Nereikia labai domėtis pasaulio įžymybių asmeniniu gyvenimu, kad būtų aiški tendencija – vyresnės moterys vis dažniau susiranda žymiai jaunesnę antrąją pusę. Realiame gyvenime taip pat pasitaiko tokių atvejų. Kas tai – nauja mada ar antroji jaunystė?

 

seksuali pora

Poros, kai vyras vyresnis už moterį keletą metų, nieko nestebina. Bet kokio amžiaus vyrams yra tarsi priimta jausti aistrą jaunesnei partnerei, net jei tarp jų skirtumas – 40 metų. Tačiau laikai keičiasi ir vis dažniau vyrai pasirenka sau į poras moteris, kurios pagal savo amžių galėtų būti jų motinos. Ko gero, garsiausiai pasaulyje nuskambėjo audringas popmuzikos karaliene tituluojamos Madonnos romanas su 30 metų jaunesniu  Brahimu Zaibatu, su kuriuo moteris nutraukė santykius 2013 metų gruodį. Taip pat daug kalbų sukėlė kontraversiški rusų dainininkės Alos Pugačiovos ir komiko Maksimo Galkino santykiai. Kiekvienas turi nuomonę apie tokius santykius. Kai vieni žavisi šių moterų drąsa ir žavesiu, kuris padėjo suvilioti daug jaunesniu vyrus, kiti smerkia tokias dailiosios lyties atstoves ir jų santykius vadina amoraliais.

 

Ilgą laiką buvo manoma, kad vyras turi kurti ir remti šeimą, auklėti savo palikuonis, būti sąžiningu ir patikimu, trumpai tariant, tokiu, už kurio pečių saugi jaustųsi visa gausi šeimyna. Moters užduotis tokiuose santykiuose buvo pagimdyti ir užauginti vaikus, rūpintis namų jaukumu. Todėl vyras turėjo būti vyresnis ir labiau patyręs.

 

Šiuolaikiniame pasaulyje daugybė dalykų pasikeitė: moterys tapo laisvesnės, pradėjo siekti karjeros, stengtis išsaugoti jaunatvišką išvaizdą ir turėti daug ambicijų. Namai nebėra vertybė, nes atsirado daug svarbesnių tikslų. Užsiėmusi karjera, grožio puoselėjimu, tobulėjimo kursais, ji vieną dieną supranta, kad gyvena su nevykėliu vyru, vaikai užaugo, o jai vis dar norisi meilės ir dėmesio. Geros sveikatos moteris, kuri rūpinasi savo išvaizda, neretai atrodo 10 – 15 metų jaunesnė, todėl jos akys natūraliai pradeda krypti jaunesnius stipriosios lyties atstovus.

 

Amžiaus skirtumas poroje gali būti labai įvairus. Moteris už savo išrinktąjį gali būti vyresnė 2 – 5 metais arba 15 – 20 metų. Pirmuoju atveju santykiai nekelia nuostabos ir jokių didesnių problemų, tačiau kaip tada, jei amžiaus skirtumas labai didelis? Didžiausia tokių porų problema – interesų skirtumai. 40 – 50 metų moteris paprastai nori daugiau laiko praleisti namuose su artimaisiais, o jaunas vyras mieliau laisvą laiką leistų su draugais, užsiimtų kokiais nors pomėgiais.

 

Šios poros paprastai turi kitokį požiūrį į daugybę dalykų, paprasčiausiai dėl kartų skirtumo. Tarkime, penkiasdešimtmetė moteris buvo auklėta visiškai kitaip nei 20 – 30 metų vyras. Jie užaugo kitoje visuomenėje, turėjo kitokių patirčių, todėl rasti kompromisą tokioms poroms yra labai sudėtinga.

 

Santykiai tarp vyresnės moters ir jaunesnio vyro taip pat neretai būna trumpalaikiai, dėlto, kad vyras nori turėti vaikų, o moters fiziologija to jau nebeleidžia.

 

Tokie santykiai dažnai nutrūksta ir dėl perdėto pavydo arba neištikimybės. Moterį gali tarsi apsėsti jaunystės manija ir ji ims griaužtis dėlto, kad nebėra tokia, kokia buvo dvidešimties. Baimė pasenti gali net sukelti depresiją, didelę įtampą, kuri neleis džiaugtis santykiais.

 

Tačiau, ko gero, dažniausiai vyresnės, ypač turtingos, moterys vengia užmegzti santykius su jaunesniais vyrais, nes bijo, kad jie bus tik dėl pinigų.

 

O kokie privalumai, užmezgus santykius su gerokai jaunesniu vyru?

 

Vyrams – tai didžiausias privalumas, kad vyresnė moteris yra išmintingesnė ir labiau patyrusi. Vyresnės moterys yra atlaidesnės, supratingesnės ir atsakingesnės negu jaunos, kurios dar tik mokosi mylėti ir būti su vyru.

 

Moteris, būdama su jaunesniu vyru, iš naujo atranda norą tobulėti, domėtis sveika gyvensena, sportuoti, siekti tikslų. Jai reikia visada būti pasitempusiai, kad būtų ne prastesnė nei jaunesnės kandidatės į išrinktojo širdį. Ji negali sau leisti blogai atrodyti, todėl domisi mada ir grožio naujovėmis, meta žalingus įpročius ir tampa žavinga dama, kuriai pavydi net gerokai jaunesnės merginos.