Ieškote naujų ir įdomių salotų receptų šventiniam stalui? Štai 3 idėjos, kurios maloniai nustebins tiek jus, tiek jūsų svečius! Tradicijas kuriame mes patys, tad galbūt kurie nors iš šių receptų taps tradicija ruošti kiekvienais metais…

 

"šiltos salotos"

Šiltos briuselinių kopūstų salotos

 
  • 500 g briuselinių kopūstų
  • 3 burokėliai
  • 2 – 3 morkos
  • Raudonas svogūnas
  • 2 – 3 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas rudojo cukraus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Burokėlius nuskusti ir stambiai supjaustyti. Svogūną nulupti ir supjaustyti plonais žiedais. Česnakus išspausti. Burokėlius, svogūnus ir česnakus apšlakstyti aliejumi, pabarstyti cukrumi ir druska. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30 min, kas 15 minučių pamaišyti, kad burokėliai keptų tolygiai. Briuselinius kopūstus nuplauti, nupjauti viršūnėles, pašalinti viršutinį sluoksnį. Perpjauti per pusę, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais. Sumaišyti su griežinėliais supjaustytomis morkomis. Burokėlius po pusvalandžio išimti, padidinti temperatūrą iki 200 laipsnių, sudėti briuselinius kopūstus ir morkas. Po poros minučių sudėti daržoves į keptuvę ir pakepinti, kol suminkštės.

 

6 – 8 žmonėms

100 g apie 67 kcal

Paruošimo laikas: apie 1 val. 15 min

   

Šiltos antienos salotos su apelsinais

 
  • 1 kg antienos filė
  • 3 apelsinai
  • 100 g rėžiukų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 145 g lazdynų riešutų
  • Šaukštelis kiniško 5 prieskonių mišinio
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Užpilui:

  • 3 apelsinų žievelių
  • 175 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 175 ml alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas medaus
  • 2 šaukštai Dižono garstyčių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Mandarinus nulupti, išskaidyti skiltelėmis ir nulupti plėveles. Paruošti užpilą: tarkuotą apelsinų žievelę, sultis, medų ir garstyčias sumaišyti su aliejumi. Paskaninti druska ir pipirais. Antienos filė keliose vietose įpjauti aštriu peiliu ir ištrinti 2 šaukštų aliejaus ir kiniškų prieskonių mišiniu. Pabarstyti druska bei pipirais. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių. Kai atvės plonai supjaustyti. Keptą antieną sumaišyti su apelsinų skiltelėmis, kapotais riešutais ir apšlakstyti užpilu.

 

8 – 10 žmonėms

100 g apie 363 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

   

Pasninkinės raudonųjų lęšių salotos

 
  • 150 g raudonųjų lęšių
  • 300 ml vandens
  • Morka
  • Pusė svogūno
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 lauro lapai
  • Konservuotų kukurūzų pagal skonį
  • 50 g svogūnų laiškų
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti

Užpilui:

  • Šaukštelis garstyčių
  • Šaukštas balzaminio acto
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejus
  • Maltos aitriosios paprikos pagal skonį
 

Gaminimas

 

Lęšius per naktį išmirkyti vandenyje. Rytą išvirti su šiek tiek druskos, pipirų ir lauro lapeliais. Morkas supjaustyti juostelėmis, česnaką ir svogūną susmulkinti. Daržoves pakepinti aliejuje. Sumaišyti su virtais lęšiais, kukurūzais, smulkintais svogūnų laiškais. Viską užpilti garstyčiomis, sumaišytomis su actu, alyvuogių aliejumi bei aitriąja paprika.

 

4 žmonėms

100 g apie 139 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min

Spausdinti