Karštomis dienomis norisi atsigaivinti. Vietoj pirktinių vaisvandenių siūlome pasukti kitu keliu – link naminių gėrimų, kurie atgaivina, džiugina akį ir skonio receptorius, neapkrauna organizmo. Kviečiame atrasti naujų skonių ir pasigaminti gėrimų, kurie taps vasaros ritualu.

 

Pasiflorų gėrimas

 

1 porcija

100 ml 25 kcal

Ruošti 5 min.

 
  • 100 ml šviežių pasiflorų sulčių
  • 5 šviežių mėtų lapeliai
  • 150 ml gazuoto mineralinio vandens
  • Citrinos skiltelė
  • Ledo kubelių patiekti
 

GAMINIMAS. Į aukštą stiklinę suberti ledo kubelius. Supilti pasiflorų sultis. Įmaišyti švelniai smulkintas mėtas, supilti gazuotą vandenį ir išmaišyti. Įmesti citrinos skiltelę, patiekti iš karto.

 

A,Refreshing,Summer,Drink,Or,Alcoholic,Cocktail,With,Passion,Fruit,

 

Citrinų limonadas

 

6 porcijos

100 ml 30 kcal

Ruošti 40 min.

 
  • 5 didelės citrinos
  • 100 g cukraus
  • 1 l šalto vandens
  • Sauja šviežių mėtų
  • Ledo kubelių patiekti
 

GAMINIMAS. Iš keturių citrinų išspausti sultis, perkošti, kad neliktų sėklų ir minkštimo. Į mažą puodą supilti 100 ml vandens, suberti cukrų ir kaitinti, kol cukrus visiškai ištirps (neužvirti). Gautą sirupą atvėsinti. Į ąsotį supilti citrinų sultis, atvėsintą cukraus sirupą ir likusį šaltą vandenį. Gerai išmaišyti. Sumesti mėtas ir riekelėmis raikytą likusią citriną. Palaikyti šaldytuve 30 min. Patiekti su ledo kubeliais.

 

Lemonade,In,Glass,Jug,On,Wooden,Table,Outdoors.,Summer,Refreshing

 

Šerbetinis arbūzų gėrimas

 

4 porcijos

100 ml 25 kcal

Ruošti 40 min.

 
  • 800 g sunokusio arbūzo minkštimo
  • Didelė citrina + griežinėlių papuošti
  • 1–2 šaukštai medaus
  • Kelios šakelės šviežių mėtų
  • 150 ml šalto vandens
  • Grūsto ledo patiekti
 

GAMINIMAS. Arbūzo minkštimą supjaustyti gabaliukais ir sudėti į trintuvą. Įspausti citrinos sultis, sudėti medų, mėtas, supilti šaltą vandenį. Viską sutrinti iki vientisos masės. Perkošti per sietelį, kad gėrimas būtų skaidresnis ir švelnesnis. Supilti į ąsotį ir šaldyti 30 min. Į stiklines berti grūsto ledo, dėti po citrinos griežinėlį, kelis mėtų lapelius ir užpilti arbūzų gėrimu.

 

Summer,Refreshing,Watermelon,Cocktail,Agua,Fresca,With,Mint,And,Lemon.

   

Ledinė kava su grietinėle

 

2 porcijos

100 ml 45 kcal

Ruošti 5 min.

   
  • 300 ml stiprios atvėsintos kavos
  • 100 ml pieno
  • 2 šaukšteliai klevų sirupo
  • 50 ml plakamosios grietinėlės
  • Ledo kubelių patiekti
 

GAMINIMAS. Į stiklines įberti ledų kubelių. Supilti atšaldytą kavą ir pieną, įmaišyti klevų sirupą. Atskirai paplakti grietinėlę – turi būti skysta, bet lengvai puri. Supilti į kavą ir iškart patiekti.

 

Ice,Coffee,In,A,Tall,Glass,With,Cream,Poured,Over,

 

Kokteilis „Pina Colada“

 

2 porcijos

100 ml 65 kcal

Ruošti 5 min.

 

  • 300 g šaldytų ananaso gabalėlių
  • Sauja ledo kubelių
  • 180 ml nesaldintų ananasų sulčių
  • 180 ml nesaldinto kokosų pieno
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • Šviežio ananaso patiekti
  • Šviežių mėtų patiekti
 

GAMINIMAS. Visus ingredientus sutrinti elektriniu trintuvu. Supilstyti į taures, jų kraštus papuošti ananaso griežinėliais ir mėtomis.

  

Pina,Colada.,Traditional,Caribbean,Cocktail,From,Rum,,Pineapple,Juice,And

 

 
Spausdinti
 

Autorė Jūratė Survilė