Nostalgiški desertai su uogiene
2022-05-31 08:07Tikriausiai sunku rasti namus, kur nebūtų bent stiklainiuko uogienės. Kol šviežių uogų sezonas dar toli, pats laikas išbandyti įvairius skirtingus receptus ir atrasti mėgstamiausią.
Pyragas su aviečių uogiene
- 300 g grikių miltų
- 200 g sviesto
- 70 g cukraus
- Apelsinas
- Druskos pagal skonį
- 50 ml šalto vandens
- 350 ml tirštos aviečių uogienės
Gaminimas. Miltus, cukrų, druską sumaišyti su šaltu pjaustytu sviestu, smulkiai tarkuota apelsino žievele ir išminkyti tešlą. Minkant pamažu supilti vandenį. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir 2 val. šaldyti. Padalyti į dvi dalis. Iškočioti didesnę dalį ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 220 ℃. Mažesnę dalį irgi iškočioti, supjaustyti juostelėmis. Ant pagrindo sudėti uogienę, iškloti juosteles kaip groteles ir vėl kepti 15 min. Supjaustyti, kai atvės.
12 porcijų
100 g 367 kcal
Ruošti 3,5 val.
Purūs blyneliai
- 1 l pieno
- 5 kiaušiniai
- 360 g miltų
- 130 g cukraus
- 40 g sviesto
- Druskos, vanilės ekstrakto pagal skonį
- Aliejaus kepti
- Uogienės pagal skonį
GAMINIMAS. Pieną išplakti su cukrumi, druska, kiaušiniais, tirpintu sviestu, vanilės ekstraktu ir miltais. Tešlą perkošti per sietelį, kad neliktų jokių gumulėlių ir būtų grietinės konsistencijos. Iškepti lietinius. Patiekti su mėgstama uogiene.
4 porcijos
100 g 239 kcal
Ruošti 30 min.
Ryžių sklindžiai
- 300 g piene virtos ryžių košės
- 4 šaukštai miltų
- Kiaušinis
- Aliejaus kepti
- Miltelinio cukraus puošti
- Uogienės pagal skonį
GAMINIMAS. Ryžių košę sumaišyti su miltais ir kiaušiniu. Vandeniu sudrėkintomis rankomis iš tešlos formuoti nedidelius sklindžius ir apvolioti miltais. Iškepti. Apibarstyti milteliniu cukrumi. Patiekti su mėgstama uogiene.
4 porcijos
100 g 199 kcal
Ruošti 30 min.
Mielinis pyragas su uogiene
- 250 ml pieno
- 10 g sausų mielių
- 80 g cukraus
- 420 g miltų
- 70 ml aliejaus
- Šaukštelis druskos
- 150 g tirštos uogienės
- Kiaušinio trynys
GAMINIMAS. Mieles ir cukrų supilti į šiltą pieną, palikti apie 15 min. Į pieno mišinį suberti miltus. Pasūdyti ir supilti aliejų. Išminkyti tešlą, uždengti ir palikti šiltai 1,5 val. Padalyti į dvi nelygias dalis. Didesnę dalį iškočioti ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Iškočioti mažesnę dalį ir suformuoti papuošimus. Pagrindą patepti uogiene, sudėti papuošimus, aptepti plaktu tryniu. Palikti kambario temperatūroje 20 min. ir kepti apie 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃.
12 porcijų
100 g 294 kcal
Ruošti 4 val.
Grikių miltų pyragas su šokoladu
- 150 g rupių grikių miltų
- 150 g sviesto
- 150 g cukraus
- 150 juodojo šokolado
- 5 kiaušinių baltymai
- 5 šaukštai romo
- Šaukštelis kepimo miltelių
- 15 g vanilinio cukraus
- Kakavos miltelių puošti
- Uogienės pagal skonį
- Plaktos grietinėlės pagal skonį
GAMINIMAS. Vandens vonelėje iki vientisos masės ištirpinti šokoladą ir sviestą. Paskaninti romu. Sumaišyti su grikių miltais, kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi. Baltymus su trupučiu cukraus išplakti iki standžių putų, atsargiai įmaišyti į tešlą. Supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti apie 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 170 ℃. Kai atvės, išimti, perpjauti, pertepti uogiene, apibarstyti kakava ir patiekti su plakta grietinėle.
12 porcijų
100 g 228 kcal
Ruošti 1,5 val.
Trapios tešlos sausainiai su uogiene
- 300 g miltų
- 200 g margarino
- 100 g cukraus
- 3 kiaušinių tryniai
- Šaukštelis kepimo miltelių
- 10 g vanilinio cukraus
- 270 g uogienės
- Miltelinio cukraus puošti
GAMINIMAS. Sijotus miltus sumaišyti su druska, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Supjaustyti šaltą margariną ir sudėti į tešlą kartu su tryniais. Išminkyti, uždengti ir 1 val. šaldyti. Ant miltuoto paviršiaus iškočioti, išspausti gėlytės formos sausainius. Pusėje sausainių išspausti apkritimus. Kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Atvėsinti, sausainius be skylučių patepti uogiene, suvožti su turinčiais skylutes ir apibarstyti milteliniu cukrumi.
8 porcijos
100 g 463 kcal
Ruošti 1,5 val.
Shutterstock nuotraukos