Saldūs kaip meilė desertai
2024-02-13 22:25Kas gali būti saldžiau už tikrą meilę? Nebent pora įsimylėjėlių, besigardžiuojančių saldžiausiais desertais! Kviečiame pasigaminti keletą specialiai Valentino dienai skirtų skanėstų.
Šokoladiniai putėsiai
4 porcijos
100 g 298 kcal
Ruošti 2,5 val.
- 170 g juodojo šokolado
- 7 kiaušiniai
- Ketvirtis šaukšto citrinos sulčių
- 40 g miltelinio cukraus
GAMINIMAS. Šokoladą išlydyti karštų garų vonelėje. Kiaušinius elektriniu plaktuvu išplakti su citrinos sultimis, kol pradės formuotis putos. Suberti cukrų ir plakti, kol putos taps standžios. Lydytą šokoladą pamažu sumaišyti su plaktų kiaušinių mase. Masę supilstyti į serviravimo indelius ir bent 2 val. dėti į šaldytuvą. Galima patiekti papuošus šviežiomis mėtomis, uogomis, šokolado drožlėmis ar kt.
Itališkas tiramisas
6 porcijos
100 g 368 kcal
Ruošti 4,5 val.
- 240 ml stiprios kavos
- 2 šaukštai kavos likerio
- 240 ml riebios grietinėlės
- 225 g maskarponės
- 60 g miltelinio cukraus
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 16 sausainių „Damų piršteliai“
- Kakavos miltelių papuošti
GAMINIMAS. Kavą sumaišyti su likeriu ir leisti atvėsti. Grietinėlę plakti su cukrumi ir vanilės ekstraktu, kol taps tvirta. Kitame inde išmaišyti maskarponę, kad taptų minkšta, ir atsargiai įmaišyti į grietinėlės masę. Viską sudėti į konditerinį maišelį ir padėti šaltai. Kiekvieną sausainį gerai išmirkyti kavos sirupe ir dėti (jei reikia, sulaužyti) į serviravimo indelius. Ant viršaus paskleisti kremo sluoksnį, ant jo – vėl mirkytų sausainių ir taip susluoksniuoti iki viršaus. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Bent 4 val. dėti į šaldytuvą. Patiekti gausiai apibarsčius kakava.
Šokoladiniai keksiukai su granatais
24 vnt.
100 g 366 kcal
Ruošti 40 min.
- 360 g kvietinių miltų
- 400 g cukraus
- 60 g nesaldintų kakavos miltelių
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- Šaukštelis druskos
- 240 ml verdančio vandens
- 240 ml granatų sulčių
- 180 ml saulėgrąžų aliejaus
- 2 šaukštai acto
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- Šviežių granatų sėklų papuošti
GAMINIMAS. Atskiruose dubenyse sumaišyti sausus ir šlapius ingredientus. Tuomet juos atsargiai sumaišyti. Turi išeiti tiršta, klampi tešla. Ją supilstyti į riebalais išteptas keksiukų formeles ir kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Patiekti apdėliojus granatų sėklomis.
Braškės šokolade
5 porcijos
100 g 232 kcal
Ruošti 1,5 val.
- 100 g rožinio šokolado
- 100 g baltojo šokolado
- 20 didelių braškių
- Liofilizuotų braškių, kokosų drožlių, pabarstukų papuošti
GAMINIMAS. Šokoladus išlydyti atskiruose indeliuose. Kiekvieną braškę pamirkyti pasirinktos spalvos šokolade ir papuošti apvoliojant smulkintomis braškėmis, kokosų drožlėmis, pabarstukais. 1 val. šaldyti, kad šokoladas sustingtų.
Desertiniai vafliai
6 porcijos
100 g 311 kcal
Ruošti 45 min.
- 240 g kvietinių miltų
- 3 šaukštai cukraus
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- Šaukštelis nesaldintų kakavos miltelių
- Žiupsnelis druskos
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 420 ml pasukų
- 120 g lydyto sviesto
- Pusė šaukštelio acto
- Šaukštelis raudonų maistinių dažų
- Plaktos grietinėlės ir šviežių uogų patiekti
GAMINIMAS. Sumaišyti sausus ingredientus. Kiaušinius išplakti su vanilės ekstraktu, įmaišyti pasukas, sviestą, actą ir maistinius dažus. Suberti sausus ingredientus, gerai išmaišyti. Iš tešlos specialioje keptuvėje iškepti vaflius. Patiekti su plakta grietinėle ir mėgstamomis uogomis.
Autorius Jūratė Survilė