Šv. Valentino vakarienei labiausiai tinka patiekalai, pagaminti iš nuo seno pripažintų afrodiziakų: braškių, vyšnių, figų, krevečių, smidrų ir kt. Tikima, kad šiek produktai sukelia aistrą, sustiprina lytinį pajėgumą, kad būtų galima mylėtis kiaurą naktį. Siūlome keletą meniu idėjų šv. Valentino dienai ar vakarui.

 

maistas

Sausainiai širdelės su vyšniniu įdaru

 
  • 120 ml vyšnių uogienės
  • 95 g pekaninių karijų
  • Kiaušinis
  • 180 g sviesto
  • Šaukštelis vanilės
  • 240 g miltų
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 šaukštai miltelinio cukraus
  • Malto cinamono pagal skonį
  • 0,1 šaukštelio druskos
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Sijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Pakepintus ir pasmulkintus riešutus, miltelinį cukrų, druską ir cinamoną sudėti į elektrinį trintuvą ir susmulkinti. Sudėti sviestą, cukrų ir viską suplakti. Įdėti vanilės ir kiaušinį. Sumažinti elektrinio trintuvo greitį ir supilti miltus. Tešlą padalyti į dvi dalis ir padėti į šaldytuvą 2 valandoms. Po to tešlą iškočioti maždaug 3 mm storio ir palikti pastovėti 20 minučių. Tešlą supjaustyti su širdelės formele. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą indą ir kepti 10 minučių ir leisti atvėsti. Uogienę pakaitinti, kol labiau sutirštės ir palikti atvėsti. Sausainius pabarstyti milteliniu cukrumi, aptepti uogiene.

   

6 – 8 porcijų

100 g apie 422 kcal

Paruošimo laikas: apie 2 val. 45 min

 

Afrodiziakų salotos

 
  • 8 karališkosios krevetės
  • 10 braškių
  • Apelsinas
  • 6 smidrai
  • 150 g įvairių salotų
  • 30 g rudojo cukraus
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 10 g sojų padažo
  • Česnako skiltelė
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, aitriosios paprikos pagal skonį
 

Gaminimas

 

Salotų lapus, braškes supjaustyti. Smidrus nuplauti, sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 2 minutes. Nukelti nuo ugnies ir perlieti šaltu vandeniu. Apelsiną nulupti ir supjaustyti. Krevetes atitirpinti ir aplieti marinatu iš smulkinto česnako, sumaišyto su alyvuogių aliejumi, sojų padažu bei 20 ml apelsinų sulčių. 6 krevetes išvalyti visiškai, o kitas palikti su galva ir uodega. Palikti marinuotis 5 minutes. Paruošti padažą: 6 braškes ištrinti su cukrumi ir sumaišyti su apelsino sultimis. Įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įberti aitriosios paprikos. Krevetes kepti iš abiejų pusių ant įkaitintų grotelių. Sumaišyti visus ingredientus ir aplieti padažu. Ant viršaus uždėti dvi nelukštentas krevetes.

 

2 porcijų

100 g apie 279 kcal

Paruošimo laikas: apie 20 min

 

Vištienos suktinukai su figomis

 
  • 2 vištienos krūtinėlės filė be kaulų
  • 2 – 4 figos
  • Šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • Šaukštelis džiovintų čiobrelių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 200°. Vištienos krūtinėlę šiek tiek pamušti. Tada ištrinti aliejumi, druska, pipirais ir čiobreliais. Palikti pastovėti 15 – 20 minučių arba per naktį. Figas supjaustyti griežinėliais, sudėti ant vištienos, suformuoti suktinukus ir suvynioti į foliją. Kepti orkaitėje apie 30 minučių. Galima patiekti su ryžiais ir daržovių salotomis.

 

5 porcijų

100 g apie 205 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min

Spausdinti