Koks turi būti vyras, kad patiktų moterims? Populiariausia nuomonė yra ta, kad vyras turi būti tik šiek tiek patrauklesnis už beždžionę arba atvirkščiai, kad vyras turėtų būti brutalus mačo, jeigu nori sulaukti dailiosios lyties atstovių dėmesio. Tačiau amerikiečių žurnalo „Evolutionary Psychology“ tyrime dalyvavusios moterys turi kitokią nuomonę. Pasirodo, jos mano, kad patraukliausia stipriosios lyties atstovų yra altruizmas! O kokia turi būti moteris, kad patiktų vyrams? Priešingai daugelio nuomonei – supermodelio išvaizda nėra svarbiausias vertinimo kriterijus. Stipriosios lyties atstovai tiesiog ieško idealios antrosios pusės: moters, kuri yra žemiška, miela ir jautri jo poreikiams.

 

10 moterų savybių, kurios labiausiai traukia vyrai:

 

"santykiai"

  • Ji pasitiki savimi. Daugelis vyrų patvirtintų, kad nėra nieko seksualiau nei savimi pasitikinti moteris. Moteris, kuri dažnai klausia, pavyzdžiui: „Ar šios kelnės manęs nestorina“, turėtų stengtis rečiau to teirautis savo vyro. Jeigu jai nuolatos reikia patvirtinimo, kad yra iš tikrųjų graži, tai ir vyras netrukus gali pradėti tuo abejoti.
 
  • Ji yra intelektuali. Vaikiškas elgesys gali būti žavus, kai moteris vis dar mokosi mokykloje, tačiau vėliau jis pradeda kišti koją. Ko nori vyrai – tai rasti lygiavertę partnerę, kuri būtų išmintinga ir patyrusi.
 
  • Ji yra ne materialistė. Nors vyrai nori, kad moterys į juos žiūrėtų, kaip į žvilgančiais šarvais apsirėdžiusius riterius ir trokšta lepinti savo išrinktąsias kaip princeses, iš tikrųjų jie visai nenori, kad jos elgtųsi kaip jos. Moterims reikėtų leisti vyrams jas palepinti romantiškomis vakarienėmis ir mielomis staigmenomis, tačiau jų nereikalauti. Vyrai jaus palengvėjimą, kad nereikia labai stengtis įtikti ir patys norės kaip nors pradžiuginti savo mylimas moteris.
 
  • Ji yra spontaniška. Santykiuose neturėtų trūkti spontaniškų poelgių. Visada laiką tokie patys pasimatymai ilgainiui tampa rutina, todėl aistra pradeda blėsti. Neleiskite jai išblėsti! Vyrams patinka moterys, kurios gali pakeisti planus per akimirką.
 
  • Ji yra rami. Kaip moteris gali pagerinti poros santykius? Atsakymas tikriausiai daugelį nustebins, nes jai reikėtų tiesiog atsipalaiduoti. Pavyzdžiui, grįžus namo po ilgos ir sunkios dienos ir radus virtuvės kriauklėje krūvą nešvarių indų, norisi rėkti. Tačiau reikėtų pasistengti susivaldyti. Nė vienam vyrui nepatinka priekabės, tačiau visiems patinka moterys, kurios pasileidžia plaukus ir per daug nesijaudina dėl smulkmenų. Rimtuose santykiuose labai svarbu mokėti atsipalaiduoti, nors tai nereiškia, kad reikia apsileisti.
 
  • Ji yra žaisminga. Vyrams patinka moterys, kurios juokiasi iš jų pokštų, tačiau nėra kvailos ir nepriima viską pernelyg rimtai. Gyvenime reikia mokėti pasijuokti iš savęs ir kasdieninių situacijų. Be to, juokas yra ir vienas iš galingiausių afrodiziakų.
 
  • Ji yra jausminga. Labiau nei graži išvaizda vyrus žavi moters pasitikėjimas savimi ir iš vidaus sklindantis seksualumas. Reikėtų atskleisti moteriškumą. Bent einant į pasimatymą reikėtų vilktis ne patogias kelnes, o, pavyzdžiui, mažą, juodą suknelę. Kita vertus, tai nereiškia, kad kasdien reikia vaikščioti apsirengusioms kaip modeliams, tačiau reikia pasitikėti savo seksualumu.
 
  • Ji yra sąžininga. Jeigu vyras negali pasitikėti moterimi, tai kaip jis gali ją matyti kaip savo merginą ar žmoną? Santykiuose reikėtų būti atviriems ir sąžiningiems. Nedidelis, baltas melas gali tapti nekontroliuojamu ir privesti prie didelių ginčų ar net skyrybų.
 
  • Ji yra nepriklausoma. Susitikinėti su energinga ir aistringa moterimi – daugelio vyrų svajonė. Nė vienas vyras nenori būti su tokia moterimi, kuri visą dieną rašo žinutes, skambina telefonu ir lankosi kas 5 minutės. Reikėtų leisti vyrui pabūti su savo draugais. Suteikti savo partneriui asmeninės erdvės tobulėti ir užsiimti mėgstama veikla.
 
  • Ji visada palaiko. Daugelis vyrų nori rūpintis savo mylimomis moterimis. Jie nori jausti antrosios pusės palaikymą, ar tai būtų karjeros keitimas, ar kraustymasis į kitą miestą ar kiti gyvenimo pokyčiai. Pavyzdžiui, galima palikti raštelį su meiliais žodžiais rytą prie kavos puodelio arba vakare išklausyti, kaip jam sekėsi darbe. Palaikyti savo partnerį, tačiau nedusinti savo rūpestingumu. Vyrai tikrai nenori turėti antros motinos.