Tikriausiai daugelis mėgsta čeburekus arba pyragėlius iš plonai iškočiotos tešlos su mėsos įdaru, tačiau ne visi žino, kaip juos skaniai pasigaminti namuose. Šis valgis į mūsų kraštus atėjo iš tradicinės totorių virtuvės. Traškius, sultingus čeburekus pasigaminti namuose nėra sudėtinga.

 

Čeburekai

 

čeburekai

 

Tešlai:

  • 500 – 600 g miltų
  • 250 ml šilto vandens
  • 4 šaukštai aliejaus
  • Šaukštelis cukraus
  • Šaukštas degtinės
  • Druskos pagal skonį

Įdarui:

  • 500 g maltos mėsos (kiaulienos ir jautienos)
  • 120 ml jautienos sultinio
  • Svogūnas
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti
 

Gaminimas

 

Sijotus miltus sumaišyti su druska ir cukrumi. Miltų viduryje padaryti duobutę, supilti aliejų, degtinę ir vandenį. Išminkyti tešlą. Tešlą uždengti drėgnu rankšluosčiu ir palikti valandą pastovėti kambario temperatūroje. Paruošti įdarą: maltą mėsą sumaišyti su smulkintu svogūnu, paskaninti druska ir pipirais. Supilti sultinį (vietoj sultinio galima pilti paprastą vandenį) ir gerai išmaišyti. Formuoti čeburekus: ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti nedidelį gabalėlį tešlos. Gautą tešlos lakštą padėti ant apvalios lėkštės ir apipjaustyti kraštus. Į vidų įdėti apie šaukštą mėsos įdaro, tešlą sulenkti pusiau ir gražiai užlankstyti kampus. Tą patį padaryti ir su likusia tešla bei įdaru. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir iš abiejų pusių apkepti čeburekus. Stengtis, kad čeburekai būtų gerai iškepę, tešla šiek tiek apskrudusi, bet įdaras būtų šiek tiek drėgnas. Patiekti karštus.

 

100 g apie 250 kcal

Paruošimo laikas: daugiau nei valandą

6 – 8 porcijos

Spausdinti