Pačių gaminti saldainiai šokolade gali tapti puikia dovana pačiomis įvairiausiomis progomis!

 

saldainiai (1)_800x535

Kiviai ir bananai šokolade

 
  • Kivis
  • Bananas
  • 100 g šokolado
  • 20 g sviesto
  • Spalvotų pabarstukų pagal skonį
 

Gaminimas. Šokoladą sulaužyti ir ištirpdyti vandens vonelėje su sviestu. Kivį nulupti ir supjaustyti 2 cm storio griežinėliais, bananus – šiek tiek storesniais. Vaisių gabalėlius suverti ant medinių iešmelių (vienas vaisius – vienas iešmelis). Pamirkyti šokolade ir apibarstyti spalvotais pabarstukais. Bent 10 min. šaldyti.

 

4 porcijos

100 g 320 kcal

Ruošti 30 min.

 

saldainiai (4)_800x600

Saldainiai su džiovintais vaisiais, riešutais ir šokoladiniu glaistu

 
  • 200 g džiovintų datulių
  • 150 g džiovintų abrikosų
  • 150 g auksinių razinų
  • 100 g graikinių riešutų
  • 100 g anakardžių
  • Apelsinas
  • 200 g juodojo šokolado

Gaminimas. Smulkiai supjaustyti vaisius. Susmulkinti riešutus. Nutarkuoti apelsino žievelę ir išspausti sultis, sumaišyti su džiovintais vaisiais, riešutais. Iš gautos masės vandeniu sudrėkintomis rankomis formuoti tvirtus rutuliukus. Šokoladą sulaužyti ir ištirpdyti vandens vonelėje. Rutuliukus pamirkyti šokolade. Laikyti ant kepimo popieriaus, kol sustings.

 

4 porcijos

100 g 411 kcal

Ruošti 2 val.

 

saldainiai (3)_800x534

Energiniai rutuliukai su mačia

 
  • 50 g lukštentų pistacijų
  • 30 g avižinių dribsnių
  • 3 šaukšteliai mačios miltelių
  • Šaukštelis tarkuotų citrinos žievelių
  • 100 g datulių
  • 50 g juodojo šokolado
 

Gaminimas. Pistacijas ir dribsnius sutrinti elektriniu trintuvu. Suberti 2 šaukštelius mačios, citrinos žieveles, sudėti datules ir vėl viską sutrinti. Iš gautos masės vandeniu sudrėkintomis rankomis suformuoti tvirtus rutuliukus, apvolioti likusiais mačios milteliais. Šokoladą sulaužyti ir ištirpdyti vandens vonelėje. Rutuliukus pamirkyti šokolade. Laikyti ant kepimo popieriaus, kol sustings.

 

4 porcijos

100 g 466 kcal

Ruošti 2 val.

 

saldainiai (5)_800x533

Džiovintos slyvos šokolade

 
  • 250 g džiovintų slyvų
  • 150 g riešutų (migdolų, žemės, lazdynų, graikinių)
  • 200 g juodojo šokolado
 

Gaminimas. Slyvas užpilti verdančiu vandeniu ir bent 10 min. mirkyti. Nuplauti šaltu vandeniu. Šokoladą sulaužyti ir ištirpdyti vandens vonelėje. Kiekvieną slyvą įdaryti riešutais ir sutvirtinti mediniu smeigtuku, kad riešutai neišbyrėtų. Įdarytas slyvas pamirkyti šokolade (ant viršaus taip pat galima užberti smulkintų riešutų). Laikyti ant kepimo popieriaus, kol sustings.

 

5 porcijos

100 g 360 kcal

Ruošti 2 val. 

 

saldainiai (2)_800x519

Šokoladiniai triufeliai su avokadais ir datulėmis

 
  • 100 g juodojo šokolado
  • Avokadas
  • 6 datulės be kauliukų
  • Šaukštas kakavos
  • Vanilės ekstrakto pagal skonį
  • Sezamų sėklų, riešutų arba kokosų drožlių pagal skonį
 

Gaminimas. Šokoladą sulaužyti ir ištirpdyti vandens vonelėje. Avokadą perpjauti pusiau, išimti kauliuką ir nulupti. Datules ir avokado minkštimą sutrinti elektriniu trintuvu. Tirpintą šokoladą sumaišyti su kakava, vanilės ekstraktu ir datulių bei avokadų mase. Šaldyti bent 3 val. Iš masės formuoti rutuliukus ir apvolioti sezamais, smulkintais riešutais arba kokosų drožlėmis.

 

4 porcijos

100 g 445 kcal

Ruošti 5 val.

 

 
Spausdinti