Ar kepate pyragus su kefyru? Geriausi kulinarai žino, kad ši sudedamoji dalis kepiniams suteikia nepaprasto purumo, lengvumo, sodrumo. Žinoma, nieko tokio, jei kefyrą keisite kitais pieno gaminiais: grietine, jogurtu, rūgpieniu ar pienu. Pyragas su manais, kefyru ir kakava yra paprastas gaminti namie.

 

  • 250 ml kefyro
  • 150 g rudojo cukraus
  • 200 g manų kruopų
  • 2 – 3 kiaušiniai
  • 100 g sviesto
  • 2 šaukštai kakavos
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • Vanilės, druskos, pagal skonį
  • Baltojo šokolado puošti

Gaminimas

 

Tris kiaušinius išplakti su ruduoju cukrumi. Maišant supilti kefyrą, tada manų kruopas, kepimo miltelius ir vanilę. Paskui supilti ištirpintą sviestą. Tešlą palikti kurį laiką pastovėti, kad manų kruopos išbrinktų. Masę padalinti į dvi dalis. Į vieną pusę įdėti kakavos ir išmaišyti.

 

Abiejų rūšių tešlą sluoksniais supilti į kepimo indą, išteptą riebalais arba išklotą kepimo popieriumi. Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti apie 40 minučių. Kai atvės, išimti iš kepimo indo. Puošti tirpintu baltuoju šokoladu.

 

100 g apie 283 kcal

Spausdinti