Kai ateina pavasaris, daugelis susimąsto, kad reikėtų keisti savo mitybos įpročius. Juk visi nori būti sveikesni ir gražesni. Nemažai žmonių galvoja apie tai, kad reikėtų sumažinti mėsos suvartojimą. Kada, jei ne dabar, tai padaryti yra tinkamiausias metas? Reikalingų baltymų gali suteikti ne tik mėsa, bet ir varškė, kurią galima paruošti pačiais įvairiausiais būdais. Ryžių pudingas su varške ir džiovintais vaisiais, špinatų, raudonųjų apelsinų ir varškės salotos bei saldžiosios paprikos įdarytos varške – tai tik keletas pavyzdžių, tačiau tikrai ne blogiausių! Pabandykite ir nenusivilsite!

 

Špinatų, raudonųjų apelsinų ir varškės salotos

 

salotos

  • 300 g špinatų
  • 200 g varškės
  • 60 g riešutų
  • Raudonasis apelsinas
  • 1 – 2 šaukštai medaus
  • Šaukštas citrinų sulčių
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Plėšytus špinatus lapus sumaišyti su apelsino skiltelėmis, skrudintais, kapotais riešutais ir varške. Salotas užpilti padažu sumaišytu iš medaus, citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus. Pagardinti prieskoniais.

 

100 g apie 121 kcal

Paruošimo laikas: apie 10 min

6 porcijos

 

Saldžiosios paprikos įdarytos varške

 
  • 6 saldžiosios paprikos
  • 200 g varškės
  • 100 g špinatų
  • 100 ml pomidorų tyrės
  • Kiaušinis
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, petražolių, bazilikų pagal skonį
  • Tarkuoto sūrio puošti
  • Aliejaus kepti
 

Gaminimas

 

Varškę, šiek tiek pakepintus špinatus, kiaušinį sumaišyti su smulkintais šviežiais žalumynais bei prieskoniais. Nupjauti paprikų viršūnėlės, išimti sėklas ir prikimšti varškės įdaro. Ant viršaus uždėti šiek tiek pomidorų tyrės. Į kepimo skardą supilti pomidorų tyrę, kad apsemtų dugną ir sudėti įdarytas paprikas. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30 minučių. Tada apibarstyti tarkuoti sūriu ir kepti dar 10 minučių.

 

100 g apie 70 kcal

Paruošimo laikas: apie 55 min

6 porcijos

 

Ryžių pudingas su varške ir džiovintais vaisiais

 
  • 190 g ryžių
  • 200 g varškės
  • 720 ml pieno
  • Šaukštas sviesto
  • 3 – 4 šaukštai cukraus
  • 3 kiaušiniai (visas ir 2 baltymai)
  • 50 g džiovintų abrikosų
  • 50 g džiovintų razinų
  • Druskos pagal skonį
  • Aliejaus kepti
 

Gaminimas

 

Ryžius sumalti. Tada užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų ir virti ant vidutinės ugnies. Kai vanduo išgaruos, supilti pieną ir virti, kol kruopos suminkštės. Iš viso apie 15 – 20 minučių. Į karštą košę įdėti druskos ir sviesto. Varškę sumaišyti su kiaušiniu ir cukrumi. Paskui sumaišyti su ryžiais ir smulkintais džiovintais vaisiais. Išplakti kiaušinių baltymus iki putų. Atsargiai sumaišyti su varškės ir ryžių mase. Tada supilti į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 40 – 45 minučių.

 

100 g apie 90 kcal

Paruošimo laikas: apie 90 min

6 porcijos

Spausdinti