• 110 g perlinių kruopų
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 170 g cukinijos
  • 3 česnako skiltelės
  • 450 g pomidorų
  • 430 ml vištienos sultinio
  • Pusė šaukštelio druskos
  • 15 g baziliko lapelių
  • 15 g parmezano

 

Gaminimas

 

Perlines kruopas išvirti vandenyje, kol suminkštės (apie 40 minučių). Nusausinti. Ant vidutinės ugnies puode pakaitinti aliejų. Sudėti plonai supjaustytą cukiniją ir česnakus, virti apie 2 minutes, kol cukinija šiek tiek suminkštės. Sudėti pomidorus, sultinį, druską ir 10 g smulkiai supjaustytų baziliko lapelių. Virti, kol pomidorai suminkštės (apie 7 minutes). Tada sudėti perlines kruopas, likusius bazilikus ir užbarstyti parmezano sūriu.

Spausdinti