Krevetės plaukioja viso pasaulio jūrose, kai kurios rūšys – net gėlame vandenyje. Daugeliui kelia nuostabą, kad Lietuvoje, Baltijos jūroje taip pat aptinkamos dvi krevečių rūšys. Krevetės priskiriamos vėžiagyvių klasei. Tikriausiai todėl jos dažnai patinka net tiems, kuriems kitų jūros gėrybių skonis ne prie širdies. Krevetės – puikus liesų baltymų ir vitaminų B šaltinis, tačiau jomis nereikėtų mėgautis labai dažnai. Pasaulyje krevečių paklausa nuolatos auga, todėl nenuostabu, kad jos dažnai auginamos specialiose fermose, kurios teršia gamtą. Vėžiagyviai šeriami abejotinos kilmės pašarais, kuriuose gausu cheminių, augimą skatinančių, medžiagų.

 

Skrebučiai su karališkomis krevetėmis

 

  • 200 g didžiųjų krevečių
  • 4 riekelės prancūziško batono
  • Citrinos sultys
  • 2 česnako skiltelės
  • Aitrioji paprika
  • Keli kalendros lapeliai
  • Ryšelis gražgarčių
  • 5 ml alyvuogių aliejaus

Gaminimas

 

Batono riekeles paskrudinti. Česnaką smulkiai supjaustyti ir pakepinti įkaitintame aliejuje. Tada sudėti krevetes ir kepti, kol taps rožinės spalvos. Kai iškeps, supilti citrinos sultis ir smulkiai supjaustytus kalendros lapelius. Krevetes uždėti ant prancūziško batono riekelių ir papuošti gražgarstėmis.

 

100 g apie 294 kcal

Spausdinti