Kone visos šalys turi tradicinių omleto receptų, kuriuose kiaušiniai atsiskleidžia skirtingais skoniais. Omletą paruošti nesudėtinga, todėl tokį patiekalą derėtų išbandyti kiekvienam.

 

Ispaniškas

 

2 porcijos

100 g 516 kcal

Ruošti 1 val.

   
  •  500 g bulvių
  •  Svogūnas
  •  6 kiaušiniai
  •  3 šaukštai petražolių
  •  Aliejaus kepti
  •  Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas. Bulves supjaustyti storesniais griežinėliais, svogūną susmulkinti ir viską troškinti 30 min. Nukėlus sumaišyti su plaktais kiaušiniais, smulkintomis petražolėmis, pagardinti prieskoniais. Viską kepti ant vidutinės kaitros, mentele formuojant omletą. Kai beveik sustings, apversti į lėkštę ir dėti atgal į keptuvę. Kepti dar kelias minutes. Apversti dar du kartus, kad išliktų forma.

 

Spanish,Omelette,With,Potatoes,And,Onion,,Typical,Spanish,Cuisine,On

 

Prancūziškas

 

1 porcija

100 g 393 kcal

Ruošti 20 min.

   
  •  3 kiaušiniai
  •  Pusė šaukštelio šalto vandens
  •  Druskos pagal skonį
  •  2 šaukštai sviesto

Gaminimas. Kiaušinius, vandenį ir druską gerai išplakti. Įkaitinti 1,5 šaukšto sviesto ir tolygiai supilti plakinį. Sumažinti kaitrą ir, pradedant nuo vieno keptuvės krašto, mentele versti omletą į cilindrą, kartoti bent 3 sykius. Užlenkti paskutinį atvartą, paliekant siūlę viršuje. Dėti likusį sviestą ir stumti po omletu, kol ištirps. Pastumti omletą prie keptuvės krašto. Apversti ant lėkštės siūle žemyn. Patiekti suteptą sviestu.

 

Classic,Basic,French,Three,Eggs,Fluffy,Omelette,Sprinkled,With,Chopped

 

Japoniškas

 

2 porcijos

100 g 199 kcal

Ruošti 10 min.

   
  •  3 kiaušiniai
  •  Aliejaus kepti
  •  3 šaukštai dašio
  •  2 šaukšteliai cukraus
  •  Šaukštelis sojų padažo
  •  Šaukštelis ryžių vyno
  •  Druskos pagal skonį

Gaminimas. Išplakti kiaušinius. Atskirai sumaišyti dašį, cukrų, sojų padažą, ryžių vyną ir druską. Supilti prieskonių mišinį į kiaušinius ir švelniai išplakti. Supilti mišinį į matavimo puodelį su snapeliu, kad būtų lengviau pilti. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir įpilti tolygų ploną plakinio sluoksnį. Kai apačia sustings, bet viršus bus dar minkštas, vynioti į cilindrą, pradedant nuo tolimiausios keptuvės pusės rankenos link. Susuktą omletą nustumti į keptuvės pusę, kur pradėta vynioti, ir, patepus aliejumi, vėl įpilti plakinio. Kartoti, kol omleto vyniotinis taps gana didelis.

 

Japanese,Rolled,Omelette

 

Graikiškas su feta

 

2 porcijos

100 g 318 kcal

Ruošti 10 min.

 
  •  3 kiaušiniai
  •  Pusė pomidoro
  •  3 žaliosios alyvuogės
  •  60 g fetos
  •  Aliejaus kepti
  •  Druskos, maltų pagal skonį

Gaminimas. Kiaušinius išplakti ir pagardinti prieskoniais. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir tolygiai supilti plakinį. Mentele vis versti omletą, kol iškeps. Nukelti ir suberti kubeliais pjaustytą pomidorą, alyvuoges, trupintą fetą. Perlenkti per pusę.

 

Vegetables,Omelette,With,Tomatoes,,Basil,,Greek,Cheese,,Parmesan,,Olives,,Grilled

 

Meksikietiškas

 

1 porcija

100 g 450 kcal

Ruošti 15 min.

   
  •  Skiltelė česnako
  •  100 g vyšninių pomidorų
  •  25 g mėgstamų daigų
  •  6 kiaušinių baltymai
  •  Pusė avokado
  •  Aliejaus kepti
  •  Druskos, maltų pipirų pagal skonį

Gaminimas. Česnaką, pomidorus susmulkinti ir kepinti 3 min. Pagardinti prieskoniais. Atidėti. Baltymus išplakti ir tolygiai supilti į keptuvę. Kepti, kol šiek tiek sustings. Suberti pomidorų ir česnako mišinį, plonai pjaustytą avokado minkštimą, pabarstyti daigais ir mentele perlenkti omletą. Galima patiekti su mėgstamomis salotomis.

 

Stuffed,Egg,Omelette,With,Vegetable,,Avocado,,Tomatoes,On,White,Background

 

Indiškas

 

1 porcija

100 g 293 kcal

Ruošti 10 min.

   
  •  Česnako skiltelė
  •  2 laiškiniai svogūnai
  •  Pomidoras
  •  Pusė žalios paprikos
  •  Aliejaus kepti
  •  Šaukštelis kario
  •  Pusė šaukštelio „Garam masala“ mišinio
  •  2 kiaušiniai
  •  Šviežios kalendros pagal skonį

Gaminimas. Smulkintus česnaką, svogūnų laiškus, pomidorą, papriką kepinti 3 min., kol suminkštės. Suberti karį ir „Garam masala“, kepti dar minutę. Išplakti kiaušinius ir tolygiai supilti į keptuvę. Atsargiai apversti ir kepti 2 min., kol taps auksinės spalvos. Pabarstyti smulkinta kalendra.

 

Indian,Food,Recipes,,Indian,Masala,Egg,Omelet,,With,Fresh,Vegetables

 

Itališkas

 

6 porcijos

100 g 211 kcal

Ruošti 50 min.

 
  •  75 g saliamio
  •  75 g vyšninių pomidorų
  •  250 g pievagrybių
  •  Aliejaus kepti
  •  6 kiaušiniai
  •  75 ml pieno
  •  2 svogūnų laiškai
  •  Skiltelė česnako
  •  Šaukštelis džiovintų bazilikų
  •  Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  •  50 g parmezano
  •  100 g mocarelos

Gaminimas. Smulkintus saliamį, pomidorus, grybus kepinti apie 4 min. Suberti mišinį į kepimo indą, išteptą aliejumi. Atskirai išplakti kiaušinius su pienu, smulkintais svogūnų laiškais, česnaku, bazilikais, druska ir pipirais. Mišinį supilti ant apkeptų ingredientų. Tolygiai užberti tarkuota mocarela ir parmezanu. Kepti 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 ºC, kol kiaušiniai sustings ir sūris išsilydys.

 

Frittata,With,Mushrooms,In,A,Pan,On,Wooden,Background.,Fritata

   

Spausdinti

 

Autorius Monika Budnikienė