Kiekvienais metais žmonės Lietuvoje diskutuoja, ar turėtume švęsti Heloviną, skirtą keltų mirties viešpaties Samhaino garbei. Tie, kurie nors kartą minėjo šią makabrišką šventę, yra įsitikinę, kad šiame skubančiame pasaulyje švenčių niekada nebūna per daug. Neįprasti zombių ir raganų kostiumai, niūri muzika, šiurpios patalpų dekoracijos ir baisokai atrodantis maistas – būtini nepakartojamo Helovino vakarėlio atributai. Koks gi Helovinas be vaiduokliškų keksiukų?

 

Vaiduokliški keksiukai

 

  • 150 g miltų
  • Kiaušinis
  • 30 g šokolado
  • 100 g baltų amerikietiškų zefyrų
  • 40 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 50 ml pieno
  • 15 g kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimas

 

Dubenyje sumaišyti visus sausus produktus (išskyrus zefyrus ir šokoladą). Su šakute išplakti kiaušinį su pienu ir tirpintu sviestu. Tada skystą masę supilti į sausą mišinį ir gerai išmaišyti medine mentele. Tešlą supilti į keksiukų formeles ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 210 laipsnių, apie 15 minučių.

 

Tuo metu vandens vonelėje ištirpinti zefyrus ir suplėšyti mažais gabalėliais. Zefyrų masę iškočioti. Suformuoti zefyrų masės blynelius.

 

Iškepusius keksiukus uždegti zefyrų „paklodėmis“. Ištirpintu šokoladu nupiešti akis.

 

100 g apie 308 kcal

Spausdinti