default

Seniausiame Lietuvos kurorte Druskininkuose sveikatinimo tradicijos puoselėjamos jau trečią šimtmetį. Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl nuo pat 19-ojo amžiaus žmonės čia būriais keliauja gerinti sveikatą yra gydomosios versmės. Druskininkų mineralinio vandens gydomosios ir stiprinamosios galios įgavusios legendinį statusą – iš kurorto gelmių trykštančios versmės laikomos tikru grožio ir jaunystės eliksyru. Mineralinis vanduo keliauja ne tik ant stalo, tačiau naudojamas sveikatinimo ir grožio procedūroms visose didžiosiose kurorto sveikatinimo įstaigose.

 

Šimtmečius puoselėtos sveikatinimo tradicijos kaip niekad svarbios dabar. Kad ir koks būtų jūsų asmeninis sveikatos ir darnos projektas, jį padės įgyvendinti iš gamtos kylantys Druskininkų sveikatos elementai, o apsilankymas kurorte bus geriausia investicija į save ir savo sveikatą.

 

Kurortas siūlo platų sveikatinimo programų ir procedūrų spektrą ištisus metus. Nuo purvo vonių iki gintaro terapijos, nuo pirties ritualų iki istorinių vandens kaskadų, nuo didelio masažų pasirinkimo iki šalčio kameros – galimybės pasipildyti sveikatos ir jaunystės šaltinius čia neribotos.

 

Visus norinčius atgauti sveikatą ir išspręsti jos problemas, pagražinti kūno linijas, sustiprinti imunitetą ar tiesiog pailsėti nuo kasdieninių rūpesčių Druskininkai pasitiks kaip gerą bičiulį – nuo pat pirmų akimirkų kurorte slypinti harmonija sušildys šimtamečių sveikatingumo tradicijų glėbyje ir leis palikti visus rūpesčius nuošalyje.

 

K. Dineikos parkas3Harmonija gamtos prieglobstyje

 

Druskininkai – gausiai gamtos apdovanotas ir miškingiausias Lietuvos kurortas. Kurorto ir jo apylinkių gamta padeda atsipalaiduoti, sumažinti stresą ir įtampą. Miesto centre žaliuoja medžiai, kurortą supa šimtamečiai pušynai. Ramiam atokvėpiui kviečia gamtos oazės kampeliai – parkai ir lauko muziejai.

 

Viena iš tokių vietų yra turtinga istorija besididžiuojantis Karolio Dineikos sveikatingumo parkas – čia atsiskleidžia iš šimtamečių tradicijų kylanti saulės, oro, vandens procedūrų ir mankštos harmonija.  Parke galėsite pasigrožėti gėlynais, atsipalaiduoti pirtyje, atsigaivinti kaskadinėse maudyklėse ir pasimėgauti saulės voniomis, atsigerti žolelių arbatos aerojonoterapijos paviljone, pasportuoti ant lauko treniruoklių ar tiesiog pasivaikščioti parko takais su visa šeima. Deguonies terapijos procedūromis galite mėgautis ne tik sveikatinimo ir grožio centruose – kurortą supančių pušynų dėka Druskininkų oras prisotintas organizmui reikalingais elementais. Pasimėgauti itin švaraus oro terapija labai paprasta – užtenka išeiti ilgesniam pasivaikščiojimui, ar išvažiuoti dviračiais.

 

Aqua

Dviračių takais, nusidriekusiais 60 km per pušynus iš miesto centro, galima aplankyti etnografinį Švendubrės kaimą su Velnio akmeniu, M. K. Čiurlionio pamėgtus Raigardo slėnio takus, tautodailininko Antano Česnulio skulptūrų ir poilsio parką, miško muziejų „Girios aidas“. Miesto ribose lankytojų laukia istorijos pamokos Miesto muziejuje, pažintis su garsiais menininkais M. K. Čiurlionio namuose-muziejuje ir V.K. Jonyno galerijoje. Akį traukia Gydyklų parke šokantis ir grojantis spalvingas fontanas, išrinktas gražiausiu Lietuvoje.

 

Brangiausias laikas – su šeima

 

Buvimas kartu su šeima tiek tėvams, tiek vaikams suteikia artumo ir bendrystės jausmą. Druskininkuose su šeima patirtų akimirkų neužmiršite visą gyvenimą, o priežasčių čia sugrįžti daugybė.

 

Druskininkų vandens parkas – tai tobula vieta visai šeimai, kur tėveliai gali pramogauti su šeima, ar atsipalaiduoti suaugusiems skirtoje erdvėje. Žiemos pramogų komplekse „Snow Arena“ užsiėmimą ras ir jauniausias, ir vyriausias šeimos narys. Druskininkų oro linijomis „Lynų keliu“ galima nusikelti iš vieno iš šių objektų į kitą. Kitaip sakant, iš vasaros į žiemą ir atgal! Lynų keltuvas – unikali ekologiška transporto priemonė, su kuria pakeliausite virš Druskininkų pušų viršūnių ir galėsite mėgautis nuostabiu vaizdu iš viršaus. „Uno“ nuotykių parkas kviečia pramogauti medžiuose ištisus metus ir bet kokiu oru.

 

Ilgamečių tradicijų ir modernių technologijų darna

 

Ilgametės kurorto sveikatinimo tradicijos nenutrūkstamai puoselėjamos ir šiandien, o į gamtos ir miesto harmoniją darniai įsijungia modernios sveikatinimo technologijos. Miego SPA terapija pasirūpins visapusiškai įvertintu miegu bei jo sutrikimų sąlygoto nuovargio šalinimu, detoksikuojančios terapijos leis susigrąžinti lengvumo jausmą, kompleksinės sveikatinimo programos atsižvelgs į individualius poreikius, sumažins fizinį ir psichologinį nuovargį.

 

Druskininkai – tai kurortas, kuriame stebuklingos sveikatos versmės susijungia su gamtos harmonija, o šimtametės sveikatinimo tradicijos dera su poilsio visai šeimai galimybėmis. Kurkite savo šeimos tradicijas Druskininkuose!

 

Parengė Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centras

 

www.druskininkai.lt