Nors pavasaris jau skaičiuoja paskutines savaites, mėgautis šio sezono gėrybėmis niekada nevėlu. Iš gausybės daržovių, vaisių ir uogų pagaminti patiekalai prie stalo pakvies visą šeimą ir privers apsilaižyti pirštus.

 

magiski patiekalai (6)

Žali makaronai

 

100 g 281 kcal

Ruošti 45 min.

4 porcijos

 

  • 400 g spagečių
  • 130 g žirnių
  • 250 g brokolinių kopūstų
  • 150 g špinatų
  • 2 skiltelės česnako
  • 130 ml baltojo vyno
  • 2 šaukšteliai mėtų
  • 200 g fetos
  • 30 g parmezano
  • Sviesto kepti
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Makaronus išvirti sūdytame vandenyje. Daržoves susmulkinti ir pakepinti. Supilti vyną, sudėti makaronus, pagardinti prieskoniais ir viską gerai išmaišyti. Patiekti apibarsčius tarkuotais sūriais ir mėtomis.

 

magiski patiekalai (2)

Vegetariška lazanija

 

100 g 264 kcal

Ruošti 1,5 val.

4 porcijos

 

  • 30 g sviesto
  • 30 g miltų
  • 360 ml pieno
  • 350 ml vandens
  • 2 cukinijos
  • 80 g smidrų
  • 2 svogūnai
  • 100 g špinatų
  • 250 g rikotos
  • 10 lazanijos makaronų lakštų
  • 350 g vyšninių pomidorų
  • 240 g žirnių
  • 30 g bazilikų lapų
  • 130 g parmezano
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Sviestą pakaitinti ir suberti miltus. Po minutės nukelti nuo ugnies ir nuolat maišant supilti pieną. Užkelti ant ugnies ir kaitinti apie 3 min., kol sutirštės. Gautą padažą pagardinti prieskoniais. Vandenį užvirinti, pasūdyti, suberti smulkintas cukinijas, smidrus, svogūnus ir virti apie 2 minutes. Sudėti špinatus ir virti apie 1 minutę. Daržoves sumaišyti su rikota ir pagardinti prieskoniais. Makaronus išvirti sūdytame vandenyje. Kepimo indą ištepti padažu, sluoksniais dėti makaronus, daržoves. Ant viršaus užtepti likusį padažą, sudėti smulkintus pomidorus, žirnius, apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti apie 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekti apibarsčius bazilikais.

 

magiski patiekalai (10)

Vištienos salotos su mangais

 

100 g 139 kcal

Ruošti 35 min.

4 porcijos

 

  • 500 g vištienos filė
  • 500 ml vandens
  • Mangas
  • Šaukštelis aitriųjų paprikų padažo
  • 2 šaukšteliai žuvies padažo
  • 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
  • Avokadas
  • 60 g rėžiukų
  • 80 g lapinių salotų
  • 30 g kedrinių pinijų
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų

 

Gaminimas

 

Vandenį užvirinti, pasūdyti, sudėti vištieną ir virti apie 10 minučių. Nusausinti ir atvėsinti. Padažus sumaišyti su aliejumi. Vištieną susmulkinti, sumaišyti su smulkintu mangu, avokadu, rėžiukais ir salotomis. Viską apšlakstyti padažu, pagardinti prieskoniais ir sumaišyti. Patiekti apibarsčius riešutais.

 

magiski patiekalai (1)

Lašiša su gražgarsčių salotomis

 

100 g 243 kcal

Ruošti 1,5 val.

4 porcijos

 

  • 800 g lašišos filė
  • 70 g gražgarsčių
  • Šaukštelis rudojo cukraus
  • 2,5 šaukštelio raudonėlių
  • 2,5 šaukštelio česnako miltelių
  • Šaukštelis aitriųjų paprikų drožlių
  • Šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • 0,5 šaukštelio muskato miltelių
  • Raudonasis svogūnas
  • 8 vyšniniai pomidorai
  • 80 g lapinių salotų
  • 2 šaukšteliai citrinos sulčių
  • Šaukštelis acto
  • 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
  • Aliejaus kepti
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Cukrų, raudonėlius, česnako miltelius, aitriąsias paprikas, pipirus, cinamoną ir muskatus sumaišyti. Gautu mišiniu ištrinti lašišą ir marinuoti apie 1 valandą. Pakepinti. Citrinos sultis sumaišyti su actu ir aliejumi. Daržoves supjaustyti, sumaišyti su gražgarstėmis ir gautu padažu. Pagardinti prieskoniais. Salotas patiekti su lašiša.

 

magiski patiekalai (4)

Trupininė uogų užkepėlė

 

100 g 204 kcal

Ruošti 45 min.

4 porcijos

 

  • 500 g šaldytų uogų
  • 4 obuoliai
  • 2 šaukšteliai cukraus
  • 12 sausainių
  • 50 g kokosų drožlių
  • 2 šaukšteliai miltų
  • 40 g sviesto

 

Gaminimas

 

Smulkintus obuolius, uogas, cukrų sumaišyti ir kepti 10–12 minučių. Sausainius sutrupinti, sumaišyti su kokosais ir miltais. Tada sumaišyti su kambario temperatūros sviestu iki trupinių konsistencijos. Uogų mišinį sudėti į kepimo indą, užberti trupinius ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol gražiai apskrus. Galima patiekti papuošus mėtų lapais.

 

magiski patiekalai (3)

Vaisinis kuskusas 

 

100 g 196 kcal

Ruošti 25 min.

4 porcijos

 

  • 200 g kuskuso
  • 380 ml vandens
  • 110 g medaus
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • 100 g aviečių
  • 2 kiviai
  • Mangas
  • 2 persikai
  • 150 g ananaso

 

Gaminimas

 

Į verdantį vandenį sudėti medų, cinamoną ir gerai išmaišyti. Gautu skysčiu apšlakstyti kuskusą ir laikyti uždengus apie 5 minutes. Vaisius supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su kuskusu. Galima patiekti papuošus bazilikų lapais.

 

magiski patiekalai (11)

Obuolių trupiniuotis

 

100 g 231 kcal

Ruošti 45 min.

4 porcijos

 

  • 130 ml klevų sirupo
  • 80 g sviesto
  • 4 obuoliai
  • 130 g maskarponės
  • 150 ml grietinėlės

Tešlai:

  • 150 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 2 šaukšteliai miltelinio cukraus
  • 3 šaukšteliai vandens

 

Gaminimas

 

Tešlai skirtus ingredientus sumaišyti ir išminkyti. Gauta tešla iškloti kepimo indą, subadyti ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol gražiai apskrus.

 

Sirupą ir sviestą pakaitinti. Mišiniui pradėjus burbuliuoti, sudėti skiltelėmis pjaustytus obuolius ir kepti apie 5 minutes. Maskarponę sumaišyti su plakta grietinėle ir sudėti ant tešlos.

 

Sudėti atvėsusius obuolius ir patiekti.

 

magiski patiekalai (8)

Virtos kriaušės

 

100 g 239 kcal

Ruošti 45 min.

4 porcijos

 

  • 4 kriaušės
  • 1 l vandens
  • Vanilės ankštis
  • 2 cinamono lazdelės
  • 0,5 šaukštelio muskato miltelių
  • 350 g rudojo cukraus

 

Gaminimas

 

Į vandenį sudėti vanilės ankštį, cinamono lazdeles, muskato miltelius, cukrų ir pakaitinti. Mišiniui užvirus, sumažinti ugnį, sudėti nuskustas kriaušes ir virti 18–20 minučių. Atvėsinti ir patiekti.

 

magiski patiekalai (7)

Obuolinis gėrimas

 

100 ml 104 kcal

Ruošti 25 min.

4 porcijos

 

  • 2 obuoliai
  • 2 žaliosios arbatos maišeliai
  • Cinamono lazdelė
  • 480 ml vandens
  • 2 šaukšteliai apelsino žievelės
  • 2 šaukšteliai medaus
  • 30 g mėtų
  • 700 ml mėgstamo limonado
  • Ledo kubelių pagal skonį

 

Gaminimas

 

Arbatos maišelius, cinamono lazdelę užpilti verdančiu vandeniu ir laikyti 5–7 minutes. Išimti maišelius, suberti žievelę ir sudėti medų. Mišiniui atšalus, sudėti smulkintus obuolius, mėtas ir supilti limonadą. Patiekti su ledo kubeliais.

 

magiski patiekalai (5)

Abrikosų ir medaus kokteilis

 

100 ml 119 kcal

Ruošti 10 min.

4 porcijos

 

  • 3 abrikosai
  • Šaukštas medaus
  • 480 ml migdolų pieno
  • 400 g jogurto

 

Gaminimas

 

Abrikosus sutrinti. Supilti pieną, jogurtą, lydytą medų ir viską gerai išplakti. Galima patiekti papuošus mėtų lapais.

 

magiski patiekalai (9)

Uogų atgaiva

 

100 ml 65 kcal

Ruošti 15 min.

4 porcijos

 

  • 3 juodosios arbatos maišeliai
  • 700 ml vandens
  • 480 ml mėgstamo limonado
  • 240 ml obuolių sulčių
  • 100 g aviečių
  • 100 g mėlynių
  • Ledo kubelių pagal skonį

 

Gaminimas

 

Arbatos maišelius užpilti verdančiu vandeniu ir laikyti apie 5 minutes. Išimti, arbatą atšaldyti. Supilti limonadą, sultis, suberti uogas ir gerai išmaišyti. Patiekti su ledo kubeliais.

 

Spausdinti