Pagal Rytų kalendorių, 2024 metai bus Žaliojo Medinio Drakono. Drakonas laikomas stipriausiu Kinų horoskopo ženklu, o Žaliasis Medinis Drakonas yra galios, stiprybės, sėkmės ir klestėjimo simbolis. Taigi, ateinantys metai daugeliui bus sėkmingi. O kad sektųsi dar geriau, įsidėmėkite, kas patinka Žaliajam Mediniam Drakonui.

 

Apie Žaliąjį Medinį Drakoną??????????

 

2024 m. simbolis – mistinė būtybė, turinti neįtikėtinų galių. Kinų mitologijoje Drakonas simbolizuoja karališkąją valdžią ir laikomas vyriškojo jang simbolio įsikūnijimu, todėl valdo tvirta ranka. Drakono stichija – Žemė. Tai reiškia stabilumą ir patikimumą.

 

Senovės kinų tradicijoje Medžio elementas siejamas su visapusiu augimu ir sėkme. Tiesa, kad augimas vyktų, reikia dėmesio, rūpesčio, pastangų. Anot astrologų, 2024-ieji bus palankūs naujai pradžiai, sunkiam darbui, kryptingam augimui. Medžio elementas sykiu su ugnimi besispjaudančiu Drakonu sukuria ir naują elementą – kibirkštis bei liepsnas, kurios turi transformuojančių galių, padedančių atgimti, kaip sudegusiame miške iš naujo dygstantiems augalams.

 

Žalia spalva drauge su medžio elementu simbolizuoja gyvybingumą. Tačiau, kaip ir augalams, taip ir mūsų kūnui reikia vandens, saulės šviesos, maistinių medžiagų, o protui bei sielai peno, kad pasiektume savo potencialą, taptume išmintingi, dori. Žaliojo Medinio Drakono metai atneš naujos energijos, aistros ir peno asmeniniam, profesiniam ir dvasiniam augimui. Šie metai padovanos jaudinančių patirčių, ypatingų galimybių, bet tik tiems, kurie išliks kuklūs.

 

Norėdami, kad šie metai būtų sėkmingi, laimingi, dosnūs, sveiki, turime nešokti aukščiau nosies, sąžiningai dirbti, padėti aplinkiniams įveikti sunkumus, dalintis pasiekimais ir nuoširdžia draugyste.

 

Santykiuose pamiršti egoizmą

 

Per pastaruosius dešimt metų žmonės susikoncentravo į individualizmą, savojo „aš“ paieškas ir perdėtą savarankiškumo sureikšminimą. Iš prigimties esame socialios būtybės, todėl santykiai su kitais žmonėmis mums itin reikšmingi. Moksliniai tyrimai rodo, kad vieniši žmonės kelis kartus dažniau serga psichinėmis, infekcinėmis bei priklausomybių ligomis. Drakonas simbolizuoja ištikimybę ir artumą su mylimais žmonėmis, todėl 2024 m. bus dosnūs palankių galimybių sukurti naujus santykius, sustiprinti puoselėjamus ryšius. Poroms, planuojančioms turėti vaikų, šie metai suteiks jėgų ir energijos į pasaulį atvesti naują gyvybę.

 

Drakono energija intensyvi, todėl prireiks daugiau pastangų norint santykiuose išlaikyti harmoniją. Galimus sunkumus padės įveikti kuklumas, bendradarbiavimas, empatija. Turite išlikti atviri, ištikimi ir su iššūkiais kovoti drauge – atvirai kalbantis apie problemas ir bandant jas spręsti su siekiu išsaugoti santykius, o ne šlietis prie pirmo pasitaikiusio žmogaus. Derėtų pamiršti egoizmą bei susitelkti ne tik į savo, bet ir artimų žmonių poreikius.

 

Vienišiams nusišypsos laimė sutikti antrąją pusę netikėčiausiose situacijoje: lemtingas gali būti laukimas parduotuvės eilėje ar aklas pasimatymas per pažinčių programėlę. Drakonas ragina nebijoti nudegti meilės liepsnose ir nepraleisti galimybių, kurios gali virsti ilgalaikiais meilės santykiais.

 

Išeiti iš profesinės komforto zonos

 

2024 metai – vienas palankiausių laikotarpių naujai veiklai ar verslo pradžiai. Žaliojo Medinio Drakono metai įkvėps energijos siekti aukštų tikslų, išbandyti naujų dalykų, atrasti ir naujai pritaikyti turimas žinias. 2024-ieji suteiks optimizmo, pasitikėjimo savimi ir dovanos galimybių ūgtelėti profesinėje srityje. Tai geriausias metas išeiti iš komforto zonos, atrasti tikrąją aistrą ir paversti hobius veiklomis, nešančiomis pelną. Būtent drąsiems ir nebijantiems keistis Žaliasis Medinis Drakonas žada netikėtą augimą ir sėkmę. Žinoma, svarbu rizikuoti protingai ir pasverti savo galimybes.

 

2024 m. bus palankūs tiems verslininkams, atradėjams, investuotojams, kurie išliks pozityvūs, ramiai priims iššūkius, nebijos imtis naujos veiklos, išbandyti kitų sričių. Jei jaučiate, kad galbūt pasirinkote netinkamą profesiją ar esate netinkamoje darbovietėje, šiais metais pravartu atrasti vidinės drąsos ir pakeisti netenkinančias aplinkybes. Išdrįskite paprašyti didesnio užmokesčio, jei jaučiate, kad esate to verti, pretenduokite į aukštesnes pareigas, jei esamose jau pasiekėte augimo maksimumą, ir Drakonas apdovanos.

 

Šiais metais itin seksis dirbantiems mokslo ir technologijų srityje, rasis vis daugiau galimybių tobulėti dirbtinio intelekto, automatizavimo, robotikos, atsinaujinančių gamtos išteklių srityse. Kaip ir kitur, čia prireiks drąsos ir gebėjimo išeiti iš komforto zonos.

 

Rūpintis sveikata

 

Drakono energijai palaikyti ir ambicingiems tikslams įgyvendinti reikalinga gera sveikata, o jos pasieksite tik kasdien rūpindamiesi savimi. Pradėti reikėtų nuo miego higienos – kasdien išmiegoti 7–8 val., gultis panašiu laiku net savaitgaliais ir atostogų dienomis, miegoti tamsoje ir tyloje, prieš pat miegą nežiūrėti į ekranus.

 

Drakonas – itin aktyvus gyvūnas. Tad jo globojamais metais nevalia sėdėti sudėjus rankų – judėti būtina kiekvieną dieną. Tam, kad fizinės treniruotės nepabostų, rekomenduojama tarpusavyje kaitalioti bėgimą, svarmenų kilnojimą, plaukiojimą, važinėjimą dviračiais ir t. t.

 

Skirtingai nei kiti metus globojantys gyvūnai, pavyzdžiui, Arklys, Kiškis ar Gaidys, Drakonas išskirtinai priskiriamas Rytų kultūrai, todėl, norint puoselėti sveikatą, svarbu į sporto rutiną įtraukti kvėpavimo pratimus (pranajama), jogą, kovos menus, pavyzdžiui, taiči ir kt. Emocinę ir psichologinę sveikatą puoselėkite meditacija, malda, klausydamiesi gongų muzikos. Svarbu įsidėmėti, kad psichoemocinę sveikatą lemia santykiai su kitais žmonėmis, todėl skirkite laiko maloniai pabendrauti, kartu pailsėti ar pasportuoti.

 

2024 m. daugiau dėmesio skirkite širdies sveikatai: daugiau judėkite, mažiau valgykite gyvūninio bei perdirbto, greitojo maisto; mažinkite stresą.

 

Rūpintis planeta

 

Drakono veiksmams vadovauja įgimtas kilnumas, todėl 2024-ieji suteikia galimybių padaryti planetą geresnę. Žaliojo Medinio Drakono prielankumą užsitarnaus tie, kurie skirs laiko ir dėmesio gyventi tvariau.

 

Pradėti galite nuo paprastų dalykų. Pirmiausia reikia rūšiuoti šiukšles, stengtis pirkti kuo mažiau plastikinių pakuočių, nešvaistyti maisto. Taupykite vandenį naudodami indaplovę, o ne plaudami rankomis, užsukite čiaupą, kol valotės dantis. Išjunkite šviesą, kai ji nereikalinga, ištraukite elektrinių prietaisų laidus iš elektros lizdų, jeigu tuo metu jais nesinaudojate. Iš esmės mažinkite vartojimą, nes kiekvienas naujas pirkinys lemia tai, kad senasis tampa dar viena šiukšle. Užuot visur keliavę savo automobiliu, atraskite viešąjį transportą, o dar geriau – vaikščiojimą ar važinėjimą dviračiu.

 

Rūpinimasis planeta apima ir rūpestį žmonėmis bei silpnesniais už save – gyvūnais. Prisidėkite prie labdaringų, savanoriškų, socialiai atsakingų projektų kaip galite: laiku, pinigais, konkrečiais darbais. Drakonas už tai apdovanos sėkme kitose srityse.

 

Kaip pasitikti Žaliąjį Medinį Drakoną?

 

Karališkai būtybei – karališkas priėmimas, tad sutikdami Naujuosius Metus gausiai puoškitės patys ir puoškite namus. Svarbu, kad puošyboje būtų raudonos spalvos, galima uždegti tradicinių rytietiškų žibintų. Tik nepirkite paleidžiamų į orą, nes jie kelia gaisro grėsmę ir teršia gamtą. Norėdami pritraukti sėkmę į namus, matomoje vietoje pastatykite mandarinų medį ar orchidėjų.

 

Šventinis stalas, padengtas pasitinkant Žaliojo Medinio Drakono metus, turėtų būti itin gausus, pritaikytas drakoniškam apetitui. Dekoracijoms naudokite dvi pagrindines spalvas – baltą ir auksinę. Papuošimams taip pat galima naudoti mandarinus. Ant stalo laukiami ryžių, žuvies ir jūrų gėrybių, kiaulienos ir paukštienos patiekalai. Puikiai tinka įvairūs rytietiški koldūnai. Nepamirškite šviežių vaisių vietoj įprasto deserto, nes juose užkoduotas prašymas aukštesnėms jėgoms, pavyzdžiui, apelsinai simbolizuoja gausą, o kriaušės – gerovę ir laimę.

 

Naujametė apranga privalo spindėti ir žvilgėti kaip Drakono kūną puošiantys žvynai. Pagrindinė taisyklė – kuo daugiau blizgučių, kristalų, žvynelių. Raudona, sidabrinė, balta – pagrindinės spalvos, kurios tikrai patiks metų valdovui. Galima pasipuošti ir rytietiškais motyvais margintais drabužiais.

 

Verta žinoti

 
  •  2024 m. palankūs ir sėkmingi tiems žmonėms, kurie gimė Drakono metais.
  •  Ypač seksis žmonėms, turintiems lakią vaizduotę, pasižymintiems kūrybingumu, nesuvaržytu polėkiu.
  •  Sėkmingiausi bendrąja prasme bus kovo, balandžio ir liepos mėnesiai.
  •  Laimę nešančios spalvos – auksinė, sidabrinė, pilka, balta ir, žinoma, žalia.
  •  Laimingi skaičiai – 1, 6, 7.
  •  Sėkmei, laimei ir turtams pritraukti namuose pastatykite drakono figūrėlę.
  •  Sveikatai, kūrybiškumui, profesinei ir finansinei sėkmei namuose (ar darbe) įkurdinkite gyvų augalų, ypač tinka bambukai.
 

Autorius Laima Samulė