Šviežių daržovių salotos gali būti tiek puikus garnyras, tiek atskiras patiekalas. Jos itin mėgstamos karštomis vasaros dienomis, kai nesinori valgyti nieko sunkaus. Kokias salotas bandysime šįkart?

 

Azijietiškos kopūstų

 

10 porcijų

100 g 178 kcal

Ruošti 15 min.

 
  • 1 kg gūžinio kopūsto
  • 400 g raudonojo gūžinio kopūsto
  • 400 g kininio kopūsto
  • 2 morkos
  • 2 raudonos saldžiosios paprikos
  • 6 laiškiniai svogūnai
  • Saujelė šviežių kalendrų

PADAŽUI:

  • 6 šaukštai ryžių vyno acto
  • 6 šaukštai aliejaus
  • 5 šaukštai nesaldinto kreminio žemės riešutų sviesto
  • 3 šaukštai sojų padažo
  • 3 šaukštai rudojo cukraus
  • 2 šaukštai šviežiai tarkuotos imbiero šaknies
  • 1,5 šaukšto smulkinto česnako

GAMINIMAS. Kopūstus, morkas, paprikas supjaustyti plonais šiaudeliais. Sumaišyti su smulkintais svogūnais, kalendromis.

 

Sumaišyti visus padažo ingredientus ir apšlakstyti salotas. Padažą bei salotas galima patiekti ir atskirai, nes skaniausia, kai padažas įmaišomas prieš pat valgant.

 

Asian,Cole,Slaw,With,Sesame,And,Peanut,Butter,Dressing

 

Burokėlių su ožkų pieno sūriu

 

6 porcijos

100 g 236 kcal

Ruošti 40 min.

 
  • 4 burokėliai
  • 35 g graikinių riešutų
  • 3 šaukštai klevų sirupo
  • 250 g salotų mišinio
  • 100 g ožkų pieno sūrio

PADAŽUI:

  • 120 ml apelsinų sulčių
  • 50 ml balzaminio acto
  • 100 ml alyvuogių aliejaus

GAMINIMAS. Burokėlius nulupti, perpjauti pusiau ar į keturias dalis, jei didesni, ir virti vandenyje apie 30 min., kol suminkštės. Atvėsinti ir supjaustyti kubeliais.

 

Kol burokėliai verda, sausoje keptuvėje skrudinti smulkintus riešutus, kol paskleis malonų aromatą, supilti klevų sirupą ir maišant kepti dar 2 min.

 

Salotas sumaišyti su burokėliais, riešutais, kubeliais pjaustytu sūriu.

 

Sumaišyti padažo ingredientus ir apšlakstyti salotas.

 

Arugula,,Beet,And,Cheese,Salad,With,Fresh,Radicchio,And,Walnuts

 

Kaprio salotos

 

4 porcijos

100 g 265 kcal

Ruošti 15 min.

 
  • 3 dideli pomidorai
  • 300 g mocarelos
  • 150 g mažų mocarelos rutuliukų
  • Sauja šviežių bazilikų
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį

PADAŽUI:

  • 100 ml balzaminio acto
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 50 g medaus

GAMINIMAS. Pomidorus ir mocarelą supjaustyti griežinėliais. Pakaitomis išdėlioti lėkštėje. Ant viršaus dėti mocarelos rutuliukus, paskirstyti bazilikų lapelius. Pagardinti prieskoniais.

 

Sumaišyti padažo ingredientus ir apšlakstyti salotas.

 

Italian,Caprese,Salad,With,Sliced,Tomatoes,,Mozzarella,Cheese,,Basil,,Olive

 

Sveikuoliškos brokolių

 

4 porcijos

100 g 236 kcal

Ruošti 15 min.

 
  • Brokolis
  • Obuolys
  • Raudonasis svogūnas
  • 60 g džiovintų spanguolių
  • 60 g sūdytų pistacijų
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį

PADAŽUI:

  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 30 ml citrinos sulčių

GAMINIMAS. Brokolį išskaidyti į smulkius žiedynus. Sumaišyti su smulkiai pjaustytu obuoliu, svogūnu, pistacijomis, spanguolėmis. Pagardinti prieskoniais.

 

Paruošti padažą sumaišant aliejų ir citrinos sultis. Apšlakstyti salotas ir gerai permaišyti.

 

Healthy,Broccoli,Salad,With,Apple,Onion,Dried,Cranberries,Pistachio.,Vegan

 

Žaliosios salotos

 

2 porcijos

100 g 134 kcal

Ruošti 15 min.

 
  • 200 g špinatų
  • Avokadas
  • Pusė granato

PADAŽUI:

  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 30 ml apelsinų sulčių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį

GAMINIMAS. Špinatus sumaišyti su smulkintu avokado minkštimu ir granato sėklomis.

 

Sumaišyti padažo ingredientus ir gausiai apšlakstyti salotas.

 

Avocado,Salad,With,Baby,Spinach,And,Pomegranate,On,A,Black

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė