Ką gaminti per iškylas? (+ 3 receptai)
2017-05-19 15:57Nuo gegužės prasideda ir iki vėlyvo rudens Lietuvoje tęsiasi iškylų sezonas. Šiltuoju metų laiku vyksta daug šeimos švenčių, kurių metu mėgaujamasi ant grotelių lauke keptu maistu. Ant grotelių galima kepti ne tik mėsą, bet ir daugelį kitų produktų. Štai 3 idėjos!
Skumbrė kepta ant grotelių
- Skumbrė
- Pusė citrinos
- Sojų padažo pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus pagal kepti
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų, prieskoninių žolelių pagal skonį
Gaminimas
Skumbrę nuplauti, nupjauti pelekus ir išvalyti. Žuvį perpjauti pusiau, paskaninti druska, pipirais, žolelėmis, pusės citrinos sultimis, sojų padažu ir alyvuogių aliejumi. Palikti 20 minučių. Žuvį sudėti ant grotelių ir kepti 10 – 15 minučių iš abiejų pusių.
2 porcijų
100 g apie 238 kcal
Paruošimo laikas: apie 45 min
Kalmarai kepti ant grotelių
- 1 kg atšildytų šaldytų kalmarų
- 2 aitriosios paprikos
- 25 g petražolių
- Skiltelė česnako
- 200 g sauso, baltojo vyno
- Šaukštelis cukraus
- 2 šaukštai 6 % obuolių acto
- 2 šaukštai aliejaus
- 2 šaukštai sojų padažo
- Prieskonių pagal skonį
Gaminimas
Sumaišyti vyną, actą, aliejų ir sojų padažą. Sudėti prieskonius, smulkiai supjaustytus žalumynus ir česnaką. Kalmarus gerai nuplauti, nulupti, šiek tiek įpjauti ir sumaišyti su padažu. Palikti marinuotis 2 – 3 valandas. Groteles patepti aliejumi ir sudėti kalmarus. Kepti 10 minučių iš vienos pusės ir 10 – 15 minučių iš kitos.
6 – 8 porcijų
100 g apie 175 kcal
Paruošimo laikas: apie 2 – 3 val. 30 min
Grybų šašlykai
- 1 kg pievagrybių
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai sojų padažo
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų, prieskoninių žolelių pagal skonį
Gaminimas
Nuplauti, nuskusti ir nusausinti pievagrybius. Geriau naudoti didesnius. Sumaišyti prieskonius, padažą, aliejų, druską, pipirus. Užpilti pievagrybius ir palikti marinuotis 1 valandą. Suverti ant medinių iešmelių ir kepti ant grotelių iš abiejų pusių apie 10 minučių.
6 – 8 porcijų
100 g apie 45 kcal
Paruošimo laikas: apie 1 val. 20 min