Paplotis su burokėliais ir čiobreliais
2016-10-19 16:38Visi žino, kad burokėlius valgyti sveika, nes jie suteikia energijos ir jėgų, valo kraują, padeda išvengti ligų ir stiprina imuninę sistemą. Daugeliui patinka burokėlių sriubos, salotos. Tačiau ką skanaus būtų galima pasigaminti iš burokėlių? Paplotis su batatais, burokėliais, tepamu ožkų pieno sūriu ir čiobreliais tik tiek kasdienai, tiek šventei.
Paplotis su batatais, burokėliais, ožkų pieno sūriu ir čiobreliais
- 230 g sviesto
- 440 g miltų
- Šaukštelis druskos
- 1 – 2 šaukštai ledinio vandens
Įdarui:
- 230 g tepamo ožkų pieno sūrio
- Batatas
- Burokėlis
- Čiobrelių pagal skonį
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 190°. Batatą ir burokėlį nuskusti ir supjaustyti griežinėliais. Padėti atskirai, kad burokėliai nenudažytų batatų. Miltus sumaišyti su druska ir sutrinti su sviestu, kad gautųsi trupiniai. Minkant tešlą po šaukštą vienu metu supilti vandenį. Iš tešlos suformuoti rutulį ir iškočioti į maždaug 0,5 cm storio paplotį. Viršų aptepti ožkų pieno sūriu. Sudėti batatų ir burokėlių griežinėlius. Suformuoti tešlos kraštelį. Pabarstyti čiobreliais, druska ir pipirais. Kepti 40 – 50 minučių arba, kol daržovės bus iškepusios, o paplotis įgaus gražią, auksinę spalvą. Galima patiekti karštą ir šaltą.
4 – 6 porcijos
100 g apie 149 kcal
Paruošimo laikas: apie 90 min