Sveika ir skanu: avižinių dribsnių batonėliai
2023-06-16 09:29Avižinių dribsnių batonėliai – puikus desertas tiek prie kavos, tiek lengvas užkandis skubant. Parduotuvėse jų galima rasti visokiausių skonių, tad mėgstamiausią išsirinks kiekvienas. Avižinių batonėlių nesunku pasigaminti patiems ir su skoniais eksperimentuoti kaip tik norisi.
Su klevų sirupu ir spanguolėmis
16 vnt.
100 g 369 kcal
Ruošti 6,5 val.
- 80 g lazdynų riešutų
- 80 g migdolų
- 260 g avižinių dribsnių
- 450 g datulių be kauliukų
- 140 g riešutų sviesto
- 2 šaukšteliai kokosų aliejaus
- 150 ml klevų sirupo
- 40 g medaus
- 100 g džiovintų spanguolių
- 2 šaukšteliai cinamono
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- Šaukštas tarkuotos apelsino žievelės
GAMINIMAS. Riešutus ir dribsnius kepinti sausoje keptuvėje, kol apskrus ir paskleis malonų aromatą.
Datules kartu su riešutų sviestu, kokosų aliejumi, klevų sirupu bei medumi elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos masės. Šią masę 3 min. maišant kaitinti keptuvėje.
Įmaišyti skrudintus riešutus, avižas, suberti spanguoles, cinamoną, vanilę, apelsino žievelę. Kruopščiai permaišyti. Masę sudėti į kepimo popieriumi dengtą plokščią indą, gerai paslėgti ir dėti 6 val. į šaldytuvą. Patiekti supjausčius porcijos dydžio batonėliais.
Sūrios karamelės skonio
14 vnt.
100 g 410 kcal
Ruošti 1,5 val.
- 160 g migdolų
- 8 didelės datulės be kauliukų
- 50 g džiovintų spanguolių
- 65 ml kokosų aliejaus
- 2 šaukštai ispaninių šalavijų sėklų
- 2 šaukštai ryžių salyklo sirupo
- 280 g tahinio (sezamų pastos)
- 90 g avižų dribsnių
- Žiupsnelis druskos
- 18 g pūstų ryžių
GAMINIMAS. Visus ingredientus, išskyrus pūstus ryžius, elektriniu trintuvu susmulkinti iki stambių trupinių. Įmaišyti pūstus ryžius.
Masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą plokščią indą, gerai suspausti ir bent 1 val. dėti į šaldytuvą sustingti. Patiekti supjausčius porcijos dydžio batonėliais.
Su braškių džemu
24 vnt.
100 g 432 kcal
Ruošti 50 min.
- 200 g sūdyto sviesto
- 180 g kvietinių miltų
- 120 g avižinių dribsnių
- 180 g rudojo cukraus
- Šaukštelis kepimo miltelių
- Pusė šaukštelio druskos
- 340 g braškių džemo
GAMINIMAS. Sviestą supjaustyti nedideliais kubeliais arba stambiai sutarkuoti. Sumaišyti su likusiais ingredientais, išskyrus džemą. Pusę šios masės sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Gerai suslėgti. Ant viršaus paskirstyti braškių džemą, o ant jo sudėti likusią tešlą. Kepti apie 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Patiekti supjausčius porcijos dydžio gabalėliais.
Kakaviniai
12 vnt.
100 g 395 kcal
Ruošti 3,5 val.
- 125 g žemės riešutų sviesto
- 100 ml klevų sirupo
- 60 g sviesto
- Pusė šaukštelio vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
- 160 g avižinių dribsnių
- 25 g nesaldintos kakavos miltelių
GAMINIMAS. Riešutų sviestą sumaišyti su klevų sirupu ir sviestu. Maišant kaitinti ant nedidelės kaitros, kol sviestas išsilydys ir susidarys vientisa masė. Įmaišyti vanilę, druską, dribsnius, kakavą. Masę supilti į kepimo popieriumi išklotą plokščią indą, gerai suslėgti ir 3 val. dėti į šaldytuvą. Patiekti supjausčius porcijos dydžio batonėliais.
Glaistyti šokoladu
12 vnt.
100 g 454 kcal
Ruošti 3,5 val.
- 100 g lazdynų riešutų
- 50 g sezamų sėklų
- 120 g avižinių dribsnių
- 60 ml kokosų aliejaus
- 120 ml agavų sirupo
- 100 g juodojo šokolado
GAMINIMAS. Riešutus susmulkinti ir kartu su sezamų sėklomis kelias minutes skrudinti sausoje keptuvėje. Sumaišyti su dribsniais, kokosų aliejumi ir agavų sirupu. Masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą plokščią indą, gerai suslėgti ir 2 val. dėti į šaldytuvą. Kai sustings, supjaustyti porcijos dydžio batonėliais. Kiekvieną jų apglaistyti šokoladu, išlydytu karšto vandens garų vonelėje. Dar valandą šaldyti, kad sustingtų glaistas.
Autorius Jūratė Survilė