Sakoma, kad geriausios pasaulyje pistacijos auga Brontėje – mažame Sicilijos miestelyje. Italai šiuos riešutus vadina žaliuoju auksu. Ir ne veltui, nes labai naudingi nervų, širdies ir kraujagyslių sistemoms. O tokiais riešutais pagardinti desertai tiesiog dieviškai skanūs!

 

pistacijos (4)

Bananiniai ledai su anakardžiais ir pistacijomis

 
  • 700 g bananų
  • 400 ml pieno
  • 100 g miltelinio cukraus
  • 40 g pistacijų
  • 40 g anakardžių
 

Gaminimas. Bananus nulupti ir supjaustyti. Uždengti maistine plėvele ir bent 4 val. šaldyti. Riešutus sumalti elektriniu trintuvu, sudėti šaldytus bananus, supilti pieną ir suberti miltelinį cukrų. Gerai išplakti. Masę supilti į šaldymo indą ir laikyti šaldiklyje bent 3 val. Kas pusvalandį išmaišyti.

 

4 porcijos

100 g 82 kcal

Ruošti 8 val.

   

Jogurtiniai pistacijų putėsiai

 

pistacijos (5)

 
  • 200 ml pieno
  • 200 ml grietinės
  • 80 g pistacijų
  • 4 kiaušinių tryniai
  • 70 g cukraus
  • Pistacijų puošti
 

Gaminimas. Pistacijas susmulkinti elektriniu trintuvu. Puode pakaitinti pieną su grietinėle. Išplakti trynius su cukrumi ir maltomis pistacijomis. Kai mišinys suputos, supilti karštą pieną. Masę supilti į mažus indelius ir kepti 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Atvėsinti ir kremą 4 val. laikyti šaldytuve. Papuošti nesmulkintomis pistacijomis.

 

4 porcijos

100 ml 209 kcal

Ruošti 35 min.

 

pistacijos (3)

Šokoladinis pyragas su pistacijomis

 
  • 90 g sviesto
  • 120 g cukraus
  • Šaukštas vanilinio cukraus
  • 60 g kakavos miltelių
  • 2 kiaušiniai
  • Kiaušinio trynys
  • 40 g miltų
  • Druskos pagal skonį
  • Pusė šaukštelio kepimo miltelių
  • 50 g pistacijų
 

Gaminimas. Sviestą ištirpinti ir išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kakava, kiaušiniais ir tryniu. Tešlą sumaišyti su miltais, žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais. Išmaišyti, įberti dalį smulkintų pistacijų ir sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Užberti dar šiek tiek pistacijų ir kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 120 ℃.

 

8 porcijos

100 g 524 kcal

Ruošti 40 min.

 

pistacijos (2)

Pistacijų ir datulių rutuliukai

 
  • 100 g pistacijų
  • 150 g anakardžių
  • 12 datulių
  • 50 g kokosų drožlių
  • 2 šaukšteliai mačios miltelių
  • Šaukštas kokosų aliejaus
  • Smulkintų pistacijų apvolioti
 

Gaminimas. Riešutus, datules, kokosų drožles, mačios miltelius ir kokosų aliejų sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Rankomis formuoti maždaug 3 cm skersmens rutuliukus. Apvolioti smulkintomis pistacijomis. Šaldyti 15 min.

 

10 vnt.

100 g 372 kcal

Ruošti 40 min.

   

Pistacijų chalva

 

pistacijos (1)

 
  • 200 g pistacijų
  • 2 šaukštai riebios grietinėlės
  • 100 g cukraus
  • 50 g sviesto
 

Gaminimas. Pistacijas užpilti verdančiu vandeniu ir 30 min. mirkyti. Vandenį nupilti ir riešutus su grietinėle susmulkinti su elektriniu trintuvu. Suberti cukrų ir gerai išmaišyti. Keptuvėje ištirpdyti sviestą ir vis pamaišant kepinti chalvą, kol ims tirštėti. Kai masė užvirs, sukrėsti į silikoninę formą ir atvėsinti. Patiekti supjaustytą.

 

6 porcijos

100 g 552 kcal

Ruošti 1 val.

 

 
Spausdinti