Jau keletą metų bolivinės balandos, kurias dar vadina kinva, yra vienas populiariausių superproduktų. 1990-aisiais NASA nustatė, kad tai idealios kruopos, nes visiškai patenkina žmogaus dienos poreikius. Net jei neketinate skristi į kosmosą, šių kruopų verta turėti virtuvėje, nes jos padeda ilgiau išlikti jaunam ir sveikam!

 

kynva (5)

Šiltos salotos su brokoliais

 
  • 150 g bolivinių balandų
  • 200 g brokolių
  • 2 paprikos
  • 150 g žaliųjų žirnelių
  • Česnako skiltelė
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukšteliai citrinos sulčių
 

Gaminimas. Sūdytame vandenyje virti kruopas, kol suminkštės. Brokolius suskaidyti žiedynais, paprikas supjaustyti gabalėliais. Pirmiausia pakepinti papriką, tada suberti brokolius ir kepti dar 5 min. Nukelti ir sumaišyti su žirneliais, kruopomis, susmulkintu česnaku, citrinos sultimis, pagardinti prieskoniais. Išmaišyti ir palikti pastovėti 5 min.

 

2 porcijos

100 g 152 kcal

Ruošti 35 min.

 

kynva (2)

Su mėtomis ir žirneliais

 
  • 150 g bolivinių balandų
  • 250 g žaliųjų žirnelių
  • 6 šakelės mėtų
  • Česnako skiltelė
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas citrinos sulčių
 

Gaminimas. Sūdytame vandenyje virti kruopas, kol suminkštės. Sumaišyti su žirneliais ir palaukti, kol šiek tiek atvės. Mėtų lapus supjaustyti. Kruopas su žirneliais sudėti į dubenį. Dėti mėtas, smulkintą česnaką, pagardinti prieskoniais, citrinos sultimis ir aliejumi. Išmaišyti ir patiekti.

 

2 porcijos

100 g 158 kcal

Ruošti 30 min.

 

kynva (1)

Su baklažanais ir varške

 
  • Baklažanas
  • 150 g bolivinių balandų
  • 50 g špinatų
  • 200 g grūdėtos varškės
  • Česnako skiltelė
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
 

Gaminimas. Sūdytame vandenyje virti kruopas, kol suminkštės. Baklažaną supjaustyti griežinėliais ir kepti iki rusvai auksinio atspalvio. Sumaišyti su kruopomis ir suberti stambiai pjaustytus špinatus, smulkintą česnaką, trupintą varškę. Pagardinti prieskoniais, aliejumi ir išmaišyti.

 

2 porcijos

100 g 193 kcal

Ruošti 40 min.

 

kynva (4)

Su baklažanais ir pomidorais

 
  • 150 g bolivinių balandų
  • Baklažanas
  • 2 paprikos
  • 200 g konservuotų kukurūzų
  • Česnako skiltelė
  • 2 pomidorai
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Bazilikų lapų pagal skonį
 

Gaminimas. Sūdytame vandenyje virti kruopas, kol suminkštės. Baklažaną, paprikas supjaustyti griežinėliais ir kepti iki rusvai auksinio atspalvio. Sumaišyti su kruopomis, kukurūzais, smulkintu česnaku, pjaustytais pomidorais, pagardinti prieskoniais. Papuošti bazilikų lapais.

 

4 porcijos

100 g 182 kcal

Ruošti 35 min.

 

kynva (3)

Su agurkais ir sūriu

 
  • 100 g bolivinių balandų
  • 2 agurkai
  • 100 g fetos
  • 2 šakelės kalendros
  • Nedidelis raudonasis svogūnas
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Šaukštelis citrinos sulčių
 

Gaminimas. Sūdytame vandenyje virti kruopas, kol suminkštės. Supjaustyti agurkus, sūrį, kalendras ir svogūną. Viską sumaišyti su kruopomis, pagardinti prieskoniais, aliejumi ir išmaišyti. Apšlakstyti citrinos sultimis.

 

2 porcijos

100 g 170 kcal

Ruošti 35 min.

 

kynva (6)

Su keptu tofu

 
  • 150 g bolivinių balandų
  • 150 g tofu
  • Paprika
  • 2 pomidorai
  • 100 g įvairių salotų
  • Juodųjų sezamų sėklų pagal skonį
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Šaukštelis citrinos sulčių
 

Gaminimas. Sūdytame vandenyje virti kruopas, kol suminkštės. Tofu supjaustyti ir kepti ant grotelių, kol atsiras tamsių dryžių. Papriką ir pomidorus supjaustyti, sumaišyti su salotų lapais. Daržoves sudėti aplink kruopas, pagardinti prieskoniais. Sudėti keptą tofu ir apšlakstyti aliejumi, citrinos sultimis. Užberti juodųjų sezamų sėklų.

 

2 porcijos

100 g 133 kcal

Ruošti 30 min.

 

 
Spausdinti