Nekaloringi desertai
2022-04-05 08:18Sofa, pledas, įdomi knyga, karšta arbata arba kava ir mėgstamas saldus užkandis – taip atrodo puikios šaltymečio popietės. Tačiau dažnas smaližiavimas gali pabloginti savijautą. Laimei, kai kurie skanūs desertai visai nestorina!
Kepti obuoliai
- 8 vidutiniai obuoliai
- 50 g medaus
- 60 g migdolų
- 50 g šviesių razinų
- 50 g tamsių razinų
- Šaukštelis cinamono
- Malto imbiero, muskato, juodųjų pipirų pagal skonį
GAMINIMAS. Nuplauti obuolius, nupjauti viršūnėles ir pašalinti sėklalizdžius. Migdolus susmulkinti, sumaišyti su razinomis, medumi, prieskoniais ir įdaryti obuolius. Uždengti viršūnėlėmis. Sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃.
4 porcijos
100 g 89 kcal
Ruošti 50 min.
Su medumi keptos kriaušės
- 2 kriaušės
- Pusė šaukšto medaus
- Cinamono pagal skonį
GAMINIMAS. Kriaušes perpjauti išilgai ir sudėti žievele žemyn ant kepimo popieriaus. Patepti medumi, pabarstyti cinamonu ir kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 ℃.
2 porcijos
100 g 74 kcal
Ruošti 40 min.
Sūrio pyragas
- 400 g liesos varškės
- 150 g avižinių sausainių
- 2 kiaušiniai
- 3 šaukštai medaus
- 50 ml obuolių sulčių
- 350 g natūralaus jogurto
- Pusė citrinos
- Šaukštas krakmolo
GAMINIMAS. Sausainius sumalti elektriniu trintuvu ir sumaišyti su obuolių sultimis. Gautą masę sukrėsti į skardą, uždengti folija ir laikyti šaldytuve, kol visiškai sustings. Varškę išplakti su jogurtu ir tarkuota citrinos žievele. Įmušti kiaušinius, įmaišyti medų, krakmolą. Išplakti elektriniu plakikliu. Gautą masę supilti ant sustingusio pyrago. Skardą įstatyti į didesnį indą su vandeniu ir kepti apie 1 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃.
6 porcijos
100 g 150 kcal
Ruošti 2 val.
Varškės keksiukai
- 500 g liesos varškės
- Bananas
- 2 kiaušinių baltymai
- 2 šaukštai manų
- Šviesių razinų pagal skonį
- Klevų sirupo arba natūralaus jogurto pagal skonį
GAMINIMAS. Varškę pertrinti per sietelį. Pusę banano sutrinti ir įmaišyti į varškę. Suberti manus ir razinas. Baltymus išplakti iki putų ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Tešlą sudėti į paruoštas keksiukų formeles ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃. Patiekti su klevų sirupu arba natūraliu jogurtu.
4 porcijos
100 g 183 kcal
Ruošti 40 min.
Karštas šokoladas
- 1 l lieso pieno
- 50 g kakavos miltelių
- 6 didelės datulės be kauliukų
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- Plaktos grietinėlės be cukraus pagal skonį
- Džiovintų levandų pagal skonį
- Druskos pagal skonį
GAMINIMAS. Puode sumaišyti pieną, kakavą, pjaustytas datules, vanilės ekstraktą ir žiupsnelį druskos. Kaitinti ant vidutinės kaitros, kol pradės garuoti. Virti apie 5 min., kol datulės suminkštės. Neleisti mišiniui užvirti! Karštą šokoladą 5 min. vėsinti, supilti į elektrinį trintuvą ir išplakti iki vientisos konsistencijos. Perkošti ir supilstyti į puodelius. Patiekti su plakta grietinėle. Apibarstyti levandomis.
6 porcijos
100 g 180 kcal
Ruošti 30 min.
Avižiniai sausainiai
- 400 g avižinių dribsnių
- 400 ml kefyro
- 50 g džiovintų abrikosų
- 2 šaukštai medaus
- Vanilės ekstrakto pagal skonį
- Malto kardamono pagal skonį
GAMINIMAS. Pusę dribsnių sumalti elektriniu trintuvu. Visus dribsnius užpilti kefyru ir palikti brinkti 20 min. Abrikosus nuplikyti verdančiu vandeniu, supjaustyti, sumaišyti su vanilės ekstraktu ir kardamonu. Sumaišyti su avižine koše ir iš šios masės formuoti rutuliukus. Sudėti ant kepimo popieriaus, truputį paspausti, ir kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃.
6 porcijos
100 g 175 kcal
Ruošti 1 val.