Gardžiausi patiekalai su iešmeliais
2022-09-27 08:20Greiti, universalūs, sotūs ir skanūs iešmeliai su mėsa arba daržovėmis nudžiugins kiekvieno širdį. Taip pat svečiams galima paruošti nuostabių desertų. Pakaitomis ant iešmelių suverti skirtingų spalvų produktai – šventė akims ir gomuriui!
Traškūs vėrinukai su paprikomis
4 porcijos
- 500 g itališkų bulvių virtinukų
- 200 g čioriso
- 2 raudonos paprikos
- Aliejaus kepti
- Druskos pagal skonį
Padažui:
- 50 g pesto padažo
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai citrinos sulčių
Virtinukus išvirti sūdytame vandenyje pagal instrukciją.
Dešrą ir paprikas supjaustyti griežinėliais.
Ant iešmelių pakaitomis verti virtinukus, paprikos ir dešros gabalėlius.
Vėrinukus kepti ant vidutinės kaitros iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
Visus padažo ingredientus sumaišyti. Vėrinukus patiekti apliejus gautu padažu.
Maltos mėsos vėrinukai
4 porcijos
- 500 g maltos vištienos arba jautienos
- 4 citrinžolių stiebai
- Česnako skiltelė
- 2 šaukštai šviesaus sojų padažo
- 2 šaukštai žuvų padažo
- Žiupsnelis cukranendrių cukraus
- Aliejaus kepti
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Citrinžoles susmulkinti.
Česnaką taip pat. Sumaišyti su mėsa, citrinžolėmis, abiem padažais, pagardinti cukrumi, prieskoniais ir palikti marinuotis apie 1 val.
Marinuotą faršą padalyti į 8 lygias dalis. Formuoti maltinukus ir verti ant iešmelių.
Kepti iš visų pusių apie 10 min., kol gražiai apskrus. Galima patiekti su daržovių salotomis.
Į šoninę įvyniotos krevetės
6 porcijos
- 25 krevetės
- 8 kiaulienos šoninės griežinėliai
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Krevetes pagardinti prieskoniais.
Suvynioti į šoninės griežinėlius ir suverti ant iešmelių.
Kepti ant įkaitintų grotelių lauko kepsninėje arba grilio keptuvėje apie 6 min., kol gražiai apskrus.
Bulvių ir saliamio vėrinukai
4 porcijos
- 4 didelės bulvės
- 200 g saliamio
- Šaukštas aliejaus
- Šaukštelis čiobrelių
- Česnako skiltelė
- Česnakinio padažo pagal skonį
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Bulves gerai nuplauti ir išvirti sūdytame vandenyje. Atvėsinti, supjaustyti griežinėliais, ištepti aliejumi, apibarstyti traiškyta česnako skiltele, pagardinti čiobreliais, prieskoniais.
Saliamį supjaustyti griežinėliais ir pakaitomis su bulvėmis suverti ant iešmelių.
Kepti ant įkaitintų grotelių lauko kepsninėje arba grilio keptuvėje, kol taps traškūs. Patiekti su česnakiniu padažu.
Vegetariški su halumiu
4 porcijos
- 400 g halumio
- Cukinija
- Raudona saldžioji paprika
- Geltona saldžioji paprika
- Raudonasis svogūnas
- 12 slyvinių pomidorų
- 12 pievagrybių
- 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 3 šaukštai citrinos sulčių
- 3 g kalendrų
- Česnako skiltelė
- Čiobrelių šakelė
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Halumį supjaustyti maždaug 3 cm dydžio kubeliais.
Nuplauti visas daržoves, išskyrus pomidorus, ir supjaustyti kubeliais. Nuvalyti grybus.
Halumį, daržoves, grybus ir pomidorus pakaitomis verti ant iešmelių.
Nuskinti lapelius nuo čiobrelių šakelės. Sumaišyti su traiškyta česnako skiltele, aliejumi, sultimis, kalendromis ir prieskoniais. Gautu mišiniu ištepti iešmelius ir palikti marinuotis apie 15 min.
Kepti ant įkaitintų grotelių lauko kepsninėje arba grilio keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Su kalakutiena ir trinta žirnių sriuba
4 porcijos
- 400 g kalakutienos filė
- 600 g žaliųjų žirnelių
- 8 mėtų šakelės
- 2 svogūnai
- 800 ml vandens
- Daržovių sultinio kubelis
- 6 šaukštai grietinės
- Alyvuogių aliejaus kepti
- Citrinos sulčių pagal skonį
- Mažų skrebučių pagal skonį
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Svogūnus susmulkinti ir pakepinti. Žirnelius užpilti vandeniu, įdėti sultinio kubelį, svogūnus ir virti apie 8 min.
Mėtų lapelius susmulkinti. Sudėti į sriubą ir sutrinti elektriniu trintuvu. Pagardinti grietine, prieskoniais, sultimis ir laikyti šiltai. Prieš patiekiant suberti skrebučius.
Mėsą nusausinti ir supjaustyti maždaug 2 cm pločio juostelėmis. Suverti ant iešmelių ir kepti iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
Sriubą patiekti su kalakutienos iešmeliais.
Su melionais ir vytintu kumpiu
4 porcijos
- Pusė raukšlėtojo meliono
- 8 maži mocarelos rutuliukai
- 4 vytinto kumpio griežinėliai
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Bazilikų lapelių pagal skonį
Melioną supjaustyti kubeliais. Sūrį nusausinti.
Ant iešmelių pakaitomis verti meliono, kumpio gabalėlius ir sūrio rutuliukus.
Aliejų sumaišyti su smulkintais bazilikų lapeliais. Gautu mišiniu ištepti iešmelius.
Su cukinijomis ir vyšniniais pomidorais
5 porcijos
- 400 g fetos
- 2 vidutinės cukinijos
- 15 vyšninių pomidorų
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Prancūziškas batonas
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Cukinijas supjaustyti maždaug 2–3 mm storio griežinėliais. Aliejų sumaišyti su druska ir pipirais. Fetą supjaustyti kubeliais. Pomidorus nuplauti ir nusausinti. Batoną supjaustyti maždaug 2 cm storio riekelėmis.
Cukinijos griežinėlius ištepti aliejaus mišiniu, uždėti po fetos kubelį. Cukinijos griežinėlį apvynioti aplink sūrį. Suverti taip paruoštą fetą ant iešmelių pakaitomis su pomidorais.
Kepti ant įkaitintų grotelių lauko kepsninėje arba grilio keptuvėje, kol gražiai apskrus. Batono riekeles paskrudinti ir patiekti su vėrinukais.
Desertiniai vėrinukai
4 porcijos
- 100 g braškių
- 2 kiviai
- Kriaušė
- 2 bananai
- 200 g maskarponės
- 3 šaukštai skysto medaus
- 12 sumuštinių duonos riekių
- Miltelinio cukraus puošti
- Šokoladinio kremo pagal skonį
Duonos riekeles paskrudinti ir supjaustyti kvadratėliais. Braškes perpjauti pusiau, likusius vaisius griežinėliais.
Duonos kvadratėlius aptepti medumi ir maskarpone.
Ant iešmelių pakaitomis verti duonos ir vaisių gabalėlius. Apibarstyti milteliniu cukrumi. Patiekti su šokoladiniu kremu.