Saulės bučiniai šviesina plaukus. Atsižvelgiant į natūralią spalvą ar dažų pigmentus, suteikia pilką ar gelsvą atspalvį, kuris pasiskirsto netolygiai, kur papuola UV spindulių. Vasarą blondinės jaučiasi lyg karalienės, nes įdegis ir šviesūs plaukai – atostogų ir puikiai praleisto laiko įrodymai. Šį sezoną grožio standartai pasikeitė. Į mados areną žengia koketiškos brunetės.

 

Aukso viduriukasBeautiful,Hippie,Girl,Portrait,With,Orange,Earring,By,Inflatable,Pool

 

Vasaros tendencijos gana nuspėjamos. Keičiantis metų laikams kyla permainų poreikis. Jeigu anksčiau šiltuoju sezonu prioritetu buvo blukintų kviečių ar platininė blondinė, šiandien aktuali transformacija į prabangų, gilų, holivudiškai glamūrinį, tačiau lengvai prižiūrimą rusvą atspalvį. Socialiniuose tinkluose angliškai vadinamą expensive brunette.

 

Plaukų stilistai pasakytų, kad tai ne kas kita, kaip tamsi blondinė arba šviesi brunetė su spindinčiu medaus pustoniu. Šią vasarą madingas aukso viduriukas, neutralus ir natūraliai atrodantis dažymas. Puikiai tinka blondinėms, kurios nori šiek tiek pasitamsinti, ir brunetėms, trokštančioms pasišviesinti. Populiari tiek vienalytė spalva, tiek smulkių sruogelių efektas, atsižvelgiant į tai, kas artima individualiam stiliui.

 

Prognozuojama, kad prabangi šviesiai ruda išliks mados olimpe ateinantį rudenį ir žiemą. Spalva pasižymi universalumu, lengvumu, todėl tai puikus sprendimas toms, kurios dažo retai ir pageidauja užmaskuoti ataugančias šaknis. Tendencija tinka beveik visiems spalviniams tipams, nes toleruoja svyravimus tiek į tamsesnę, tiek į šviesesnę pusę, šiltą gelsvą ar šaltą pilką pigmentą. Svarbu, kad plaukai natūraliai susilietų su bendru kūno koloritu ir pabrėžtų gražiausius veido bruožus.

 

Lengva pamėgti expensive brunette

 
  •  Nereikia rinktis, kuo būti –blondine ar brunete. Galima vadintis abiem vardais.
  •  Nesenstanti, elegantiška klasika.
  •  Jaunina ir sudaro teigiamo, draugiško žmogaus įspūdį.
  •  Tinka visiems metų laikams.
  •  Pagyvina tradicinį pilkos blondinės atspalvį, būdingą Vidurio ir Rytų Europos moterims.
  •  Brunetės, ypač nešiojančios akinius, visuomenėje asocijuojasi su moksliukėmis ir knygų graužikėmis. Jeigu moteris atrodo išmintingesnė, išsilavinusi, plaukų spalva – pranašumas, ne minusas.
  •  Diplomatinį įvaizdį nesunku transformuoti į maištingą neklaužadą ar seksualią viliokę.
  •  Patogu eksperimentuoti, suteikti šiltą ar šaltą toną, keisti blizgesį į bet kokį maistinį atspalvį – medaus, cinamono, latės, pieninio šokolado…
  •  Galima apsieiti be amoniako, peroksido ir kitų plaukus pažeidžiančių cheminių medžiagų.
  •  Naudojant blizgesį suteikiančias priemones, garantuojama išvaizda lyg ką tik išėjus iš grožio salono.
  •  Tinka gerokai daugiau makiažo spalvų, palyginti su šviesiomis blondinėmis ar raudonplaukėmis.
  •  Ataugančios šaknys nėra tokios ryškios, todėl galima dažyti rečiau. Būti brunete pigiau nei blondine ar juodaplauke.
  •  Kompanijos „Garnier“ tyrimas atskleidė, kad brunetės uždirba daugiau, palyginti su šviesiaplaukėmis kolegėmis.
 

Užduotis stilistams

 

Norint pasiekti trokštamą rezultatą, svarbu atsižvelgti į natūralų arba dirbtinai išgautą toną. Mažiausiai sunkumų patirs moterys, turinčios vidutinio intensyvumo atspalvį. Jeigu plaukai smarkiai šviesinti cheminėmis medžiagomis, būtina pasitarti su stilistu. Depigmentuotas plaukas itin sugeria dažus, todėl spalva gali būti per tamsi ar nenatūrali (galimas žalsvas, murzinas tonas). Tamsioms moterims būtina paruošti plaukus ir pirmiau pašviesinti keliais tonais, tik paskui siekti švelnaus medaus atspalvio. Laipsniškas perėjimas apsaugo nuo pažeidimo ir nepageidaujamos spalvos. Dažniausiai nepasieinama be profesionalų pagalbos.

 

Prieš kardinaliai keičiant spalvą būtina konsultuotis su koloristu ir išsiaiškinti, koks atspalvis geriausias odai. Atėjus į grožio saloną svarbu aiškiai papasakoti, kokio efekto tikimasi. Naudinga pateikti nuotraukas su pageidaujama išvaizda. Komunikacija atlieka didelį vaidmenį, nes mistinio viduriuko supratimas itin individualus. Stilistai linkę į kraštutinumus, todėl mėgsta šviesinti, tamsinti, ryškinti, sluoksniuoti. Šiuo atveju reikia prašyti vidutinio intensyvumo ir natūralaus įspūdžio. Svarbu aptarti ne tik šaltą ar šiltą atspalvį, bet ir gylį, spalvos tonus, galimus kontrastinius akcentus, pavyzdžiui, balayage. Lengviau vizualizuoti spalvą lyginant su pažįstama spalvine gama: šilta karamele, sodriu espreso, balinta kakava, auksine ruda, medaus gelsva ir pan. Natūralioms brunetėms užtenka suteikti plaukams blizgesio ar įterpti kelias šviesesnes, saulės pablukintas sruogeles.

 
Ar žinojote, kad ta pati spalva, tačiau šalto tono su pilkų pelenų pigmentu, suvokiama kaip tamsesnė ir vėsesnė? Šilti tonai, turintys gelsvo ar rusvo pigmento, atspindi šviesą, todėl vizualiai šviesina.
 

Kasdienė rutina

 

Priešingai nei nuteikia pavadinimas expensive brunette, dažant nereikia ypatingos priežiūros. Atsižvelgiant į natūralų efektą, svarbu užtikrinti drėkinimą ir naudoti giliai maitinantį plaukų šampūną, kondicionierių, kaukes. Tikslas – išsaugoti gyvybingumą, blizgesį ir sveiką išvaizdą. Natūraliai tamsioms brunetėms, pavyzdžiui, šokoladinio atspalvio, rekomenduojami šiek tiek šviesinantys šampūnai ar putos, kurie suteikia švelniai gelsvą spindesį.

 

Kasdienai kaip dulksna tinka augaliniai hidrolatai ar arbatų ekstraktai iš liepų, ramunėlių, medetkų žiedų. Naudoti pagal poreikį siekiant sumažinti galvos odos niežėjimą, riebalavimąsi, pleiskanų susidarymą. Kuriant vakaro įvaizdį pravers purškiamas plaukų blizgesys. Rekomenduojama vengti sauso šampūno, kuris, nors sugeria riebalus, suteikia matinį efektą.

 

Nors vyrauja nuomonė, kad brunetės, palyginti su blondinėmis ar ryškiaspalvėmis, neskiria plaukams daug dėmesio, po cheminių dažų būtina reabilitacijos programa.

 

Makiažo gudrybės

 
  •  Norint subalansuoti išvaizdą, padeda šilto gelsvo ar bronzinio atspalvio makiažo priemonės. Vasarą oda natūraliai įdega, tad prisitaiko prie brunetės įvaizdžio.
  •  Natūralioms blondinėms, turinčioms šviesią odą, dažnai sunku priprasti prie tamsesnių plaukų. Veido bruožus sušvelnina pastelinės rožinės makiažo priemonės. Akių vokams tinka koraliniai šešėliai, skruostikauliams – persikiniai skaistalai, lūpoms – avietinis lūpdažis.
  •  Kuriant dramatišką vakaro įvaizdį nepamainomi ryškūs slyvų, baklažanų atspalviai, sultinga tamsi vyšninė ar pomidorų raudona. Šį sezoną akys ir lūpos dažomos tuo pačiu tonu.
  •  Pilki vokų šešėliai tinka visoms, nesvarbu, kokia akių spalva. Lengvas dūminis makiažas – vasariškas pasirinkimas, derantis prie vidutinio intensyvumo plaukų spalvos.
  •  Dera akcentuoti antakius. Platus lankas ir ilgi plaukeliai natūraliai įsilieja į bendrą išvaizdą ir nerėžia akies, priešingai nei šviesioms blondinėms.
  •  Tam, kad šviesiai rudi plaukai neatrodytų nuobodžiai, derėtų suteikti apimties ar faktūrų. Bangavimo efektas, garbanos, pynimai, kaselės, plaukų segtukai ir kiti aksesuarai padės išvengti monotonijos.
 

Autorius Jurgita Ramanauskienė