tiek minkštimo. Maskarponę sumaišyti su pudingu ir milteliniu cukrumi. Obuolius įdaryti gautu mišiniu įdaryti ir uždengti viršūnėlėmis. Sudėti į sviestu pateptą kepimo indą, supilti vandenį ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros. Kad pernelyg neparuduotų, galima uždegti folija. Kai iškeps, aplieti medumi ir apibarstyti kapotais riešutais.

 

3 porcijos

100 g 158 kcal

Ruošti 30 min.

 

kepti vaisiai (5)_800x533

Kriaušės su pelėsiniu sūriu

 
  • 2 didelės kriaušės
  • 100 g pelėsinio sūrio
  • Šakelė čiobrelių
  • 30 g mėgstamų riešutų
  • 2 šaukšteliai sviesto
  • Skysto medaus pagal skonį
 

Gaminimas

 

Kriaušes nuplauti, perpjauti išilgai, išimti sėklas. Keptuvėje išlydyti sviestą ir apkepti kriaušes, kol švelniai paruduos. Įdėti čiobrelių šakelę ir pakepinti 1–2 min. Kriaušes apibarstyti trupintu sūriu ir kepintais čiobreliais. Kepti 2 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 230 °C temperatūros. Kai iškeps, aplieti skystu medumi ir apibarstyti kapotais, sausoje keptuvėje paskrudintais riešutais.

 

4 porcijos

100 g 149 kcal

Ruošti 30 min.

 

kepti vaisiai (2)_403x600

Slyvos su figomis

 
  • 8 tamsios slyvos
  • 8 figos
  • 4 šaukštai medaus
  • Šaukštelis cinamono
  • 2 žvaigždiniai anyžiai
  • Šaukštelis rudojo cukraus
 

Gaminimas

 

Perpjauti slyvas ir išimti kauliukus. Į kepimo indą sudėti medų, suberti cinamoną, anyžius ir pakaitinti keletą minučių. Kai medus suskystės, suberti slyvas ir figas. Nuolat maišyti. Kepti apie 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros. Reguliariai apšlakstyti išsiskyrusiomis sultimis. Kai iškeps, apibarstyti cukrumi.

 

4 porcijos

100 g 92 kcal

Ruošti 30 min.

 

kepti vaisiai (1)_398x600

Persikai su klevų sirupu

 
  • 4 persikai
  • 4 šaukšteliai klevų sirupo
  • Cinamono pagal skonį
  • 4 šaukšteliai migdolų drožlių
  • Aliejaus kepti
 

Gaminimas

 

Persikus perpjauti per pusę. Sudėti į aliejumi pateptą kepimo indą. Aptepti klevų sirupu ir apibarstyti cinamonu. Kepti apie 10–15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros. Kai iškeps, apibarstyti migdolų drožlėmis.

 

4 porcijos

100 g 74 kcal

Ruošti 30 min.

 

kepti vaisiai (4)_800x533

Ananasas su prieskoniais

 
  • Ananasas
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • Vanilės ankštis
  • Cinamono pagal skonį
  • 2 žvaigždiniai anyžiai
  • 15 g vanilinio cukraus
  • Sviesto kepti
  • Mėtų puošti
 

Gaminimas

 

Nulupti ananasą ir išpjauti akutes. Apibarstyti ruduoju ir vaniliniu cukrumi, cinamonu ir vanilės ankšties sėklomis. Į keptuvę sudėti sviesto ir anyžius. Kai sviestas išsilydys, sudėti ananasą ir pakepinti iš abiejų pusių, kol karamelizuosis. Puošti mėtomis.

 

8 porcijos

100 g 140 kcal

Ruošti 30 min.

 

kepti vaisiai (3)_800x600

Bananai su spanguolėmis

 
  • 2 bananai
  • Šaukštas tirpdyto sviesto
  • 3 šaukštai karamelinio padažo
  • Mėtų puošti
  • Šviežių spanguolių pagal skonį
 

Gaminimas

 

Bananus nulupti, perpjauti išilgai, aptepti sviestu. Apkepinti ant grotelių iš abiejų pusių 1–2 min. Į lėkštę supilti karamelinį padažą ir ant jo sudėti keptus bananus. Puošti mėtų lapeliais. Patiekti su šviežiomis spanguolėmis.

 

2 porcijos

100 g 131 kcal

Ruošti 30 min.

 

 
Spausdinti