Skanus ir sveikas pupelių paštetas gali būti patiekiamas kaip užkandis arba tepamas ant sumuštinių. Aštrus troškinys gali tapti pagrindiniu pietų patiekalu, kuris ypač sušildys atvėsus orams. Ankštinės daržovės yra labai maistingos, net gali pakeisti mėsą.

 

Pupelių paštetas

 

  • 500 g raudonųjų pupelių
  • 100 g džiovintų grybų
  • 3 kiaušiniai
  • Svogūnas
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 150 g sviesto
  • 100 g fermentinio sūrio
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, petražolių pagal skonį

Gaminimas

 

Raudonąsias pupeles užmerkti šiltame vandenyje per naktį. Užvirti, įdėti druskos. Pupelėms išvirus vandens nenupilti. Džiovintus grybus išmirkyti piene ir 20 minučių apvirti. Supjaustytą svogūną apkepinti aliejuje, kol pagels. Tada į keptuvę sudėti išmirkytus grybus ir kepti, kol suminkštės. Paskaninti pipirais. Kietai išvirti kiaušinius. Su mėsmale sumalti pupeles, grybus, svogūnus, kiaušinius, tirpintą sviestą. Gerai išmaišyti. Paštetas bus aštresnis, jei į jį dar įmaišysite tarkuoto sūrio. Paruoštą paštetą papuošti petražolėmis arba kitokiais žalumynais ir atvėsinti šaldytuve.

 

100 g apie 344 kcal

 

Aštrus pupelių troškinys

 

  • 500 g raudonųjų pupelių
  • 3 morkos
  • Skiltelė česnako
  • 45 ml pomidorų tyrės
  • 30 ml augalinio aliejaus
  • 2,5 g ciberžolės
  • 50 g krapų, petražolių, bazilikų, arba kalendros
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, aitriosios paprikos pagal skonį

Gaminimas

 

Raudonąsias pupeles užmerkti šiltame vandenyje per naktį. Rytą pupeles nukošti ir išvirti kitame vandenyje, kol suminkštės (apie 1,5 valandos). Likus 5 minutės, įberti druskos. Nuskusti ir sutarkuoti morkas. Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus ir apkepinti morkas. Tada morkas sudėti prie išvirusių pupų. Jei reikia, nupilti šiek tiek pupų sultinio, sudėti pomidorų tyrę ir ciberžolę ir troškinti 15 – 20 minučių. Likus 5 minutėms, sudėti smulkiai supjaustytą česnaką, žalumynus, pipirus ir aitriąją papriką.

 

100 g apie 227 kcal

Spausdinti